Термин Ноември 2025 - Тема 2

• 30 888
  • 730
  •   1
Отговори
# 495
На мен ми предписаха Акард 150mg, заради открит висок риск от прееклампсия. Като ги сравнявам с ацетизал кардио, виждам че активното вещество е едно и също: ацетилсалицилова киселина.

# 496
Meti_90, не е опасно за бременни, които вече имат изграден имунитет. Щом сте боледували вече, няма за какво да се притеснявате.

# 497
На мен ми предписаха Акард 150mg, заради открит висок риск от прееклампсия. Като ги сравнявам с ацетизал кардио, виждам че активното вещество е едно и също: ацетилсалицилова киселина.

Аз също пия Акард 150 вечер по едно за момента поради висок риск от прееклампсия. Разликата мисля, че е в това,че тези не дразнят стомаха, който в нашият случай е по-лесно раздразним в момента.

# 498
  • София
Момичета, минавам да кажа здравейте и аз да споделя напоследък как се чувствам. Прочетох, че много от вас са по-скоро тревожни и тъжни, е и аз съм така. Имам страхове за секциото и въобще за цяла бременност.
В 16г.с. + 3дни и всеки ден е различен. Напоследък имам едно неприятно сърцебиене от време на време, както и задух, ниско кръвно, леко стягане в корема като в менгеме. Изследванията са ми добри. Пия магнезии, холин, желязо.  Исках да ви попитам при вас има ли сходни моменти и дни?
Отделно все още не мога да преценя дали отново искам да се доверя на Токуда за второто раждане. Вие вече решихте ли къде да се насочите за раждане и при кой специалист?
Благодаря ви предварително! Коментарите ще ми бъдат полезни!
Аз в момента съм 16 седмица и 6 дни и тази седмица в работата беше по-активно и натоварващо. Получих сърцебиене, болки ниско в корема и ми прилоша няколко пъти заради ниско кръвно. Отидох на лекар и видя, че имам контракции, даде ми болничен 14 дни и предписа магнезии и но шпа, сега го пия по схема на всеки 8 часа. Не искам да те плаша в никакъв случай, моята лекарка каза да не се притеснявам, това се получава от стрес и натоварване, аз се замислих, че наистина трябва да понамаля темпото и сега обмислям вариант да карам цялата бременност в болнични. Ти активна ли си на работа, имаш ли физически и психически стрес?

# 499
Момичета днес заблезях бяло течение но нямам сърбеж или лоша миризма и вагиналния секрет ми е чист някой да е имал такъв проблем

# 500
шуши123 Здравей, аз съм такова течение всеки ден, казват, че е нормално ако няма миризма или странен зеленикав или друг съмнителен цвят, но и аз ще се радвам на още мнения от момичетата тук:)

# 501
Шуши, след като минат изследванията по здравна каса на прегледите вече само мерят кръвното налягане, освен ако нещо не ги осъмни или ти да имаш някакви специфични симптоми, които да изискват допълнителни изследвания.

Яница, аз съм се насочила към Софиямед, тъй като ми е най-удобна като локация и там изражда следящият ме АГ, на когото имам пълно доверие.

При коя лекарка се следиш 🤗

# 502
Момичетааа, разбрахме пола - момченце е 😍😍💙

# 503
Хоуп, честито момченце! Blue Heart

anonymen, при д-р Наталия Узунова.

# 504
Със сигурност ако бях в България щяха да ме оставят в болница ,не спирам да зацапвам.Доктора твърди, че няма нужда и от преглед ,тъй като не било ясна кръв с болки .Аз както казах преди 9 дни отидох на друг доктор на преглед ,жената също ме гледаше като луда и твърди че може да съм така до края. Обяснявам и на нея че идвам от друга държава и там проявяваме емпатия и проследяване с такива симптоми .
Моят доктор въпреки зацапване ме остави 1 месец без преглед , та за това на своя глава отидох на друг ,всичко беше наред .
Толкова се изморих че започнах да си мисля да приключва всичко и да живея спокойно .
И за цвят малкия ми син е с Ангина вкъщи ,таткото на работа дори и днес и .......... Ми е да тичам до болница и да се приключва и после ме е срам че съм си го помислила дори .
Малко хаотично го написах ,надявам се да не ви натоварвам ,просто не сме казали и на семейството и исках да си го споделя ,като да е чуто от някой не държа да ми отговаряте .
Какво трябва да се случва да се случва вече. Heart

