Вегетарианска тема - 18

• 5 909
  • 66
  •   1
Отговори
# 15
Ех, супер вкуснотии сте приготвили днес.
Конфитюрът без захар не се ли разваля? Все съм си мислела, че захарта е консервантът в сладка, конфитюри и т.н.

# 16
Затварям го горещ и капачетата дръпват надолу. Освен еритритола  слагам лимонов сок и пектин. Едното "сладко" го направих с еритритол и на Йоткер 3:1 сгъстителя за сладка. ММ много ги харесва, защото не яде захар и ограничава въглехидратите. Не знам дали ще остане нещо за зимата, за да проверя колко ще издържат. Правя малки партиди и ако няма специален десерт подходящ за него си хапва с кисело мляко от тях.
Аз също бях скептична относно трайността и текстурата, защото захарта си е консерватория, да. Но се получават добре.

# 17
Моята свекърва вари сладко от череши/сливи без захар или какъвто и да е подсладител. Запазва се нормално дълго и за нашия вкус е даже предостатъчно сладко. И двата плода са от захарните, а като се извари и водата остава доста захар.

# 18
Абсолютно! Ябълки, круши, смокини, сливи, праскови, череши, ягоди, ако са по-сладки, боровинки..по-голямата част от плодовете са подходящи за конфитюр/мармалад без захар. Редуцирането на течността при по- дълго готвене ги сгъстява и остават захарите.Аз приготвям ябълково пюре всяка есен- без захар. И от сливи мармалад, понякога и продължението на мармалада- пестил.

# 19
# 20
Мини галети с домати и билково сирене

Доматена крем супа с майорана

Тия дни се наслаждаваме и разхлаждаме с диня и пъпеши. Варих няколко пъти царевица и с билково масло и сол..
Най-бързото, което приготвям са яйца под всякаква форма.

Вие как се спасявате в жегите?

# 21
Ядем много дини и пъпеши, таратор. Сготвих една бърза селска манджичка от чушки, домати и патладжан. Двамата ми сина я омахаха бързо. Сервирах я върху канапе от ориз с куркума. За съжаление нямам снимки.

# 22
Такава лятна манджичка сервирам като дип за загребване с начос и тийнът у нас много я обича. Blush

Търся рецепта за настъргани тиквички със сирене на фурна, заляти отгоре със заливка за мусака и запечени. Хапвали сме такова леко лятно ядене някъде на гости, но не помня къде, за да попитам за рецепта. На някой тук да му е позната?

# 23
Такава лятна манджичка сервирам като дип за загребване с начос и тийнът у нас много я обича. Blush

Търся рецепта за настъргани тиквички със сирене на фурна, заляти отгоре със заливка за мусака и запечени. Хапвали сме такова леко лятно ядене някъде на гости, но не помня къде, за да попитам за рецепта. На някой тук да му е позната?
Има най - различни рецепти, аз намерих това: https://www.kulinarnifantazii.com/2020/06/nasturgani-tikvichki-n … val-i-sirene.html

# 24
Ние днес сме на роло от тиквички с крем сирене.

# 25
  • софия
тиквичка ,морков, лук, кълнове, нарязани като тънки спагети, овалвам в зехтин, малко подправки и ги завивам в кори за баница. Български пролетни рулца на фурна  Simple Smile
А друго което си правя зимата - задушавам гъби с лук и пак в кори за баница във фурната.
Задължителният сос на ММ - кис мляко, чесън,копър , малко чушле, зехтин и някакъв ситно накълцан зеленчук /печена тиквича, краставица, печ чушка - каквото има в момента/

# 26
Тази лятна манджичка много я обичаме и у дома!
Мама Ени, аз изтисквам настърганите тиквички, за да не  разводняват положението. И съм по-доволна от тъмно зелените тиквички, имат по-малко влага.

Таратор и у нас, като за по-бързо го пуснах в блендера, накрая за текстура(все пак) поръсвам обилно със смлени орехи. Не се оплакват моите, може би защото те ми подариха блендера, а аз се чудя какво да приготвя с него- то не са палачинки, смутита, сладоледи, лимонади най вече от плодове и мента, маточина, розмарин, босилек.
Поръчаха ми боб за днес, да им се неначудиш.
Ей този сладкиш много бързо се изяде. А мислех, че жегите потискат апетита!
Всяка година приготвям нещо с кайсии, много ги обичаме. Тази година обаче ще огранича нещата, при тези цени...Чудя се само в нашия край-Добруджа ли е така?

Маков сладкиш с кайсии и маслени трохи

# 27
Не знам какви са цените в Добруджа, но мисля че навсякъде положението е трагично. Но за друго да кажа, не мога да намеря хубав ориз. Всички марки ориз са ужасни, дори след като много го вариш, остават твърди частици и хрупа. Единствено една марка в лидъл е горе долу добре. И естествено, басмати ориза, но пък него в къщи не го харесват.

# 28
Вегетарианските ястия са вкусни и здравословни.
Често правя през лятото зеленчуци на фурна.
Нарязвам на кубчета патладжан, картофи, чушки, тиквичка, добавям олио и сол, без вода,
разбърквам и пека около 1час.
След това разпределям в чинии, заливам с кисело мляко с чесън на прах. Става много вкусна и лека вечеря.

# 29
И ние обичаме печени зеленчуци на фурна! Добавянето на мляко е чудна идея, особено ако са пикантни!

Варена царевица с копър, масло и черен пипер
Халуми с първите смокини, с розмарин в тиган
Бърза пица от лаваш и каквото има за плънка
Сока с печени домати
Яйца в тиган, поръсени с чили, черен пипер и люспеста сол
Салата от доматите в градината с много босилек, маслини и зехтин- мога цяло лято това да ям!
Таратор, за мен под формата на смути
И тази салата, която стана много вкусна.

Салата от пъпеш, диня и мента

Общи условия

Активация на акаунт