Е, изгледах си я серията. Като се върна назад през всичко, мога да каже, че това е един от много малкото сериали, в които нищо не бих променила. Е, може би още малко моменти на ИмДев за разкош, или поне пълните версии на изрязаните сцени. Сигурно точно заради много добре обмислените реплики и постоянните аналогични ситуации, които придават усещане за обмисленост и завършеност на историята.
Наистина съм доволна от този проект. И съвсем не само заради Имре и Девран, които така ми вдигнаха летвата, че не знам вече кога ще харесам други толкова… Но и заради цялостната идея на историята и много откровения прочит на теми, които вълнуват всички ни. Ако се замислите при всички от основните герои и отношенията между тях се получиха едни много добре оформени и завършени сюжетни линии, от които могат да се вземат доста поуки и послания.
Даже се чудя честно казано какво биха показвали втори сезон? Може би Имре щеше да приеме по-трудно обстоятелствата около смъртта на майка си, да има аналог със ситуацията с Тим наобратно, а Карга да се върне да си отмъщава… Друго не се сещам.. Което е още един знак, че историята е добре изчерпана и затворена, за разлика от много, много други, които съм изгледала.
Та така.. Ще си направя един маратон скоро със сигурност с всички серии и вероятно ще забележа още доста интересни неща.
Между другото сцената с прегръдката в болницата не знам колко пъти я гледах вече. Толкова ми харесва как предадоха емоциите в толкова кратък момент – при Девран едновременно страха му да не я изгуби и желанието му да я утеши.., при Имре шока от смъртта на родител и борбата с угризенията и обвиненията… Абе големи са ми!

Кой каквото ще да казва, могат да играят и двамата и им се получи партньорство за милиони. Няма сцена, в която да не са ме жегнали. Аз като зрител това търся.
Щастливки сме, че попаднахме на продукция, която вълнува със сценарий и режисура, с необикновена история и великолепен актьорски състав.
Това е сериал, който ще се помни!
С удоволствие ще го гледам поне още веднъж. А дойде ли на нашите екрани, сигурно ще се разтопя.
Арас отново надигра себе си! Беше великолепен, а заедно с Мелис избухнаха в синхрон.

. Тя й Джемре случайно беше с очилата на Айтач миналото лято