Възможно ли е промяна на такса поддръжка в затворен комплекс?

• 3 445
  • 54
  •   1
Отговори
# 30
  • По света и у нас
Склонна съм да дам 500 евро за година, колкото искат по морето, но от апартамент то 1000 на месец, умножи колко апартамента има - за каква поддръжка става дума на космическа станция ли???

# 31
Истината е, че на фона на всичко, което гледаме към момента, цената на жилището е най-приемлива за нас. За съжаление можем да си позволим жилището, но не и таксата. Да, можем да я покриваме, но в момента, и стандартът ни не е толкова висок, че да сме спокойни винаги, че ще можем да плащаме такава такса. Просто като удавник търсех сламки надежда, че някой някъде е успял нещо да предоговори. Разумът говори друго, и сте прави за всичко написано. Явно продължаваме търсенето.

Последна редакция: нд, 27 апр 2025, 21:39 от theo04

# 32
  • Пловдив
Видях го комплекса. Има 40 Хил. РЗП и то без откритите паркоместа.
Това по 1,68 евро на кв.м. е 67 200 евро на месец или 134400 лева.
Много ми се вижда.
За около 50 декара зелена площ подръжката ще е около 20-30 Хил. на месец. Още 10 Хил. за за ток, 3000 за вода от сондаж. 30 Хил. за заплати, 5000 за разни такси, услуги и консумативи и 10 Хил. за нещо което не мога да се сетя правят 88 Хил. лв., айде от мен да мине нека са 100 Хил. ..... Останалите за какво са?

# 33
  • София
Цената е изгодна, защото върви с цената на още един среден месечен наем. Измислили са го.

# 34
точно заради безумна такса поддръжка се отказахме да купуваме апартамент в един определен комплекс... апартаментът иначе беше на приемлива цена, отговаряше на част от изискванията ни и общо взето беше добър вариант за нас макар и с компромиси. но таксата просто ни отказа. преценихме, че толкова висока такса за поддръжка, която дори не покрива необходими външни и вътрешни ремонти общите части на сградите, не ни устройва.
за съжаление за предоговаряне (сваляне) на таксата поддръжка не съм чувала.. за увеличаване след години обаче съм...

# 35
По принцип не е възможна промяна таксата за поддръжка. Таксата ще расте с всяка година.
Единствената промяна е възможна ако 51% се откажат от част от услугите заради лошо качество  и то след много труден процес на безброй събрания и агитация и убеждения.

# 36
Неясни са някои изрази: миене на прозорци включва само прозорците на общите части ли ?
Поддръжка на ВиК инсталация само до разклоненията за отделните обекти ли се разбира и пр. Дадох само два примера, а текстът бъка от подобни. Гледам, че доста фирми се ориентират към подобна дейност- продават си отделните обекти и искат да обслужват сградата и прилежащите площи.
Това с 91 декара в град направо конкурира гори/ливади и пр. Интересно, какво се предвижда за тях ? Според градоустройствените планове ще се застрояват ли ?

# 37
  • В небето
Нека си кажа и аз мнението. Бягайте от това предложение като дявол от тамян! Приемете ли - цял живот ще бъдете роби на жаждата за пари на "инвеститора". В на...а София, в л..н квартал, без инфраструктура (извън жилищният комплекс), подобна "оферта" е меко казано за подминаване.

# 38
Трябва да се провери внимателно, защото обикновено инвеститорите правят един договор за 24 месеца докато продаде жилищата, хем да се поддържа комплекса, хем да е гарантирано във вида, в който иска да го продаде и после на общо събрание на собствениците може да се смени и фирмата и да се гласуват таксите, инвеститора обикновено прехвърля собствеността на земята на собствениците. Според мен има вариант да е останала някаква яснота. Не съм чула за комплекс на който таксата да е такава на месец, ако е нещо от тоя порядък то става въпрос за годишна такса и то в евро. Към момента все още цените се калкулират в лева, единствено на морето съм срещнала годишна такса 490 или 500 евро или обявена - 2 евро на квадрат.
Ще имате ли собствени партиди за жилището ви, или ще плащате на някакво общо основание ток и вода? Това в случая е даже по-важно от таксата.
За кой комплекс става въпрос? Няма да купувам жилище, смисъл не съм конкуренция Wink

# 39
  • SF
Сигурно има и други собственици на големи апартаменти в този комплекс. Тях тази цена устройва ли ги? Да не би вие нещо да не изчислявате правилно?

# 40
Месечните такси в новите луксозните комплекси с градини са такива ( поне в София) от 1.50-3.00€/ кв.м.

# 41
Moreni в София е комплексът.

# 42
Аз ако имах претенции да живея в жилище (не къща) 290 кв м, то тогава щях да съм психически подготвена да цакам всякаква сума месечно Simple Smile
Закупили сме малки жилища в затворени комплекси, като месечната такса за двустайка е между 50 и 90 лв месечно - наясно сме, че е хубаво да се поддържа и се плаща.

Това вашето е доста голямо и е логично да е скъпа поддръжката.

Иначе внимвайте с избора на локация, защото вътре е хубаво,но отвън е модерно гето - да отидеш на фитнес/магазин и все трябва с автомобил, за деца да не коментираме....А това точно до околомръсното - си е баш за не-софиянци, които не са няасно с районите.

Последна редакция: сб, 03 май 2025, 18:07 от ElleBg

# 43
Ако не искаш в градинката пред балкона ти да изникне стена на кооперация, то тогава вземаш в затворен комплекс, плащаш такса поддръжка на полянките к това е - има простор, има зелено, затворено и безопасно е за деца.

# 44
  • София
Няма гаранция, че в комплекта няма да изникнат още сгради.

Общи условия

Активация на акаунт