Четвъртокласници 2024-2025 - II тема

• 22 281
  • 637
  •   1
Отговори
# 150
Чудя се на 11 въпрос  как може да си вземеш максимума  точки, че и на 10ти...
Аз се имам за  грамотна, дори и функционионално , но ...например 17ти въпрос не може да го напише преподавател по БЕЛ

# 151
На 17. въпрос пък какво му е?

# 152
Лично на мен ми звучи странно  - едно време ни учеха за "корен на думата"..

# 153
Е, то и сега учим за корен на думата. Това и питат - коя дума има само корен (на думата), т.е. няма представка- другата морфема, която четвъртокласниците познават. Напълно коректно е зададено условието и вариантите за отговор са коректни- "а" и "в" са само с представки, няма наставка, не е членувана.

# 154
  • Пловдив
Точно това означава - думи без представки, наставки и окончания.

# 155
Поразпитах моя. На задачата за откриване на грешките имал три грешни и на една от другите задачи, посочи А) пък то било Б). На коментираната 11 задача каза, че преписал последното изречение и мислеше, че му е грешно, защото трябвало да препише от първите. Но пък като чета тук май вярно е отговорил. Доволен е от съчинението по картинка, добре му се било получило.

# 156
Успех на децата ни и днес ! Hands Pray

# 157
Успех и да минава вече. При нас предстои зелено училище другата седмица.

# 158
Точно това означава - думи без представки, наставки и окончания.
Аз това го разбирам и знам какво означава.
Сега пак прочетох въпроса, не съм права. Просто това  ми беше първото впечатление.

Дай Боже днес да се справят децата, на нас оценката ни е важна.

# 159
Успвх на всички деца и днес!🍀
Зорът всъщност е днес,вчера беше по-лесното .😉

# 160
Успвх на всички деца и днес!🍀
Зорът всъщност е днес,вчера беше по-лесното .😉
При моето дете е обратното - математиката е по-силният предмет, но и той страда малко заради дислексията.

# 161
  • Sofia
Успех и от мен на наборчетата! При моя син днес ще е зорът, вчера уж е доволен от себе си, не съм го разпотвала за отоговорите му.

В края на месеца е на скаутско училище, аз се вълнувам много, една седмица на планина, преходи, басейни, чак и на мен ми се ходи Simple Smile

# 162
При нас зорът ще е в неделя на Математика за всеки.

# 163
  • Пловдив
При моето дете е обратното - математиката е по-силният предмет, но и той страда малко заради дислексията.
И при моята дъщеря като че ли. Няма дислексия, но като да има по-малко неразбрани задачи. Ще видим. Проверих я на някои от въпросите с твърди отговори от вчера, верни даде, с израз на голяма досада. На съчинението обаче няма как да я проверя.

# 164
При нас зорът ще е в неделя на Математика за всеки.
И това,даа 😀

Общи условия

Активация на акаунт