💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 6💛

• 12 368
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
Честит рожден ден! Да е здрава и щастлива! 🍀❤️
Тя явно е рожденничка на 2.06, щом казваш понедник. Денят на Ботев и рожденната дата на малкото дете на брат ми. Прекрасна дата!
Боже! Ваня, Кис, след 2 седмици са и нашите бебета!! 🥲❤️🍀💛🌸

# 661
  • София
Честит празник на рождениците, мамите, татковците...на цялото семейство! Heart нашият празник е в събота и ми е супер емоционално, че ще става на годинка. Кога мина...

Иначе, момичета, вчера бях на мамолог, че едната гърда нещо ме стягаше и се притеснявах. Каза ми, че е време да спирам кърменето, защото детето само си играе с гърдата и не суче активно, което и подозирах. Скъса ми се сърцето, а хем знаех, че скоро скоро е време да приключваме. Каза ми, че детето не трябвало да се буди нощем за храна. Вашите будят ли се? И как ги приучихте да не го правят? Тези дни ще пробвам да гушкам, да дам биба. Пак да кажа - къса ми се душата, аз съм супер емоционална и сантиментална и всяка промяна ми влияе много на емоциите.

Още нещо: езичето му ми се струва леееееко бяло в средата. Ама наистина много леко бяло. На преглед ще сме след седмица-10 дена. Дали е ок да изчакам до детската консултация или според вас да ида на преглед по-спешно?

Иначеее моят син скоро ще проходи - стабилен е, пуска се чат пат, но прави само 1-2 крачки и залита, ако не ме усети. Иначе му правя едно упражнение: заставаме пред дивана, ама на 1-2 метра и му хвърлям някоя играчка да тупне на дивана и го пускам да си я вземе. Обикновено стига сам до там, което са си 5-6-7 крачки. Като има някаква цел и като бърза успява да ходи. Което ме кара да си мисля, че е готов физически, просто психически още иска да усеща сигурност, че го държим. Ще стане и това Heart

# 662
Моята не се буди от 3-месечна да яде, но е на АМ. Може и да я засища повече. Като спреш кърменето, така или иначе трябва да купиш АМ за последното хранене и може сам да откаже нощното.

Честито на всички рожденици и прощавайте, ако пропусна да честитя, но знаете… отваряш да разгледаш нещо, то се качило някъде и мяташ телефона 🤣

# 663
Аз като съм отбивала не съм купувала ам за никакво хранене. Наистина ли трябва? 😲
Честно казано не бих го направила. След годинка може прясно мляко. Не че и сега не съм й давала.
Нощем спи, откакто й купих нова кошара.  Тя не че толкова е спала в bed extender. Спеше все под мишницата ми, за да суче.  🤪

# 664
Ми аз още не бих дала прясно мляко. В печиво и крем - да, но прясно не. Знам за поне след 2 г. Дразни стомаха, а и както и козето, може да предизвика анемия (не го знаех това, прочетох го в съседна тема). Евентуално айрян. Не знам. Според мен трябва да мине на АМ след отбиването.

# 665
Анемия? 😲 явно човек всеки ден научава нови неща. Ще прочета и ще попитам личната лекарка.
За прясното мляко, единствено бях чувала, че деца до 2г. имат най-голяма нужда от него, заради растежа. И че за нас възрастните не е особено полезно, а за старите хора е направо вредно.

# 666
След една годинка има нужда от вечеря, не от млека. Децата се отбиват.
Кърмене се заменя с АМ при новородени и малки бебета, ако майката няма да кърми.

Моето от 7-8 месец не яде нощем. Като се буди я галя по гръбчето, тупкам по дупето и заспива.
Суче само сутрин, преди закуската. Тия дни ще го отбивам, отдавна се каня.

# 667
Аз го отбих преди 2, 3 седмици. И спря да се буди, давам АМ вечер. Дори качи 200гр.
Омръзна ми да виси цяла нощ върху мен, ясно беше, че ме му достига. Направо се преродихме.
Прясно мляко му сложих веднъж в грис.
Кога мина една година 😭 последното ми бебе. Снощи се сетих за раждането, радвам се, че повече няма да ми се случи тази част .

# 668
След една годинка има нужда от вечеря, не от млека. Децата се отбиват.
Кърмене се заменя с АМ при новородени и малки бебета, ако майката няма да кърми.

Моето от 7-8 месец не яде нощем. Като се буди я галя по гръбчето, тупкам по дупето и заспива.
Суче само сутрин, преди закуската. Тия дни ще го отбивам, отдавна се каня.
И аз така зная. Давам вечеря, после пък млечна каша "лека нощ" или бананова, ако е вечеряла отдавна и това е.
И аз я кърмя сутрин преди закуска. До половин час след това се е изакала. Час - час и половина след това закусва.

