Прагове на толеранс в двойката

• 7 882
  • 157
  •   1
Отговори
# 15
Умен и оправен е, но все пак Зодия Овен - не може да е хладнокръвен Simple Smile

# 16
Умен и оправен е, но все пак Зодия Овен - не може да е хладнокръвен Simple Smile

Е, ако е умен и оправен как си 100% сигурна, че не е кръшкал?  Понеже обикновено ги хващат глупаците и смотаните.

# 17
Винаги може да има нещо, което не знаеш - много ясно.

Нито дебна, нито ме тревожат други жени, конкретно относно моя мъж. Това важи за всички семейства без подобни притеснения май. Ако би имало нещо, явно е умен наистина, щом нищо не се е разбрало хаха Моят конкретно всичко си казва и трудно ще остане скрито, ще се изтърве по 100 начина най-вероятно.

# 18
Рядко тези неща стават без никаква промяна и сигнали. Рано или късно излизат наяве.
Разбира се, че всичко е възможно, но не е нужно без повод да приписваме чужди действия на човека до нас. Не е здравословно за връзката.
Решения се взимат, когато проблемът е лъснал. Ако вляза в омагьосания кръг на неоснователни мисли, бих потърсила психолог. Това всъщност е още нещо, което си е за праг.

# 19
За мен това са насилието (и физическо и психическо), зависимост (алкохол, дрога и тн) и нарцисизъм. Научил съм се по трудния начин да не допускам никакви изключения в това отношение.

# 20
  • Някъде там
Ооо, никаква търпимост нямам аз. В момента в който усетя, че нещо куца и след проба да го оправим заедно, не се получи, няма да ни губя времето. И независимо дали аз, той или и двамата, сме причината.
Не сме на 20, за да имаме време, да си го губим взаимно. Прекалено много го обичам, за да го наранявам, като го насилвам да е с мен, ако не го иска истински.
Всичко можеш да опиташ да промениш, ако го искаш и ако държиш на човека до теб и виждаш, че твоите "особености" го тормозят. Не стане ли, просто е дошло време за чао.

Последна редакция: пт, 25 апр 2025, 22:18 от daviz

# 21
Досега единственото, което доказано не съм изтърпяла, е поведение 'чакай малко, нали не ти е спешно?' Няма значение за какво е, вижда се доста бързо и доста често и най-важното - неизчелимо е и се влошава с времето. Ми сори, ама да ходи при майка си тя да го чака.

# 22
Досега единственото, което доказано не съм изтърпяла, е поведение 'чакай малко, нали не ти е спешно?' Няма значение за какво е, вижда се доста бързо и доста често и най-важното - неизчелимо е и се влошава с времето. Ми сори, ама да ходи при майка си тя да го чака.

Много ми е странно това. За мен е съвсем нормално когато някой се е нагласил да си прави нещо и друг изведнъж му стовари някакво искане онзи да каже, че ще го свърши след малко. Нима очакваш хората да са като звънец - натиска го и веднага звъни??? Аз пък не бих изтърпяла някой, който не уважава моите планове и моето време и иска да подскачам на мига, когато му кефне нещо.

# 23
Не става дума за хрумка отпреди 5 секунди, нито за разваляне на нечии планове и нагласи. Да си седи и си играе с телефона вчера, днес, утре и нищо никога не е чак пък толкова спешно, когато не го засяга пряко или мога и сама да се оправя с малко зор. Дотам не е спешно, че в 90% от случаите си свършвам работата сама, а ползата е за двамата. Обаче засяга ли го пряко, е горещо препоръчително аз да ударя рамо спешно за преди 5 мин и аз файда особена за себе си не виждам.

# 24
Към всичко изброено бих добавила нещо съществено - лоша финансова култура. На прост език ще рече, че не бих имала толеранс към мъж, който редовно остава без пари, има няколко кредита, които не може да обслужва, няма регулярни доходи, остава за дълги периоди без работа и без пари съответно, и като цяло поставя семейство в условията на недоимък. За мен лично парите са важни, важно ми е мъжа до мен да умее да борави с тях, както се казва - да си прави сметката. Имам детска травма ( нали сега така е модерно да се казва) на тема пари и липсата им.

Последна редакция: сб, 26 апр 2025, 09:32 от мекичка*

# 25
Aз знам, че всеки мъж мрази когато седне да си прави нещо жена му да почне да го ръчка, понеже баш сега се е сетила нещо си. Спомнете си госпожа Букет и съпруга и Ричард Simple Smile
От там нататък вече има мъже, които свършват нещата своевременно, като си свършат своето, и такива, на които трябва да им се постави ултиматум - или изнеси шезлонгите и чадъра, или изхвърли елхата. Но тук нещата опират до правилен избор на мъж и след това правилна линия на поведение - твърдо, но не досадно. Нали казват, че мъж и куче - както ги научиш.

# 26
В очите на много мъже жената 'баш сега' се е сетила за нещо, което повтаря от месеци. То и виц има - ще го свърша, ма, няма нужда да ми напомняш на всеки 6 месеца.

# 27
Бившият ми мъж, две седмици след като се разделихме, с апломб ми сподели, че е ремонтирал микровълновата, което аз чаках около две години преди това. И да, дразнещо е.

# 28
  • Melmak
Дразнещо е, но някак не ми е най-важното. И мм си е такъв, едни кранчета го чакам да оправи с месеци. Ама го приемам като някакъв малък кусур, аз вероятно имам подобни също, не е края на света.

В горния си пост съм пропуснала да напиша ревност и собственическо чувство. Това не мога да го понеса каквото и да става.

# 29
  • ВАРНА
Някак ми се струва нормално, когато някой се захване да прави нещо и ако му се каже да направи нещо друго, да остави "другото" за по-късно. Е това по-късно вече ако не се случва продължително време /да кажем седмици или месеци/ ... си е за дразнене.

Общи условия

Активация на акаунт