Термин Ноември 2025 - Тема 2

• 27 163
  • 730
  •   1
Отговори
# 60
Благодарим за новата тема!

Ние също вчера бяхме на първа фетална морфология и сме доста доволни от д-р Гьошева. Потвърдиха ни, че чакаме малка Лейди и доста се вълнуваме.

Бързо установихме, че имахме повече предпочитани имена за момчета отколкото за момичета, та в момента изпробваме едно което най-много ни допадна и хареса.

Поправиха ни и датата на термина, така че очакваме малката госпожица на 04.11 - йей ако делим дата с някоя от другите мами тук.

Коремчето ми започва да се оформя лека-полека, гаденето поолеква също, и тази седмица беше първата, в която успях да мина на картофи и домати, от предните 3, в които ядях само хляб, сирене и краставици! 😁

Все още усещам умора, но не толкова силна и постоянна.

Нов симптом, който ми е интересно дали някой друг изпитва е странна, непостоянна болка като че ли от нерв в единия седалищен мускул. Проверих онлайн и разбрах, че е често срещано и може да се появи ако бебчето седи повече от една определена страна, както и заради промяната в центъра на тежестта в тялото.  Ако някой друг изпитва нещо подобно ще се радвам да чуя вашето преживяване. 🤔

С новите топли дни веднага посрещам възможността да влизам в рокли и не мисля да обуя панталон до ноември. 😂

Успех на всички и лека бременност! 💐🤍

# 61
Същото изпитвам и аз, мислех, че е от спиналната упойка..
Сподели някои идеи за име за момченце, защото ние май имаме господин. 😁🤗

Благодарим за новата тема!

Ние също вчера бяхме на първа фетална морфология и сме доста доволни от д-р Гьошева. Потвърдиха ни, че чакаме малка Лейди и доста се вълнуваме.

Бързо установихме, че имахме повече предпочитани имена за момчета отколкото за момичета, та в момента изпробваме едно което най-много ни допадна и хареса.

Поправиха ни и датата на термина, така че очакваме малката госпожица на 04.11 - йей ако делим дата с някоя от другите мами тук.

Коремчето ми започва да се оформя лека-полека, гаденето поолеква също, и тази седмица беше първата, в която успях да мина на картофи и домати, от предните 3, в които ядях само хляб, сирене и краставици! 😁

Все още усещам умора, но не толкова силна и постоянна.

Нов симптом, който ми е интересно дали някой друг изпитва е странна, непостоянна болка като че ли от нерв в единия седалищен мускул. Проверих онлайн и разбрах, че е често срещано и може да се появи ако бебчето седи повече от една определена страна, както и заради промяната в центъра на тежестта в тялото.  Ако някой друг изпитва нещо подобно ще се радвам да чуя вашето преживяване. 🤔

С новите топли дни веднага посрещам възможността да влизам в рокли и не мисля да обуя панталон до ноември. 😂

Успех на всички и лека бременност! 💐🤍

# 62
Аз малко по-назад бях писала за тази болка, много е неприятна, но се води нещо като ишияс на бременни и минава след раждането. Има един нерв, който се притиска и чат-пат пронизва чак до крака.

Иначе и аз да се включа вече официално с първо повръщане за бременността в 11 седмица. Гаденето си е там почти от началото, все го оправях някак си, но вечер винаги е най-зле. Снощи изядох една ябълка, понеже свежото винаги ме вдига, но след малко се върна почти цяла 😂  Цял ден ми беше кофти, кръвното падаше, болеше ме корема и накрая това, та съвсем ми се разбъркаха плановете за уикенда.

# 63
Leti, дай ще обменяме имена, че ние сме с момче, а единственото име, което бяхме харесали е за момиче 😅 Таткото е чужденец с преференция за френско име, аз френски не говоря и търсим такова френско, което да става и на бг 🧐 Голямо търсене ще пада.

Честно да ви кажа, олеква ми като чуя, че не съм само аз още с гадене. Не че ви пожелавам, съвсем не. Ами поне не се чувствам сама. Аз пия от почти 7седмица хапчета за това гадене. Пробвах да спра вече 2 пъти, но не успях. Другата седмица ще пробвам пак. Определено ми помагат малко, особено през деня.

