Термин Ноември 2025 - Тема 2

• 28 920
  • 730
  •   1
Отговори
# 75
То само 6 девойки знаем дали чакаме момче или момиче, та извадката ще е доста малка Laughing Иначе аз съм с момиче, но нямам почти никакво гадене (само, когато съм гладна го усещам), та разбивам стереотипа, че с момиче симптомите са по-изразени.

# 76
Аз  с момче, но мисля че това не е от голямо значение за симптомите. Защото моите симптоми до сега бяха само отпадналост и болезнени гърди. Чак сега в 13г.с. започна да ми се гади много често. По цял ден ми е лошо и нямам сила за нищо. А преди това много рядко ми се гадеше. Сестра ми е бременна с момче, при нея чрез третия месец се появи гадене, повръщане и киселини. Мисля че при всеки е индивидуално

# 77
Леле мислех, че само мен ме боли седалищния нерв, кръста да дори врата ми се схвана от спането. Мислих си, че са последствията от спиналната упокойка.. Чудя се как ли ще изкарам с тия болежки още от сега.
При мен гаденето сякаш отшумява, само като седя прекалено време гладна.
На феталната доктора не беше сигурен за пола, но каза може би момиче. Чакам резултати и от пренателния тест и да съм спокойна и сигурна.

# 78
Момичета мажете ли нещо превантивно за стрии?С първата бременост,преди 14 години мажех с олио на Кокона и бях много доволна,сега има доста повече избор и се чудя от кога да започна,аз съм вече 14 седмица и от миналата и пли мен се появи едно вечерно гадене ,помага ми вода с лимон и ябълка.Излязоха и моите резултати от пренатеста ,чакаме здраво момиченце и сме много щастливи:heart:

# 79
Аз засега си мажа корема и гърдите с хидратиращия лосион на CeraVe. Също така 1 - 2 пъти в седмицата ползвам скраб за тяло за стимулиране на кръвообращението (помага също за по-добра абсорбция на хидратиращия крем), наблягам на корема, бедрата и дупето. Към края на втори триместър ще мина на олиото на Palmers за суха и сърбяща кожа. Предната бременност много ми успокояваше сърбежа. Не знам дали е било заради цялото мазане, но не ми се образуваха никакви стрии, а по принцип имам много такива по дупето още от тийнейджърските години.

Относно гаденето при момче и момиче, сега с момичето ми бяха мнооого по-леки симптомите. С младежа повече от месец не можах да мръдна от дивана и повръщах по 5 - 6 пъти на ден. Също не мисля, че има връзка между симптомите и пола.

# 80
И аз се чудих тези дни дали да си взема някакъв конкретен крем срещу поява на стрии. По принцип имам леки съмнения до колко са по-различни от това да се мажеш с обикновено мляко за тяло, както правя аз в момента след душ. Аз засега използвам млякото на Вазелин с алое, другото което видях като вариант, е с какао - попива бързо и не се усеща по тялото после -тези неща мен ме побъркват по принцип.

Иначе някоя от вас купила ли си е вече възглавница за бременни? Днес бяхме в хиполенд и това, което ми показаха изглеждаше меко казано разочароващо - нито достатъчно голямо, нито пък предоставящо кой знае каква упора. Майка ми когато беше бременна с най-малкия ми брат имаше огромна възглавница за бременни която те обикаля от всички страни,  под формата на U, за която се биехме да си лежим в нея. 😁
Намерих едни подобни в сайт, който ги описваше като "У възглавница" за около 75лв, но се притеснявам да си поръчвам неща от интернет за бременността специално.  Ако някой има наблюдения ще се радвам да споделите. 😊

# 81
Аз предната бременност си бях взела за стриите на Sosimple и съм много доволна тази също мисля да заложа на същото.
Относно симптомите гаденето продължава, но освен това от снощи ме болят ужасно бъбреците. Преди седмица при регистрацията ми урината ми не излезе много добра сега пуснахме нова проба та дано не е свързано с бъбреците нещи, че изобщо не ми се пият хапчета.

# 82
И моята урина в петък излезе със завишен CRP. Още не съм минавала през АГ-то за коментар, че часът ми е на 13-ти. Нямам никакви болки, та се надявам да е нещо леко и бързо да отминава.

# 83
И моята урина в петък излезе със завишен CRP. Още не съм минавала през АГ-то за коментар, че часът ми е на 13-ти. Нямам никакви болки, та се надявам да е нещо леко и бързо да отминава.
Мен Аг ме изпрати за втора проба. Иначе при мен кетони, нитрити, левкоцити излязоха положителни и някакви бактерии. Дай Боже всичко да е наред и при двете ни. Лошото при мен е, че тези пусти бъбреци ме болят все още и си мисля, че няма да ми се размине😏

# 84
Мен Аг ме изпрати за втора проба. Иначе при мен кетони, нитрити, левкоцити излязоха положителни и някакви бактерии. Дай Боже всичко да е наред и при двете ни. Лошото при мен е, че тези пусти бъбреци ме болят все още и си мисля, че няма да ми се размине😏

С предната бременност имах също бактерии в урината - третират ги с АБ защото нетретирани са много по-опасни и за теб и за бебето.

В последните години съм с хронични цистити (обикновено след секс) като от години пия антибиотик профилактично и ме следи уролог. Първата ми мисъл като видях положителния тест за бременност беше "Ами сега? Как ще пия антибиотик?!?" И още преди да отида при АГ бях при уроложката, която каза, че имат антибиотици "безопасни" за през всеки етап от бременността. Така че спокойно!

Между другото, с уроложката се разбрахме да спра профилактичния антибиотик и да пробваме така. Нейната теория - всичко се променя през бременността, тялото реагира по друг начин, бори инфекциите по друг начин. И да чукам на дърво - първите 3 месеца нямам още инфекция. Интересно ми е на мен следващата урина какво ще открият.

