Вегетарианска тема - 18

• 2 159
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
Ех, супер вкуснотии сте приготвили днес.
Конфитюрът без захар не се ли разваля? Все съм си мислела, че захарта е консервантът в сладка, конфитюри и т.н.

# 16
Затварям го горещ и капачетата дръпват надолу. Освен еритритола  слагам лимонов сок и пектин. Едното "сладко" го направих с еритритол и на Йоткер 3:1 сгъстителя за сладка. ММ много ги харесва, защото не яде захар и ограничава въглехидратите. Не знам дали ще остане нещо за зимата, за да проверя колко ще издържат. Правя малки партиди и ако няма специален десерт подходящ за него си хапва с кисело мляко от тях.
Аз също бях скептична относно трайността и текстурата, защото захарта си е консерватория, да. Но се получават добре.

# 17
Моята свекърва вари сладко от череши/сливи без захар или какъвто и да е подсладител. Запазва се нормално дълго и за нашия вкус е даже предостатъчно сладко. И двата плода са от захарните, а като се извари и водата остава доста захар.

# 18
Абсолютно! Ябълки, круши, смокини, сливи, праскови, череши, ягоди, ако са по-сладки, боровинки..по-голямата част от плодовете са подходящи за конфитюр/мармалад без захар. Редуцирането на течността при по- дълго готвене ги сгъстява и остават захарите.Аз приготвям ябълково пюре всяка есен- без захар. И от сливи мармалад, понякога и продължението на мармалада- пестил.

# 19

Общи условия

Активация на акаунт