Това което казвате за нерв ми е мн интересно. И аз имам пронизваща болка когато ходя понякога в дясно. Но си мислех, че е стара травма от бягането, комбинирана с лоша поза при сън.

И също си мисля, че успявам да усетя съвсем леко движение на бебето. Не знам дали си въобразявам или не 🤣

# 64
Ние само име за момиче бяхме измислили, та се радвам, че няма да ни се налага да мислим наново за момче. Иначе аз работя с доста французи и съм забелязала, че и при тях е често срещано името Кристиан, което си го имаме и при нас.

# 65
Една позната с мъж французин го кръстиха тяхното момченце Марк, чувала съм и Лео. Аз ви препоръчвам любимото ми име на баткото ми - Виктор. 😁🤗❤
Много харесвам Теодор,но едни близки роднини кръстиха тяхното сега така и моят мъж се отказа от Тео. Иначе фаворит ни е и Мартин, но не искахме да  кръстено пак на никого, а така все едно е на свекито - Мария. 😄 Че бяха едни скандали с първото..всеки искаше на него си и така ми бяха омръзнали 😑

# 66
Мале, хорааа. А аз като обяснявам, че и запушения нос вече над 2 месеца и болките от дясно сякяш в тазобедрената кост са симптоми на бременността ми се смеят.
Ама мен на моменти много си ме боли..какво ще я правим тая болка и то като сме с големите кореми? Няма ли какво да се направи, че още много време има до раждане? 😁

# 67
На мен другата седмица ми предстои феталната и вече нямам никакво търпение, защото мина почти 1 месец, от както не съм виждала бебо и хем искам да видя, че всичко е наред, хем ми липсва. 🥹 Аз тайничко се надявам да е момиченце 🩷, въпреки че всички казват, че ще е момче. Разбира се, че най-важното е да бъде здраво, но не знам, може би това “предпочитание” е, защото имам някакво вътрешно усещане, че е дама. 😁 Доколкото разбрах шансът да ти кажат пола е почти никакъв, а ако го кажат вероятността да объркат е доста голяма, та мисля да им кажа, ако не са сигурни, да не ми казват нищо, че колкото и да е, човек започва да свиква с идеята и ми се струва, че ще ми е кофти, ако след месец-два ми изтипосат, че е противоположния пол. 😂

Имам познати майката е българка, бащата е французин и момченцето си го кръстиха Самуел.

# 68
Ние си бяхме подготвили Ясен като мъжко име, а баткото ни е Явор. Други мъжки, които много харесвам са Огнян, Борис и Лазар. За щастие си имахме подготвено и едно женско име, така че няма да го мислим. 😄

За гаденето и повръщането ако мога да ви успокоя, в момента съм в 15г.с. и от около седмица значително намаляха тези неразположения. Умората също изчезна и мога да се храня и пия всякакви течности без проблем (до скоро дори и от водата ми се повдигаше). 🤞

# 69
Аз за момиче много харесвам Симона 😍
Аз вече съм в 13 седмица и при мен отшумява болката в гърдите и болките долу 😅

# 70
Leti, дай ще обменяме имена, че ние сме с момче, а единственото име, което бяхме харесали е за момиче 😅 Таткото е чужденец с преференция за френско име, аз френски не говоря и търсим такова френско, което да става и на бг 🧐 Голямо търсене ще пада.

Честно да ви кажа, олеква ми като чуя, че не съм само аз още с гадене. Не че ви пожелавам, съвсем не. Ами поне не се чувствам сама. Аз пия от почти 7седмица хапчета за това гадене. Пробвах да спра вече 2 пъти, но не успях. Другата седмица ще пробвам пак. Определено ми помагат малко, особено през деня.

Това което казвате за нерв ми е мн интересно. И аз имам пронизваща болка когато ходя понякога в дясно. Но си мислех, че е стара травма от бягането, комбинирана с лоша поза при сън.