# 505
Всичко ще е наред,не се тревожи! ❤

Със сигурност ако бях в България щяха да ме оставят в болница ,не спирам да зацапвам.Доктора твърди, че няма нужда и от преглед ,тъй като не било ясна кръв с болки .Аз както казах преди 9 дни отидох на друг доктор на преглед ,жената също ме гледаше като луда и твърди че може да съм така до края. Обяснявам и на нея че идвам от друга държава и там проявяваме емпатия и проследяване с такива симптоми .
Моят доктор въпреки зацапване ме остави 1 месец без преглед , та за това на своя глава отидох на друг ,всичко беше наред .
Толкова се изморих че започнах да си мисля да приключва всичко и да живея спокойно .
И за цвят малкия ми син е с Ангина вкъщи ,таткото на работа дори и днес и .......... Ми е да тичам до болница и да се приключва и после ме е срам че съм си го помислила дори .
Малко хаотично го написах ,надявам се да не ви натоварвам ,просто не сме казали и на семейството и исках да си го споделя ,като да е чуто от някой не държа да ми отговаряте .

# 506
Не се притеснявай и не си мисли най-лошото. Аз също бях със зацапване от деня на закъснение на цикъла, че чак до 8г.с. и 4,5 дни. Ходих на двама доктори, защото също като теб се бях притеснила много. В България съм. Нито един от тях не спомена влизане в болница, просто в някои случаи било възможно. Предложиха ми единствено болничен, но аз отказах, защото работя в офис и работата ми не е тежка
При мен просто от самосебе си спря ... Щом и двамата при теб не са видели нищо притеснително, опитай се да се успокоиш. Почивай си и гледай да не се натоварваш много физически. Единствено ако е червена кръв със силни болки тогава ми казаха да тичам веднага към АГ.

# 507

В коя държава сте?

# 508
Аз съм от 6г.с. така с интервали сега съм в 12 г.с. и от 2 седмици почти всеки ден е такова положението .Затова ми се поизпили психиката .Ще пиша след Феталната в понеделник  Simple Smile Тогава ще направим и Неиванзивен тест .
Heart  
Не се притеснявай и не си мисли най-лошото. Аз също бях със зацапване от деня на закъснение на цикъла, че чак до 8г.с. и 4,5 дни. Ходих на двама доктори, защото също като теб се бях притеснила много. В България съм. Нито един от тях не спомена влизане в болница, просто в някои случаи било възможно. Предложиха ми единствено болничен, но аз отказах, защото работя в офис и работата ми не е тежка
При мен просто от самосебе си спря ... Щом и двамата при теб не са видели нищо притеснително, опитай се да се успокоиш. Почивай си и гледай да не се натоварваш много физически. Единствено ако е червена кръв със силни болки тогава ми казаха да тичам веднага към АГ.

# 509
Много, много ми е странно да чета как третират бременността в чужбина до 3ти месец.

Моето ЧХГ растеше много бавно в първите седмици. Отидох на преглед в 5г.с+4 с надеждата да не е извънматочна бременност. Едвам намериха сака в матката, даже го нарекоха "псевдо сак" и така и не потвърдиха на 100 процента вътрематочна бременност.
Следващият преглед в 7г.с+5 потвърди ембрион със сърдечна дейност, изоставащ в развитието си с почти седмица.  Имаше недоразвит хорион - тъканта, от която се развива плацентата и храни бебето. Същата отделя и ЧХГ (човешкия хорион гонадотропин) в кръвта на майката, което обясняваше защо стойностите ми не бяха оптимални.
И ето че на същия този преглед веднага ми беше назначена терапия за да може да се развие хориона, да изхрани бебето и бременността да е успешна.
В 10 г.с, на нов преглед, се установи нормално бебе с нормална плацента за срока на бременността.
Без терапията щях да изгубя бебето, защото не се хранеше.
Недоумявам, наистина, отношението в чужбина!!

Общи условия

Активация на акаунт