Вегетарианска тема - 18

• 7 791
  • 77
  •   1
Отговори
# 30
# 31
Вчера нахут с тиквички, моркови, домати... тип лятна манджа. Напоследък често правим Buddha bowls. Тази седмица основни съставки бяха киноа и нахут, следващата ще е някакъв топчест червен боб (кисне в момента) и другото още не съм го измислила, някакъв ориз може би.
Днес трябва да направя 2 тави гранола, втасва тесто за пица и трябва да "усвоя" много кг сини сливи. Малко сладко ще направя и останалите ще ги суша. Ще останат много необрани на двете ми дръвчета, но няма на кого да ги подаря. Sad

# 32
Пробвала съм нахут с патладжан, нахут със спанак. Стават много вкусни. Днес и аз ще пробвам с тиквички, ще добавя и киноа.

# 33
Днес правих торта, бяха ме помолили за събитие. Блатовете бяха точени, тип Медовик, със сметана, сладко от боровинки и печени осолени орехи.  Стана много хубава и сочна. И разбира се, въобще не се сетих да снимам. Остана ми едно малко парче, ако оцелее до утре, ще го снимам.

# 34
Синьо, направо ме размечта с тези сливи! При нас е голямо нямане. Тъжни дървета без плодове. Даже кестените по улиците гледах днес и те нямат. Тук-там по 3-4 кестена на дърво. Дано догодина да е плодовито. Радвай се  на изобилието!
Изпекох пипер и замразих, направих доматен сос за пица и паста и се чувствам почти подготвена за зимата.
Поне смокини се намират и им започна сезона.
Лешникова торта със смокини

# 35
Днес варена царевица с копър, черен пипер, масло и сол.
Вечерята ще е ризото с чери доматчета.
Мисля да приготвя и сладолед със сливи. Но ще е за утре.

Киш с тиквички, пресни билки и кори за баница

# 36
Днес варена царевица с копър, черен пипер, масло и сол.
Вечерята ще е ризото с чери доматчета.
Мисля да приготвя и сладолед със сливи. Но ще е за утре.

Киш с тиквички, пресни билки и кори за баница

За първи път чувам за сладолед със сливи. Може ли рецепта?

# 37
Изпуснах ви напоследък, но вчера направих великолепно орзо със зеленчуци (лук, моркови, броколи), което обра всички овации.
Очертава се да е новият хит следващите седмици.

# 38

Една манджичка от мен с елда и зеленчуци. Стана много вкусна. Когато на елдата се сложат повечко зеленчуци и подправки, става хубава. Харесвам я повече от киноата.

# 39
Елдата доста добре се вписва и като добавка към шопската салата.
Постно зеле съм замислила за утре.

# 40
кажете моля идея за плънка за оризови рулца. така си отлежават в шкафа ...

# 41
Mia_1ако знаеш каква емоция ми беше първият такъв, който опитах...Ще го споделя.

ТиЛи и аз преди 2 години открих олиото за себе си и тотално се влюбих!

Ивчето, и у дома елдата е обичана и пасва с толкова много неща. Копринената супа например отдавна я приготвям с елда. И в десерти е страхотна.

dreammhaj имаш предвид пролетни рулца ли?

# 42
  • софия
за рулцата- тънко нарязани на лентички зеленчуци зехтин, оризов оцет /лимон,  ММ харесва с моцарела и чушлета...общо взето може всичко да сложиш вътре, което е вече сготвено или не изизисква особена термична обработка

# 43
Много странен вкус имат тези оризови кори. Като гума някаква. Плънката става супер вкусна, особено полята с тахини сос, обаче лично аз я изгребвам с лъжица.

# 44
Кекс за закуска

Днес правихх крем супа от тиквички
Салата панцанела
За довечера- готвено прясно зеле- ММ много обича, а тази година още не бях готвила.

Общи условия

Активация на акаунт