Възможно ли е промяна на такса поддръжка в затворен комплекс?

• 3 443
  • 54
  •   1
Отговори
# 45
Ама тия декари дето бяха споменати по-назад може и да се случи.

Последна редакция: нд, 04 май 2025, 01:37 от blackcat6

# 46
Комплекса е хубав, точно зад ринг мола, но ако ще плащам години наред 1000 лв месечно такса подръжка с тенденция за увеличение ( отделно инфеститора/подръжката постоянно си измислят някакви безсмислени разходи за да оправдаят цената) , веднага се ориентирам към самостоятелна къща, а не да се чувствам като крепостен селянин.

# 47
Ама то там не е за работари като нас, а за едни по-други хора, съжалявам ако съм груба.

Аз ако имам парите за апартамент там с такава такса бих си търсила къща.

# 48
Погледнах цените въе въпросния комплекс. Сори за непоисканото мнение, но в съседния Ривър Парк проверили ли сте дали няма нещо подходящо за вашите нужди? Чух и че почват нов етап строежи. За тези пари по-еобре самостоятелна къща, ако и да е редова, отколкото апартамент.

# 49
Ще проверим и Ривър парк (не сме намерили публикувани цени за имотите там), но предполагам, че и там месечните такси ще са от този тип. Доколкото разбирам навсякъде в тези комплекси таксата за месечната поддръжка е доста сериозна. А и масово в тези комплекси жилищата се купуват на фирми, после им връщат ддс, предполагам, че и от поддръжката после спестяват някой друг лев пак чрез връщане на ддс. Общо взето, контигентът по тези комплекси май наистина си е друг (не са семейства на заплати, макар и прилични).

# 50
Недейте да купувате имот в затворен комплекс. Казвам го като собственик на имот в затворен комплекс. След като подписахме излязоха куп проблеми и допълнителни разходи, които бяха прикрили.

# 51
  • SF
Точно същото споделят и мои близки, които 8-9 месеца в годината се прибират от ежедневните си ангажименти по тъмно и никакви рози и пейки пред блока не могат да ползват.
Иначе, да, като излезеш на балкона, е приятно да го видиш чистичко. Но има и друго - комплексът е затворен от всякъде, децата играят долу в затвореното и кънти глъчка навсякъде. Те стоят на затворени прозорци и пуснат климатик през лятото. Не си ползват и балкона. А там е климатикът и духа топло.

# 52
Никога не бих купил имот обвързан с подобен договор.
Буквално подписвате узаконен рекет, в който инвеститора по непрозрачен и спекулативен начин да ви събира огромна сума пари всеки месец.

Отделно една такава поддръжка не струва повече от 200лв на месец.

# 53
По темата със затворените комплекси, нормално ли е в договора за покупко-продажба да пише, че не ни се полагат идеални части от дворовото пространство? И че този двор може да бъде трансформиран в паркоместа по преценка на инвеститора.

В момента сме поставени пред такъв договор и не знам има ли смисъл да преговаряме или просто да си изгубим капарото. Аз купувам жилище с определен вид, а в последствие градинките и детската площадка да бъдат заменени с паркоместа, според мен понижава цената на имота. Отделно, че не е красиво или приятно.

# 54
  • София
Зависи.
При нас нямаме право на идеални места от паркинга, защото е общински. Само от прилежащото отстояние около сградата, което отстояние включва детска площадка, барбекю зона, релакс зона и пространство за достъп, на което няма право да се спира, освен при товаро-разтоварване. В същото време обаче в останалата (паркинг) зона общината се задължава чрез договор с инвеститора да осигури по 1 паркомясто на апартамент + безпроблемно паркиране на гостите ни. Безплатно на територията на комплекса.
В случая явно земята е на инвеститора, но той трябва да посочи изричен план за ползване и след сключване на договора да съгласува със съсобствениците ползването ѝ, без да нарушава условията, при които е продал имота.

Общи условия

Активация на акаунт