Термин Ноември 2025 - Тема 2

• 27 226
  • 730
  •   1
Отговори
# 15
Браво, Iva_95, много хубава новина, сега да си почиваш и да се радваш на вкусни храни:)) моят първи ултразвук е днес от 6ч, как
ще дочакам не знам, добре че имам много работа, че да мине бързо времето:) Иначе при нас са само 3 - на 12 г.с, на 20 г.с и на 34 г.с, така че и аз ще има да си треперя, но да видим как ще е днес, ще пиша по - късно Simple Smile)

# 16
И моят пренатален тест в cell genetics излезе днес и Слава Богу всичко е наред!  Очакваме момиченце! 🩷
Вече с доза успокоение си чакам феталната морфология. Дано и там всичко е наред!
Успех на всички!😊

# 17
Фокси, радвам се, че всичко е наред и честито момиченце! Sparkling Heart
Успях да те добавя в списъка, явно повече от 24 часа са позволените за корекции.

Ива, браво за резултатите от морфологията! Не знам как издържате с DimBZah с толкова време между прегледите, аз ходя на всеки 2 седмици и пак към края не ме свърта вече.

В тази връзка.. тъкмо и аз се връщам от преглед, трябва да съм 13+1, но бебка вече я измерват 14+2. Трябва наистина да внимавам с храната, че рискувам да я направя гигант още преди да се роди.

# 18
Фокси, радвам се, че всичко е наред и честито момиченце! Sparkling Heart
Успях да те добавя в списъка, явно повече от 24 часа са позволените за корекции.

Ива, браво за резултатите от морфологията! Не знам как издържате с DimBZah с толкова време между прегледите, аз ходя на всеки 2 седмици и пак към края не ме свърта вече.

В тази връзка.. тъкмо и аз се връщам от преглед, трябва да съм 13+1, но бебка вече я измерват 14+2. Трябва наистина да внимавам с храната, че рискувам да я направя гигант още преди да се роди.
А не е ли възможно да си с по-ранна овулация?
Аз моята я усещам попринцип и точно в месеца, когато съм забременяла, беше по-рано, та мисля и затова върви с няколко дни по-големичко на ехограф 😊
Друго - един гинеколог ми каза, че когато се приема дуфастон бебчето расте още по-бързо, идея нямам дали е така. Но все пак мисля че зависи от овулацията, зависи от измерването на ехографа и от индивидуалното развитие на бебчето - някои бебета просто са си по-едрички от други Simple Smile

# 19
Fayona, и аз не знам как съм издържала с предната бременност и как и сега ще се справям, но какво да се прави, иначе може и да си плащаме за частни сканове, но са си скъпи. И ние току-що се върнахме от частен скан и си видяхме бебо - мърдаше доста с крачета и ръчички и баткото много се зарадва като го видя, на мъжа ми също му беше много емоционално, защото със сина ни беше ковид и не можеше да влиза с мен, но сега вече беше голяма емоция. Интересното, което ми казаха днес е, че вече съм в 12г.с., а приложението ми показва, че съм в 10г.с и 6д., което малко ме озадачи. Следващият скан вече по здравна каса е на 15ти май като се върнем от БГ и се чудя дали тъй като ще съм вече малко повече от   14г.с. ще могат да проверят за всички аномалии... Иначе аз лично се разплаках като го видях да ритка и шава, много мило ми стана и сега да ви кажа ми е доста спокойно:))

# 20
Моите резултати излязоха днес - очакваме момче 🙃

Таткото много се зарадва, а аз ударих един рев, защото се бях настроила за момиче, а други деца няма да имаме. Та ми трябваха 20мин да преглътна. Като пределно ми е ясно, че в крайна сметка няма никакво значение - твоето дете си е твое, без значение от пола, любовта си е безкрайна. Но ударих един рев де 😌

И най-важно - всички показатели са добре! С моите 38 години, това ми беше много повече важно.

# 21
изгубен-щъркел, радвам се, че и при теб всичко е наред и честито момченце! Blue Heart Съжалявам, че си почувствала разочарована, но се надявам да е нещо моментно, а и имаш много време от сега до раждането да почваш да се настройваш положително за момченце.

DimBZah, 12 седмица може и 11+1 да означава, така че с 2 дена или повече върви напред, не е чак толкова фрапираща разлика. Стискам палци и при теб на феталната морфология всичко да е наред!

Фокси, аз засичах овулация и наистина беше с 2 дена по-рано. На последните три прегледа съответно вървеше точно с 2 дена, с 5 и сега с 8 напред, та явно си расте с по-бързи темпове. Аз съм на прогестерон, който спирам тази седмица, допълнително досега бях и на кортикостероиди, които също могат да влияят. Иначе и аз и ММ сме едри, та АГ-то още отначало като почна да върви напред каза, че явно така големичко ще си бъде.

