Вегетарианска тема - 18

• 9 082
  • 81
  •   1
Отговори
# 75
Утро и на вкус е супер нежен!
Сега за съставките- тази "захар"- това е заместител -еритритол с карамелен вкус и аромат. По принцип, ако човек не се нуждае от заместител може да се използва светлокафява захар. Този заместител съм поръчала от keto.bg.
Кокосовата сметана, ако не искате веган, използвайте крем фреш или заквасена или сладкарска или смес от  двете. Кокосовата сметана, която използвам е с над 80-90 % кокосов екстракт. Използвах брашно от лупина- за безглутенов вариант. От любопитство изпробвам различни брашна. Съзнавам, че много хора ще помислят, че използвам недостъпни съставки, но винаги посочвам заместители. В случай това оризово брашно за мочи е по-различно от обикновеното оризово. Някъде го описват като глутеиново, защото има еластичност. За коричката може и обикновено оризово, все пак е за основа. Лупиновото е с повече протеини.

Бананов кекс с канела и елда, за закуска

Десерт с круши и ванилия

Салата с нар, авокадо и райска ябълка

# 76
# 77
Май ще ходя утре за райски ябълки. 😄

# 78
Започнахте ли печенето на  Коледните бисквити?
Аз вече съм направила няколко вида. Меденките ще слепя утре, и ще изпека три вида бисквити, които стоят в хладилника. Старая се да ги правя възможно здравословни, където преценя, че мога изцяло да заменя  захарта с еритритол+стевия, го правя. Засега няма провал и съм доволна. Така де, като може да се намали захарта-защо не?
Немски сандвич бисквитки с маково семе и марципан с мармалад от сливи

# 79
Аз не. Ние не сме много по този тип сладки. Може да направя любимите ни шоколадови бисквитки (здравословни по моите критерии Laughing) с коледни подправки. Захар не заменям, само коригирам количеството. Всякаквите заместители смятам за много вредни. Аз по принцип ползвам Мусковадо или кокосова захар, харесват ми на вкус. Бяла захар консумира само водният ми кефир. Grin

От последните дни: ориз с гъби на фурна, фалафели, фарината, ръжен квасен хляб (репетиция за Бъдни вечер, че от месеци не бях месила), разни салати (червено зеле с фета, нар и карамелизирани орехи; кейл с пекан и червени боровинки).

# 80
И аз харесвам кокосова и когато мога я използвам. Мусковадото май само в коледни неща вкарвам напоследък, предпочитам меласа. ММ не яде захар, не яде сладки плодове, въобще бързи въглехидрати и би хапнал вероятно една-две от тези бисквити, заради бялото брашно. Все пак искам да има избор и да опита от повечето неща, които правя. Използвам и алулоза понякога. САмо монашески плод още не съм си поръчвала.

За Бъдни вечер ще правя содена питка. Приготвям я по-плоска, защото всички обичаме коричката повече от мекото. Ще изпека и ръжено хлебче, с мая. Нямам квас.
Сладки картофи пекох снощи с кориандър, кимион, семена от копър, чили и люспи сол. Много са ни вкусни.
Зелена салата от градината с хранителна мая, кълнове.
Кюфтенца от овесени ядки
Зеленчукова супа- лук, картоф, тиквичка( замразена), пипер, морков, пащърнак, грах, много копър и магданоз. Накрая леко пасирам и добавям мляко от кашу.

# 81
За много години!
Пожелавам новата година да е по-хубава, по-щастлива, по- успешна за всички! Бъдете здрави!

Най-вкусните, най-бюджетните веган овесени кюфтенца

Общи условия

Активация на акаунт