Термин Ноември 2025 - Тема 2

• 28 775
  • 730
  •   1
Отговори
# 30
Надежда, чудесно е! Blush киселини нямам аз, гърдите са ок, съвсем леко чувствителни, гаденето намаля, но от време на време пак напомня за себе си. Цялостно се чувствам ок и се радвам за това, радвайте се и вие, не мислете лоши работи Hug

# 31
При мен носа си остава, гърдите болят главно след продължително лежане, но има един нерв зад дупето, който така ме дразни понякога…едвам вървя. Четох в разни чуждестранни сайтове, че е нормално през бременността, защото матката го натиска, но при мен се обади преди да разбера, че съм бременна 😄

# 32
Аз по същия начин се чувствам много добре, последно бях на преглед в четвъртък и всичко беше наред! Гърдите също при мен са на моменти, от вчера не го усещам да на издути. Аз съм в 9+5 дни. Силно се надявам всичко да е наред при всички ни! 🙏

Аз постоянно се притеснявам като изчезне някой симптом, колкото и да е неприятен. Все си мисля, че се е случило най-лошото. Например гърдите изведнъж спряха да ме болят в неделя, но после на другия ден пак започнаха. По принцип като се наям и тогава ми става лошо, но от вчера се чувствам супер- както преди... и естествено пак се притесних, че има нещо.... 10+5 съм в момента.

# 33
Fayona, и аз не знам как съм издържала с предната бременност и как и сега ще се справям, но какво да се прави, иначе може и да си плащаме за частни сканове, но са си скъпи. И ние току-що се върнахме от частен скан и си видяхме бебо - мърдаше доста с крачета и ръчички и баткото много се зарадва като го видя, на мъжа ми също му беше много емоционално, защото със сина ни беше ковид и не можеше да влиза с мен, но сега вече беше голяма емоция. Интересното, което ми казаха днес е, че вече съм в 12г.с., а приложението ми показва, че съм в 10г.с и 6д., което малко ме озадачи. Следващият скан вече по здравна каса е на 15ти май като се върнем от БГ и се чудя дали тъй като ще съм вече малко повече от   14г.с. ще могат да проверят за всички аномалии... Иначе аз лично се разплаках като го видях да ритка и шава, много мило ми стана и сега да ви кажа ми е доста спокойно:))
Защото изчисляват на завършени седмици докторите. 10+6 си е 11 г.с.
Утре ще си вече завършена 11та и започваш 12та г.с.
Тоест разлика 1 ден ти дава само ехографа, което е супер.
Ето аз днес съм 11+6 (11 завършени+6 от 12та) и утре стартирам 13 г.с.
Отне ми време да го разбера, но като започнах да броя от първия ден на последния цикъл и си излиза Simple Smile

Да, всъщност точно така съм днес - 11та и започвам 12та г.с., благодаря много за уточнението:))

# 34
И аз да се включа. На 29 години, втора бременност, имам момченце на 5 години. Термин 11.11.2025. Сега съм в 12 г.с.

# 35
Моите резултати излязоха днес - очакваме момче 🙃
Таткото много се зарадва, а аз ударих един рев, защото се бях настроила за момиче, а други деца няма да имаме. Та ми трябваха 20мин да преглътна. Като пределно ми е ясно, че в крайна сметка няма никакво значение - твоето дете си е твое, без значение от пола, любовта си е безкрайна. Но ударих един рев де 😌

И най-важно - всички показатели са добре! С моите 38 години, това ми беше много повече важно.
За колко време ти излезнаха резултатите? Аз дадох кръв миналата седмица - четвъртък. На всеки час проверявам пощата си🤗😄

# 36
Моят преглед на феталната си мина, разгледахме добре бебето доволна, бая шаваше, та малко затрудни докторката, но успя да измери всичко. В понеделник ме викат пак за четене на резултатите от БХС, накрая все пак се отказах от пренатрален тест, защото реално от причините, които има избори кога се препоръчва не влизаме в нито една, а и на прегледа, казаха, че всичко е точно, та се надявам всичко да е наред и за напред.