# 22
изгубен-щъркел, с предишната бременност и аз много исках момиче. В допълнение на това на 2 прегледа ми дадоха предположение за момиче и накрая, когато на ФМ ми казааха, че ще е момче голям рев му дръпнах. Не само20 мин, а няколко дни ми трябваха да се освестя, но искам да ти кажа, 0е няма по- голям кеф за една майка от това да има момче, особено когато е нежно и любвеобилно като моето. Та пожелавам ти да се радваш със същта сила, когато му дойде времето и да разбереш, че това е дар за мама 🩵

# 23
Не само20 мин, а няколко дни ми трябваха да се освестя, но искам да ти кажа, 0е няма по- голям кеф за една майка от това да има момче, особено когато е нежно и любвеобилно като моето. Та пожелавам ти да се радваш със същта сила, когато му дойде времето и да разбереш, че това е дар за мама 🩵

Аз имам едно точно такова момче на 9 - прекрасно, мило, любвеобвилно и грижовно. Така че ми е напълно ясно, че полът няма значение. Но понеже някак се бяхме настроили и баткото иска сестричка и ме беше помолил да си мисля за момиче 😩 та така, ред сълзи 🤓 но бързо ми мина и гледам позитивно - поне вече знам имената на всички динозаври, екшън герои, вулкани и природни феномени😆😂

# 24
Fayona, и аз не знам как съм издържала с предната бременност и как и сега ще се справям, но какво да се прави, иначе може и да си плащаме за частни сканове, но са си скъпи. И ние току-що се върнахме от частен скан и си видяхме бебо - мърдаше доста с крачета и ръчички и баткото много се зарадва като го видя, на мъжа ми също му беше много емоционално, защото със сина ни беше ковид и не можеше да влиза с мен, но сега вече беше голяма емоция. Интересното, което ми казаха днес е, че вече съм в 12г.с., а приложението ми показва, че съм в 10г.с и 6д., което малко ме озадачи. Следващият скан вече по здравна каса е на 15ти май като се върнем от БГ и се чудя дали тъй като ще съм вече малко повече от   14г.с. ще могат да проверят за всички аномалии... Иначе аз лично се разплаках като го видях да ритка и шава, много мило ми стана и сега да ви кажа ми е доста спокойно:))
Защото изчисляват на завършени седмици докторите. 10+6 си е 11 г.с.
Утре ще си вече завършена 11та и започваш 12та г.с.
Тоест разлика 1 ден ти дава само ехографа, което е супер.
Ето аз днес съм 11+6 (11 завършени+6 от 12та) и утре стартирам 13 г.с.
Отне ми време да го разбера, но като започнах да броя от първия ден на последния цикъл и си излиза Simple Smile

# 25
Момичета, имате ли проблем с носа? Стане ли вечер и се запушва, не както, когато съм болна, но достатъчно, че да се налага да спя с отворена уста. 🙄 През деня нямам такива проблеми. 🤷♀ Другото, което ме мъчи адски много са киселините, брутални са!!! Досега нищо не ми помага за тях, бяха ми казали за зелени ябълки, но честно казано все забравям да си купя. Дотегна ми доста и имах нужда да се оплача на хора, които истински ще ме разберат. 😂❤

# 26
Момичета, имате ли проблем с носа? Стане ли вечер и се запушва, не както, когато съм болна, но достатъчно, че да се налага да спя с отворена уста. 🙄 През деня нямам такива проблеми. 🤷♀ Другото, което ме мъчи адски много са киселините, брутални са!!! Досега нищо не ми помага за тях, бяха ми казали за зелени ябълки, но честно казано все забравям да си купя. Дотегна ми доста и имах нужда да се оплача на хора, които истински ще ме разберат. 😂❤

Това с носа го имам и аз и е много гадно, но е нормално. Имах го и с първата бременност и много се бях уплашиха, защото беше ковид  пандемия тогава и питах няколко АГ, всички казаха, че е напълно нормално. 1/3 от бременните имали такъв ринит. На мен ми помагат промивки с физ. Разтвор иначе секрета направо ме дави на моменти.

# 27
И аз това с носа го имам, но в по-лека версия, напълно нормално е по време на бременност. Киселини съм имала само два пъти досега - първият път се оправиха от само себе си, а вторият след леко хапване на нещо въглехидратно (при мен беше по време на Великден, та просто хапнах малко парче от козунак).

# 28
Как сте със симптомите? Отминаха ли малко? Аз имах дни от всичко ми се гадеше, после имам дни нищо не усещам. Гърдите ми бяха издути, сега не ги усещам да са такива. Киселини съм имала преди седмица, но сега нямам нищо, чувствам се много добре. Дали е нормално всичкото това нещо?

# 29
Аз постоянно се притеснявам като изчезне някой симптом, колкото и да е неприятен. Все си мисля, че се е случило най-лошото. Например гърдите изведнъж спряха да ме болят в неделя, но после на другия ден пак започнаха. По принцип като се наям и тогава ми става лошо, но от вчера се чувствам супер- както преди... и естествено пак се притесних, че има нещо.... 10+5 съм в момента.

Общи условия

Активация на акаунт