Прагове на толеранс в двойката

• 7 881
  • 157
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Оф, пак за изневярата. Ами не бих простила. Ще се заяждам, ще чопля, имам голямо его и няма да го понеса. Същото е като финансова измама, за мен лично. След това остава едно чувство за загубено доверие, цели, общност, семейство - абе всичко.

# 61
Бих простила, ако при разговор, изясним откъде идва проблема в нашите отношения.
Не бих простила, ако се опитва да се замазва и се търси вина едностранчиво в мен. Неглижира се случилото се или е направено от простотия, тип натриване на нос, его.
//
Толеранс имам голям към човека, когото допускам до себе си и обичам. Нямам толеранс към злоупотребата с доверие, чувства, отношение, двуличието, слабохарактерността.

# 62
  • София
Лъвичка, човекът с бирите ги жули вечерно време, през деня и да иска не може, нищо, че не ходи на работа, постлал си е, има пари бол, снове между огромната къща на майка си, която иска поддръжка за какво ли не, бедна ти е фантазията, развозванията на децата по всичките им ангажименти, спортове, школи, езици, тениси, жена му работи нещо в офис колкото да не скучае, сладка офис работа на климатиче, кафенца и раздумка, абе има работа, ама е между другото.

Демек, прави това, което сума жени правят, ама за разлика от тях, без да работи Smile

# 63
  • Out of the Mix
Какво правят много жени, пият, или развозват и се грижат за дечурлигата? Smile
Реторично, разбира се.
Иначе всяка втора се налива и пуши.

# 64
  • София
Явно аз съм от първите Joy

# 65
  • Out of the Mix
Не вярвам.
Сега трябва само да си гледана и носена на ръце. Relieved
Поне, аз ако бях, това щях да правя за нея.
Възползвай се на макс, работата и кариерата няма да избягат, имаш поне 30 г. още да бачкаш и ковеш, копаш. Smile

# 66
Clotilde, леле, ти за кемпера си се вледенила, пък уж изневяра щяла си да прощаваш Simple Smile

Заради лъжата беше. Съвсем ясно бях заявила какво мога да простя и какво не. Доверие искам. Честност. Може да се скараме. Може единият да спи няколко дни на дивана. Няма да се разделим за такива неща, ще си простим. Но лъжи - не. Това убива връзката.

# 67
  • София /Абсурдистан
С течение на годините станах злопаметна и нямам никакви нерви и търпимост към простотии.

# 68
Лъвица. Разговори, честност, вярност и разбирателство.

Тия па, ще прощават изневяра - лелееееееее.

# 69
  • Обран бостан ;)
И преди съм го казвал:
" Най-положителното качество на верните мъже е дискретността"  Trollface

# 70
И преди съм го казвал:
" Най-положителното качество на верните мъже е дискретността"  Trollface

Не съди според себе си.

# 71
  • София
Лъвица. Разговори, честност, вярност и разбирателство.

Тия па, ще прощават изневяра - лелееееееее.

Да, и в тези разговори трябва да покриете хиляди казуси, които могат да възникнат в процеса на връзката, и разбира се, да разчитате, че другият е честен, откровен и напълно наясно със себе си. Това включва битовизми, финанси, болести, бивши, ценности, амбиции, скука, приемане за даденост, появата на друг мъж/жена, и т.н. всяко от които имащо хиляди варианти. Ами децата като дойдат? Възпитание, разпределение на задълженията. Ами ако не дойдат? Ами колко? Ама ако първото е трудно и нагласите се променят? Всички тези неща отнемат години и изпитания на терен. Повечето хора няма как да знаят как ще реагират, ако например единият се разболее, вече не може да работи и т.н. Само си мислят, че мога да си го представят.

# 72
  • София
В един съвместен живот могат да възникнат такива ситуации и съответно такива реакции, че никой не може да ги предвиди.
2011 на БМ почина майка му. Аз мислех, че ще се скапе, а той напротив - взе да готви, да се държи по-отговорно. Пое и грижа за малкия - извеждаше го и пр.
Обаче 2017 почина баща му. Въобще не бяха близки, но се грижеше за него последните години. Оттам превъртя. Отдръпна се от грижите за семейството, взе да се заяжда за дреболии, май имаше афера. Държеше се лошо с децата и с мен. Ето тук пуснах много толеранс, но просто не знаех какво да правя.

Просто го дадох като пример на един и същ човек, сходни ситуации, съвсем различна реакция. А уж бяхме честни и разговаряхме.

# 73
Принципно на моя конкретно мъж, след 25+ години заедно бих му дала всякакви толеранси. Честно казано, не знам какво трябва да направи, че да искам да се разделим, не се сещам за такова нещо. Единствено ако започне да се държи тъпо с детето , или не го подкрепя, или нещо подобно, което той не прави. Но го допускам като възможност, понеже  децата докато са малки и сладки е едно, а като станат вече големи хора със свои особености и някои родители изведнъж почват да правят рекламации и  да киселеят. Та това е единственото,  което ми е абсолютната червена линия - ако почне да скандалничи и да оскърбява детето.

Но ако трябва тепърва да се напасвам с някой друг, сигурно всичко ще ме дразни и няма да имам никакъв толеранс

# 74
Аз с годините ставам все по-нетолерантна по отношение на важните неща. Искам човека до мен да ми пасва, да ми съответства, да можем да си говорим за всичко, но и да си мълчим, да е за общото цяло, а не егоист.Всичко друго не е чак толкова важно. Но пък ако всичко друго не е с мен, тогава защо да е с мен?! Не знам дали бих се разделила след ен на брой години заедно, но бих го игнорирала от главата си.

Общи условия

Активация на акаунт