# 85
Привет! Включвам се чак сега, просто защото все си отлагах да си направя регистрация.
На 24г. , първа бременност, термин 06.11 🍀
Като цяло се чувствам добре, но в момента съм с пикочна инфекция и антибиотично лечение 😕. Живея и се следя в чужбина. Надявам се да излекуваме бактерията бързо и за постоянно. Пожелавам на всички ви леко бременеене и здрави бебчета 🥰

# 86
Пускам се само да ви покажа едно много полезно клипче с упражнения за мамите с болки в седалищния нерв. Преди малко го открих, направих ги и веднага усетих разлика и отпускане - мисля, че много ще ви допадне, надявам се не е проблем, че споделям.

Отнема 10 минути и аз се чувствам доста по-добре, имайки предвид, че усещах как започвах чак да понакуцвам на този крак.

Ето и линк - https://www.youtube.com/watch?v=rJiWY5OVyDA - enjoy.

# 87
Leti, дай ще обменяме имена, че ние сме с момче, а единственото име, което бяхме харесали е за момиче 😅 Таткото е чужденец с преференция за френско име, аз френски не говоря и търсим такова френско, което да става и на бг 🧐 Голямо търсене ще пада.

Честно да ви кажа, олеква ми като чуя, че не съм само аз още с гадене. Не че ви пожелавам, съвсем не. Ами поне не се чувствам сама. Аз пия от почти 7седмица хапчета за това гадене. Пробвах да спра вече 2 пъти, но не успях. Другата седмица ще пробвам пак. Определено ми помагат малко, особено през деня.

Това което казвате за нерв ми е мн интересно. И аз имам пронизваща болка когато ходя понякога в дясно. Но си мислех, че е стара травма от бягането, комбинирана с лоша поза при сън.

И също си мисля, че успявам да усетя съвсем леко движение на бебето. Не знам дали си въобразявам или не 🤣

Какво е това хапче гинеколога ли го предписа?Моята не ми предписа нищо а съм в 11с.и все още ми се гади доста особено след 17.00ч
И..направих грешка вчера бяхме на кръщене в чужбина и изядох малък сандвич с пушена съомга не се сетих че не трябва да ям пушени риби..
Аз днес случайно прочетох, че абсолютно трябва да се избягва черния дроб. Съдържал много витамин А, който водел до малформации, а никъде преди това не го бях срещала (луканки, някои риби, пушени меса, рохки яйца, суши - за тях знам) Сега в главата ми е истински филм, понеже преди седмица ядох на вечеря тава джигер, а останалото доядох на следващия ден на закуска. Като сравних грамовете съдържанието и допустимия дневен прием ми стана още по-зле..." Само" около 10-15 пъти съм го превишила... Добре, че часът ми за доктор е утре, защото ще откача ...

# 88

Какво е това хапче гинеколога ли го предписа?Моята не ми предписа нищо а съм в 11с.и все още ми се гади доста особено след 17.00ч
И..направих грешка вчера бяхме на кръщене в чужбина и изядох малък сандвич с пушена съомга не се сетих че не трябва да ям пушени риби..

Конкретното на мен беше Bonjesta, kато основните съставки са doxylamine succinate & pyridoxine hydrochloride. На моя приятелка също бременна беше Navalit и като погледнахме състава беше същия, но друга дозировка. Аз съм в чужбина, и не знам какъв е еквивалента в Бг, но със сигурност съществува. Без тия хапчета щях да откача напълно.

И да - гинеколога го предписа. Аз нямах представа, че може нещо да се приема против това гадене.

Последна редакция: вт, 06 май 2025, 11:33 от изгубен-щъркел

# 89
Leti, дай ще обменяме имена, че ние сме с момче, а единственото име, което бяхме харесали е за момиче 😅 Таткото е чужденец с преференция за френско име, аз френски не говоря и търсим такова френско, което да става и на бг 🧐 Голямо търсене ще пада.

Честно да ви кажа, олеква ми като чуя, че не съм само аз още с гадене. Не че ви пожелавам, съвсем не. Ами поне не се чувствам сама. Аз пия от почти 7седмица хапчета за това гадене. Пробвах да спра вече 2 пъти, но не успях. Другата седмица ще пробвам пак. Определено ми помагат малко, особено през деня.

Това което казвате за нерв ми е мн интересно. И аз имам пронизваща болка когато ходя понякога в дясно. Но си мислех, че е стара травма от бягането, комбинирана с лоша поза при сън.

И също си мисля, че успявам да усетя съвсем леко движение на бебето. Не знам дали си въобразявам или не 🤣

Аз днес случайно прочетох, че абсолютно трябва да се избягва черния дроб. Съдържал много витамин А, който водел до малформации, а никъде преди това не го бях срещала (луканки, някои риби, пушени меса, рохки яйца, суши - за тях знам) Сега в главата ми е истински филм, понеже преди седмица ядох на вечеря тава джигер, а останалото доядох на следващия ден на закуска. Като сравних грамовете съдържанието и допустимия дневен прием ми стана още по-зле..." Само" около 10-15 пъти съм го превишила... Добре, че часът ми за доктор е утре, защото ще откача ...

Пушени меса могат да се ядат стига да не са направени вкъщи а купени от магазин. Аз тая пуста съомга беше една хапка но нямам никакви симптоми след това.Четох че ако повръщам или имам болки в корема е знак за отравяне.
И да вмъкна яла съм и суши сурова съомга 2 пъти била съм в 1 месец ,но не съм знаела че съм бременна после питах гинеколожката каза ми да не се притеснявам не било проблем за периода

Общи условия

Активация на акаунт