Термин Ноември 2025 - Тема 2

• 28 862
  • 730
  •   1
Отговори
# 135
Забравих да кажа,че и моят термин официално е изместен на 07.11, моят АГ каза,че върви по-големичко, обаче на феталната се видя. Аз си усещам овулацията, усетих я на 9ти ден от менструацията, защото ми е болезнена, това беше на 14ти февруари. Павлова ми каза "Била си с по-ранна овулация, на 14 февруари, 5 дни по-рано" и аз потвърдих. Та така. Бебка не върви по-едра, а си е точно като за зачената по-рано просто. Simple Smile

# 136
Здравейте! Пак съм аз с декемврийското бебе, но много ми харесва вашата тема ❤. Надявам се да нямате против. Има ли някоя от вас, която ще прави или вече е минала ФМ+БХС в Надежда при д-р Михова? Бихте ли споделили отзиви, дава ли таткото да присъства? И също аз съм инвитро правено в Надежда. Досега ме следеше репродуктивната, насрочи ми скрининга за 30.05. Но след това не каза пак ли при нея се връщам или не? Забравих да я питам от вълнение. И също когато започне ЖК ли се взимат кръв и урина, цитонамазка и т.н?

# 137
Ползвате ли възглавници за бременни? В търсене съм, но ми се иска да не е V образна, за да не изолирам изцяло ММ 🤣 а никъде не откривам от тези единичните 🤷‍♀️

Хей! Аз видях от тези единичните в хиполенд като ходих да си търся, но беше с дължина от около 50см, и на цена от около 50лв, жената в магазина каза, че след това може да се ползва и за кърмене.
Не беше нещото което търсех, аз исках точно от тези големите и си поръчах такава от "Детето в теб".

# 138
orhidealover, за въпросите за Надежда и д-р Михова не мога да ти отговоря. Повечето репродуктивни като че ли следят до пулс или до към 10-та седмица, но вероятно би искала да разбере и резултата от скрининга. Те ако са в една болница би трябвало да има достъп до резултатите, ако имаш нейни контакти по-добре й пиши след скрининга и направо я питай. Да, изследванията, които споменаваш, се покриват по ЖК. Иначе част от момичетата в миналата тема леко се бяхме объркали, че трябва да се да се запишем по ЖК чак от 12-та седмица. Първият преглед по нея може да бъде още между 4 и 10-та седмица, та може още сега да се запишеш и да направиш него и изследванията.

# 139
Здравейте! Пак съм аз с декемврийското бебе, но много ми харесва вашата тема ❤. Надявам се да нямате против. Има ли някоя от вас, която ще прави или вече е минала ФМ+БХС в Надежда при д-р Михова? Бихте ли споделили отзиви, дава ли таткото да присъства? И също аз съм инвитро правено в Надежда. Досега ме следеше репродуктивната, насрочи ми скрининга за 30.05. Но след това не каза пак ли при нея се връщам или не? Забравих да я питам от вълнение. И също когато започне ЖК ли се взимат кръв и урина, цитонамазка и т.н?

Здравей, аз също не съм за тази тема, но понеже ми е първа бременност гледам да чета повече мнения на други мами. 😄 Аз бях на първа ФМ при д-р Михова, запазих час и за втора при нея. Беше изключително мила, преглежда обстойно, по няколко пъти гледа всеки орган и няколко пъти прави замерванията. Таткото беше с мен през цялото време, шегувахме се, позна и пола. Аз лично съм много доволна 😊

# 140
Здравейте, момичета!
Записвам се и аз малко късно в темата, но ви следя от самото начало. Първа бременност, на 34г., термин 19.11.2025. Предположението за пола вчера на ФМ беше за момиче. Тези дни ще излязат и резултатите от пренаталния тест и пола ще се потвърди.

orhidealover, вчера бях на ФМ + БХС при д-р Михова и съм изключително доволна. Много дълъг и обстоен преглед. Потвърждавам по-горе споменатото, че беше много мила и обясняваше абсолютно всичко подробно. Таткото присъстваше и всичко беше чудесно. Аз също съм инвитро в Надежда при д-р Персенска, от която също съм много доволна. Бях на прегледи при нея в 6 седмица, после в 8ма чухме пулса и за последно се видяхме в 10 седмица. Тогава тя ме насочи да запиша час за ФМ и ЖК за 12-13 седмица. Записала съм се при д-р Михова и д-р Личева. Предполагам подхода е подобен и при другите репродуктивни лекари, но може да се обадите в кол центъра за потвърждение.
Успех на всички! Heart

# 141
Да попитам, понеже при предната фетална морфология, лекарката ми каза да отида за втората между 21-23 седмица (понеже съм с пренатален тест и нямало нужда по-рано). Бих искала още от сега да си запиша час, но в МЦ Марковс май все още не са отворени записванията за юли месец. Имате ли информация кога ще мога да се запиша?

# 142
Предполагам, че през юни месец ще може вече.

# 143
Да попитам, понеже при предната фетална морфология, лекарката ми каза да отида за втората между 21-23 седмица (понеже съм с пренатален тест и нямало нужда по-рано). Бих искала още от сега да си запиша час, но в МЦ Марковс май все още не са отворени записванията за юли месец. Имате ли информация кога ще мога да се запиша?
Миналия ден попитах д-р Павлова за записване за втора фетална и тя ми каза,че има време, още нямат графици мисля дори да юни. Та моята каза,че се пада края на юни-началото на юли, та ще изчакам да стане юни и да се запиша. Успех!

# 144
Аз записах и втора фетална морфология току що. Пак при Иванов в Стара Загора.
За 3ти юни, когато ще съм точно в 20г.с.

# 145
Аз също си записах вече втората фетална морфология, отново при д-р Мирчева в Софиямед.
Записах се за 1-ви юли, когато ще съм 22+1.

# 146
Здравейте. Искам и аз да се включа. Това ми е втора бременност с термин 07.11.2025.

# 147
orhidealover след фм няма да имаш повече часове при репродуктивната ти лекарка ,хубаво е 10-тина  дни след феталната да си запишеш час за жк. Иначе да на първата жк ти правят цитонамазка, микробиология и те пращат за кръв и урина в лабораторията.

# 148
Бъдещи мами, четете ли някакви книги? На тема бременност, раждане, след това.. Направила съм си списък с предложения събрани от тук и от там, дълъг излезе. Как мислите, рано ли е?

# 149
Бъдещи мами, четете ли някакви книги? На тема бременност, раждане, след това.. Направила съм си списък с предложения събрани от тук и от там, дълъг излезе. Как мислите, рано ли е?

Обичам да чета, но с първото дете четох и бях жестоко изненадана как не се вписваше в нито една книга, дефиниция и стратегия след като се роди. Всички прекрасни съвети бяха безкрайно безполезни. Отне ми месеци да се усетя, че трябва да следвам бебето, а то беше едно бебе за чудо и приказ - рефлукс, алергии, болести, та по-късно и диагноза аутизъм, която обясни много неща...

Най-полезни ми бяха няколко листа с инструкции, които ми даде педиатъра след раждането за стриктно хигиенните неща, процедури и за какво да следя.

Сега обаче съм залята от всякакви клипчета със съвети, които невинаги преливат от мъдрост. Ако можеш да споделиш твоя списък за след раждане..., ще го разгледам с интерес и може би една книга за лятната ваканция няма да е лоша идея...

Общи условия

Активация на акаунт