И също си мисля, че успявам да усетя съвсем леко движение на бебето. Не знам дали си въобразявам или не 🤣

Какво е това хапче гинеколога ли го предписа?Моята не ми предписа нищо а съм в 11с.и все още ми се гади доста особено след 17.00ч
И..направих грешка вчера бяхме на кръщене в чужбина и изядох малък сандвич с пушена съомга не се сетих че не трябва да ям пушени риби..

Последна редакция: нд, 04 май 2025, 13:52 от Hellokitty1993

# 71
Слагам списъка с имената които ми бяха фаворит за момче. ММне беше съгласен с всички, но аз си ги запазих тайничко с надеждата, че ще размисли 😁, и все пак за голяма част от тях бяхме съгласни и двамата.
Като цяло нямаме намерение да кръщаваме бебка на който и да е, пък ако искат да се сърдят роднините.
Повечето имена са български и такива които според мен звучат доста красиво и прилягат и на голям, хубав мъж, все пак това дете ще порасне някой ден. Ние също обмисляхме тези варианти и според фамилия, така че може и това да ви помогне.
Ще се радвам ако откриете вашето име в някои от тези.

Симеон
Филип
Найден
Самуил
Преслав
Михаил
Никола
Калоян
Захари
Август / Августин
Тома

# 72
Моето гадене си го има, но не е особено силно, само че нямам никакъв, абсолютно никакъв апетит, идеята за почти всяка храна ми е отвратителна, всичко ми е гадно. Не искам нищо да ям, пък все нещо трябва.. и дали заради това, или като отделен симптом нямам идея, но последните дни се чувствам като абсолютен парцал. Все едно се разболявам, ама нищо ми няма, освен тоталната отпадналост.. аз съм свикнала да съм активен човек и това ми е доста нетипично. В 11та седмица съм сега. Дано скоро има някакво облекчение и да мога да ям, от което да идва и някаква енергия евентуално.

# 73
Моето гадене си го има, но не е особено силно, само че нямам никакъв, абсолютно никакъв апетит, идеята за почти всяка храна ми е отвратителна, всичко ми е гадно. Не искам нищо да ям, пък все нещо трябва.. и дали заради това, или като отделен симптом нямам идея, но последните дни се чувствам като абсолютен парцал. Все едно се разболявам, ама нищо ми няма, освен тоталната отпадналост.. аз съм свикнала да съм активен човек и това ми е доста нетипично. В 11та седмица съм сега. Дано скоро има някакво облекчение и да мога да ям, от което да идва и някаква енергия евентуално.

Дано тв отпусне скоро, много е тегаво наистина. Sad
На мен най-много ми помогна и наистина направи разликата да си държа солети до леглото. Сутрин като се събудя без изобщо да ставам от леглото изяждах малко и стоях известно време легнала да могат да си влязат спокойно в стомаха. Наистина се промени гаденето. Други мои познати ми хвалиха джинджифил - чай или таблетки, за мен също помагаше леко, но аз хич не съм по лютото и само го изтърпях във форма на дъвчащи лукчета.

И това ще мине, стискам палци за всички да е скоро. 🤍

# 74
За име, което звучи добре и на българрски и на френски моето предложение е Филип.
 Нашия син се казва. Александър и беше голяма драма с родата от страна на ММ в началото, защото не е кръстен на никого и категорично забранихме да го наричат Сашко 🤣, та от там решиха, че пикльо е по- добре и имахме страшни скандали 🤯
Понеже аз надделях тогава за името сега съм му казала, че ако е момиче той ще каже как да се казва, като естествено знам кои имена са му фаворити и ги харесвам 😉 Ако е момче пак аз ще съм на ход и ще се казва Теодор.
 Имате ли някакви наблюдения при кого гаденето е по- изразено, мамите бременни с момичета или с момчета? Дайте да направим статистика.
 Аз при предишната бременност бях топ форма без никакви неразположения, а сега направо ми иде да се гръмна, така че мисля, че ще сме с момиче 🤣

Общи условия

Активация на акаунт