# 669
Моята също беше така, но вече не издържа повече от 30 минути и реве за храна. Та.. няма смисъл.

# 670
Моята бебка все още се буди нощем за храна. Но от много време не приема голяма доза, а малка. Даже от 2 седмици й намалих от 90 мл на 60 мл. Изяжда всичко и продължава да суче шишешто. Като го пусне, аха-аха да се разхленчи, но аз скоростно й бутам бибата в устата и заспива пак. Многократно съм пробвала с гушкане, потупване, даване на биба - не става. Уж заспива,  обаче след малко пак е станала и вече й давам АМ. Толкова ме изтощава този режим, че ми се реве. Ляга късно, става за ядене нощем, а напоследък на разсъмване става, за са я гушна и да я сложа в нашето легло, от където после няма събуждане, ако ще и духов оркестър да свири до главата й. Втората й дрямка често свършва към 18 ч., та можете да си представите що за чудо е после. От край време нощем трудно заспива.

Връщам ви пак на обувките: абе забелязах, че много криви левия глезен навътре. Сякаш обувките й не са достатъчно твърди отзад и не дават опора. И май ще сменям Колев и Колев. И понеже съм мързел, на коя марка да потърся: хем да са с мека подметка (като гъба, както иска ортопедът), хем да са стабилни на петата?

# 671
Честито на рождениците, живи и здрави да са Flowers Four Leaf Clover

Моето дете много се буди нощем, може би повече от месец му давам вечеря, горе долу понамали буденето, тези дни даже само по 1-2  пъти се разбужда. Не заспива без да суче от гърда. Изобщо не знам как ще го отбивам, пък и ми е сантиментално, първото дете ми беше мъка с храненето и така и не засука, а колко кърма имах, много ми е гузно, че не стана. Та сега още не съм го отбила и не знам как ще стане и как ще се приспиваме, сигурно ще трябва да пробвам с АМ, биба отказва, с нея лесно се приспиват децата, обмислям поредния модел да купя, пък току виж му харесала и като се буди нощем да ми е заместител бибата за заспиване.

Днес му взех обувчици, само на колев и колев намерих, откровено не ми допаднаха, смятам че са твърде меки на глезена, което ще прави детето нестабилно. Но искаме вънка да го изкарваме вече да си ходи, та взех, да има нещо, докато ми пристигне доставката на модела Geox, който харесах, че още не съм пуснала поръчката, надявам се да са по - добри . Изглеждат стабилни в глезена, няма за съжаление къде да ги видя на живо.

# 672
Честит рожден ден! Да е здрава и щастлива! 🍀❤️
Тя явно е рожденничка на 2.06, щом казваш понедник. Денят на Ботев и рожденната дата на малкото дете на брат ми. Прекрасна дата!
Боже! Ваня, Кис, след 2 седмици са и нашите бебета!! 🥲❤️🍀💛🌸

Дааа Simple Smile някоя от вас не беше ли във Варна? Избрахте ли заведение за РД?

За събуждането - нашето от февруари не се буди посреднощ. От 01.03 спят в детската заедно с баткото.
19:30 - 20:00 го слагам в кошарата и излизам. Заспива за две минути. Бетон е до сутринта между 6:30 и 7:00 ☺️

# 673
Анемия? 😲 явно човек всеки ден научава нови неща. Ще прочета и ще попитам личната лекарка.
За прясното мляко, единствено бях чувала, че деца до 2г. имат най-голяма нужда от него, заради растежа. И че за нас възрастните не е особено полезно, а за старите хора е направо вредно.

Върнах се да чета. Пишат за козето мляко, но имам спомен, че и за кравето се отнасяше, но нямам сега време да ровя. По принцип постоянно излизат нови неща и твърдения. Всеки, както прецени да действа. Няма ясни правила при отглеждането на деца. Всеки, както го чувства. Моето си е на АМ така или иначе, та за сега не мисля да давам прясно мляко (само в печиво).
И някой каза, че трябва да вечерят на тази възраст вече. Вие колко млечни и колко твърди хранения имате? Нашите са:
8:00 - мляко
11:00 - това си го водя сутрешна закуска, защото е с твърда храна
14:00 - обяд с месо или жълтък. Още спазвам правилото, ама няма да е задълго
17:00 - следобедна закуска
20:00 - мляко, което го пиша като вечеря.

Мислех да карам така до годинката, но се чудя дали да не заместя сутрешното мляко със твърда закуска, ама после как да продължа? Вечерното мляко кога го замествате? Някои деца ядат към 18/19 твърда вечеря и после пият малко мляко преди сън. Обърквам се вече как да действам. Много ми идват тия смени на режима й. Докато наглася храненето, идва време за смяна на съня. Оправя съня, сега дойдоха жегите и си развали режима. Та да се оплача. Преди излизахме на обяд и сутрешния сън си го правеше вкъщи. Понеже сега е много топло, излизаме по-рано и трябва да спи в количката. Ама заспива по-късно. Спи по-малко, яде по-късно. Простоооо  ШЕ откачааа 🤣

# 674
  • София
около 8ч: каша с адаптирано мляко и сирене/кашкавал
около 12-13ч: обяд
около 15:30-16ч: следобедна каша/мюсли
към 18ч: вечеря
към 20ч: кърмене и заспива
към 2-3 през нощта пак го кърмя, но както написах по-горе, ще започвам да спирам...

Нощем давате ли вода? Ако да, как - от неразливна чаша или от бутилка с биба, или по друг начин?

Общи условия

Активация на акаунт