Иначе за термин ми казаха 01.11 и съм в 13г.с. както вървеше над седмица назад, сега е само 4 дена назад, та така.

Нека новата тема да ни е на късмет и аз вече нямам търпение да усещам малкото човече, казаха ми, че плацентата е предна, та пак може да си почакам малко повече.

Fayona  Ако можеш да редактираш първия пост с термин 01.11 и втора бременност от моя страна.

Хубави почивни дни на всички. Flowers Four Leaf Clover

# 37
Радвам се за положителните резултати на всички дотук! Purple Heart По ваша препоръка си запазих час за теста в cell genetics тази седмица. Другата съм на ФМ. С нетърпение очаквам резултатите, но имам много силно усещане, че ще е момиче, а пък всички около мен смятат, че ще е момче Sweat Smile Ще ви кажа дали усещанията ми са били верни Satisfied Стискайте палци всичко да е наред! И един въпрос - феталната морфология с коремен ехограф ли се прави или трансвагинален? Simple Smile

# 38
Ви, в миналата тема отговорихме на въпроса - обикновено е с коремен, но ако имат някакви притеснения или нещо не се вижда добре може да се мине и на трансвагинален. Много стиснати палци имаш и за двете изследвания и те чакаме с добри новини!

# 39
Здравейте, моята фетална също мина много добре и ми помогна да се успокоя и да мисля за хубавите неща, които предстоят. ❤️ Дано и за тези, на които предстои да бъде така
От днес официално съм на 27г.🥳 и съм 12+2 с термин 10.11. Не съм пускала пренатален и няма да знам пола скоро, но всички мислят, че ще е момче, дори и аз самата. Симптомите идват и си отиват, за което съм по-скоро благодарна, понеже имам време да си отдъхна преди да ме залее следваща вълна гадене и болки. 😁

# 40
Честит рожден ден Blush пожелавам ти най-пухкавия и сладък подарък след няколко месеца Blush

# 41
Честит рожден ден, всичко най -хубаво ти желая, най-вече здравички да сте с бебчето ❤️🤗

Моите резултати от БХС излезнаха. Бях на обяснение на резултатите от генетичния лекар, каза, че всичко е наред, че са ниски стойностите на PAPP-A и hCG, което значело, че е индикация за момче? АГ пък каза, че трябва да отида на фетална ехокардиография след 20 седмица. Сега, да се притеснявам ли, всичко наред ли е..

# 42
Хоупче, чудесни ти изглеждат резултатите. Според мен не трябва да се притесняваш. Няма лошо да се направи феталната ехокардиография, някои си я правят профилактично. Но препоръката за нея не трябва да те притеснява, освен ако не са видели нещо притеснително, но предполагам щяха да ти кажат. Дишай Hug

# 43
А тези papp-a и hcg? Не са ли наистина ниски.. нищо притеснително не видя вчера лекарят на феталната морфология..

# 44
Хоуп, тук не сме лекари, та щом специалистът ти е казал, че всичко е наред, то му повярвай и пробвай да се успокоиш! И аз също мисля, че нищо нередно не са видяли, че специално да те пращат на фетална ехокардиография. Аз дори бих казала, че за всички е препоръчително да се направи профилактично, тъй като специалистите по ФМ не са кардиолози все пак и е възможно да пропуснат нещо. На моята ФМ сама попитах кога е добре да се отиде на фетална ехокардиография и ми каза да си запиша час за 2 седмици след втората ФМ. Сътоветно за втората ФМ ми каза да отида към 21-22 г.с, а на фетална ехокардиография - към 23-24 г.с.

Последна редакция: ср, 30 апр 2025, 16:33 от Fayona

Общи условия

Активация на акаунт