Гной по сливиците

• 445
  • 6
  •   1
Отговори
Преди един месец забелязах поява на гной по двете сливици. Нямах никаква болка, нито температура! Личната ми лекарка ми изписа Зинат, който приемах 10 дни, като УНГ специалист ми засили дозата през последните 3 дни на всеки 8 часа, понеже нямаше резултат. След приключване на Зинат, гной по сливиците все още имаше. При следващ преглед УНГ ми изписа Амоксигамма на всеки 8 часа за 7 дни. Повлиях се малко, но гнойта не беше напълно изчистена. През това време мажех сливиците с Гранофурин и правех гаргари със сода и мед. Прекратихме приема на антибиотика, като лявата сливица беше чиста… до вчера, когато се появи червено кърваво петно, силна болка и затруднено преглъщане. Днес отново имам налепи и много силни болки. Вече не знаем какво да правим с тези сливици. Имали ли сте подобен проблем? Смятам утре да отида да дам гърлен секрет, но не знам как да продължа лечението, докато излезе резултатът. Моля за съвети!
#гной #гърло #сливици #гнойнаангина #антибиотик #изследвания #гнойниСливици

# 1
Да, направете микробиологично изследване на гърлен секрет. Смятам, че това ще бъде разковничето за решаване на проблема Ви.

# 2
Прочети за херпангина.
От АБ може и гъбички да си си докарала по сливиците.

# 3
  • над кукувичето гнездо
Може да мажете с амониев хлорид/нишадър (или със сода бикарбонат) по няколко пъти дневно, докато излязат резултатите.

# 4
# 5
  • София/Севлиево
Не сте ли дали досега гърлен секрет?Аз в началото на април изкарах поредната гнойна ангина.ЛЛ ми назначи Агументин ,но само за 7 дни и се оказах недоизкекувана(имах си и температура,и кашлица,и сополи)...Три седмици по-късно на опипване сливиците ми са подути (и се вижда с просто око),ЛЛ ме прати на УНГ,той ми пусна гърлен и носен секрет и се оказаха стрептококи в гърлото (сега само сливиците ми са зле, другите "екстри"ги няма).Сега ще пия подобен АБ(след направена анрибиограма) за 10 дни и седмица след това ще вземем пак секрети(УНГ искаше 10 дни след спирането на АБ,но съм на море и няма как да стане).

# 6
За сега ми казаха гъбички,но аз имам съмнения за мононуклеоза!Лекарката ми приготви антибиотик,който да мажа директно върху словиците.Правя гаргари с йод и сода,пия МикоМакс.В момента съм с обрив по пръстите на ръцете и краката.

Общи условия

Активация на акаунт