Термин Ноември 2025 - Тема 2

• 28 890
  • 730
  •   1
Отговори
# 165
Няма да се върна никога там. Натиска беше наистина силен и агрсивен, доста си ме заболя. Репродуктивния ни изпрати там и за това отидохме, съжелявам, че не проучих по обстойно, а се доверих.
В Марковс часовете се спазват, прегледът ни продължи половин час като лекарката няколко пъти оглежда органите и мери всичко необходимо. И мен ме гледаха с коремен и после и с вагинален ехограф,за да огледа хубаво всичко. Бебка ни обърна гръб по едно време и мен ми разръчка малко, но в никакъв случай болезнено или агресивно. Смятам,че тези прегледи трябва да са спокойни и приятни, а не претупани и неприятни...

# 166
Кикс, подкрепям, че това не е нормалното преживяване на такъв преглед. Т.е. Минаването през вагиналния ехограф е ок, но не и някакъв кой знае какъв натиск с болка по корема.
Надявам се, че при теб болката вече е минала, не се притеснявай за бебето. Ако имаше някакъв проблем, досега щеше да се е показал. Остават ти просто неприятното чувство и кофти споменът.
Ако не си сигурна, че всичко е било премерено както трябва, можеш да си запишеш час в Щерев или Марковс и да повториш изследването. Вярвам, че ще бъде по-адекватно отношението.

# 167
Kiks85, съжалявам за неприятното преживяване. Не се притеснявайте за бебчето, то е добре защитено от амниотичната течност и стените на матката, така че не смятам, че лекаря му е навредил по някакъв начин. Обикновено когато прилагат натиск, те го правят отстрани на бебето, за да го побутнат, а не директно върху него. Въпреки това, ако след прегледа продължавате да усещате болка, контракции или нещо необичайно, то тогава потърсете лекарска помощ.

Дори самото чакане толкова дълго е достатъчно да ме откаже от този специалист, за мен е неприемливо бременна жена да трябва да виси часове наред за преглед. Разбирам, че изникват непредвидени ситуации, но от това, което чета по темите конкретно за Стратиева, чакането си е стандартно при нея. Освен това съм чувала, че много често дори изпраща специализанти да преглеждат вместо нея. А това претупване изобщо не ми се коментира. Явно им е по-важно през тях да минат възможно най-много хора, от колкото да обърнат нужното внимание на всеки един пациент.

# 168
Термин ми казаха засега 18 ноември.😀

# 169
Мами какви витамини приемате? От началото на бременността приема Jamieson Prenatal, които освен с фолиева киселина са и с други витамини. Обаче проблема е, че ако ги пия през деня повръщам от тях, а вечер няколко пъти пропускам да ги пия ненарочно.

Последния  път питамах АГ в началото на предледа и накрая на забравихме да го обсъдим. Но видях, че в амбулантния лист са написани като терапия пак тези на Jamieson.

Последна редакция: сб, 10 май 2025, 12:22 от Vertex

# 170
Аз пия Премама дуо, както и през първата бременност. 🤗

# 171
Мами какви витамини приемате? От началото на бременността приема Jamieson Prenatal, които освен с фолиева киселина са и с други витамини. Обаче проблема е, че ако ги пия през деня повръщам от тях, а вечер няколко пъти пропускам да ги пия ненарочно.

Последния  път питамах АГ в началото на предледа и накрая на забравихме да го обсъдим. Но видях, че в амбулантния лист са написани като терапия пак тези на Jamieson.

Pregnacare

# 172
Момичета, на детето ми в яслата има случай на варицела. Моето не е било контактно, сега се чудя да я пускам ли , да я спирам ли, какво да правя.
Като дете съм карала варицела, дали има опасност сега като съм бременна ? Има ли по-запознати

# 173
От интернет: "При бъдещи майки, прекарали инфекция с варицела и изградили вече имунитет, през бременността от техния организъм към плода преминават антитела, за да го предпазят от инфекция през първите месеци от живота."
Но в същата статия пише, че има вероятност 13,3 % макар и преболедувал, да се заразиш повторно.
Не знам колко е достоверен този източник, може би трябва да говориш с АГ. Аз не бих я пуснала на ясла.
А иначе за витамините, в началото като ходих при една АГ за потвърждаване на бременността ми изписа Огестан, но в последствие моята репродуктивна препоръча Novalac prenatal. Сега пия тях.

# 174
Аз не бих рискувала да се заразя с шарка точно сега 😅

# 175
Аз пия мултивитамини на Vegetology

# 176
Аз пия Елевит, както и през първата бременност и съм доволна.
 Втората и третата ФМ миналия път правих при Павлова в Марковс и съм много доволна. Сега първата ще я направя при репродуктивния и натам мисля пак да е при нея.
 С миналата бременност изетох всичко, което намерих на тема отхлеждане и възпитание и отделно изгледах всички училища за родители в Youtube. В крайна сметка се чувствах много уверена, когато бебето се появи, но истината е, че най- важното е наистина да се водиш по детето. Да четеш книги за бременността ми е леко безсмислено. Тя си върви, така или иначе и шока идва след това ако детето е първо.

# 177
Минавам и аз да се отчета. И моят пренатален тест излезе вчера и всичко е наред. Полът обаче разбрах чак днес, защото една приятелка ми организира gender reveal party и тя получи резултата вчера, аз само разбрах, че няма проблеми Grinning

С предните деца не съм правила такива партита, тогава не беше толкова модерно, ама сега децата казаха, че трябва и си направихме Blush много беше готино. Очаквам момиченце! Аз бях сънувала, че раждам момиченце, така че го очаквах малко, макар и малко да ми се искаше и момченце. Важното е, че всичко е наред. Точица си остава Точица, няма да я прекръщаваме на Точко Joy

# 178
И на мен не ми се рискува да се заразя с шарка, но не е толкова просто, работя, няма баби на които да разчитам да я гледат, яслата е частна и плащаме ходи , не ходи....
Въобще не знам какво ще правим, има време до понеделник да го измислим

# 179
-Sunshine-, супер за хубавите новини! Точица е много сладък прякор. 😊 Сина ми от началото на бременността започнах да го наричам Топче, та и досега така му казвам от време на време. 😄

И аз наскоро си сънувах девойката. Запечатаха ми се в съзнанието две големи, зелени очи с жълти петънца и дълги, тъмнокоси букли около тях. 🥰 Много ще ми е интересно дали  ще има нещо общо този образ с реалността. 😄

Общи условия

Активация на акаунт