Термин Ноември 2025 - Тема 2

• 30 927
  • 730
  •   1
Отговори
# 465
Слави, съжалявам от цялото си сърце.. Прегръщам те силно! 🙁❤

Аз също съм доста тревожна, едвам дочаквам прегледа, да не говорим колко се филмирам всеки ден, че с нещо съм навредила на бебето 😅 Пресен пример - днес чистих банята, но с някакъв нов препарат ( доста силен ) и доста се наплаших  😅  или пък ако се преуморя, ако ме среже някаква болка някъде си... Аз и с баткото бях така, мислех, че сега ще е по-различно, но..

# 466
Слави, искрено съжалявам за мъката ти. Аз много съпреживявам и страдам със загубите и на другите, не само моите собствени, така че ми е много тъжно и за твоята болка. Пожелавам ти скоро щастието да те навести отново и този път да остане с теб до един пухкав резултат накрая. Вярвам, че ще стане. Вярвай и ти Hug

Аз съм си все още -2 кг. Свалих ги съвсем в началото, оттогава не мърдат, доволна съм, защото и аз стартирах с малко излишни и заради инсулиновата резистентност гледам да съм внимателна. Раждала съм вече голямо бебе Simple Smile в същото време коремът ми е огромен според мен, много кръгъл и напред, харесвам си го Blush

Утре ще ходя да видя Точица, не съм я виждала от феталната на 13.05, струва ми се адски отдавна. И аз искам повече, но се успокоявам, че скоро (надявам се) ще започне да ме рита доволно или недоволно и това ще ми помага да си изчаквам прегледите една идея по-спокойно.

Тези дни ще се фокусирам върху пазене на леглото и дивана, че определено се претоварих на екскурзията с децата. Имам нужда от реанимация Simple Smile

# 467
Аз съм 15г.с. и днес усещах през целия ден през определено време кратко боцкане като болка за 2 секунди не мога да преценя дали е сърцето или гърдата но е в лявата гърда.

Килограми само 2 съм качила поради доста продължително гадене. Така че не си лича много по скоро че съм напълняла в корема.Още не ми дават място в метрото🤣

# 468
За тревожността, при мен в началото беше много изразена, заради неизвестността и дали всичко ще е наред. Първите два прегледа бяха при двама различни АГ, от които не останах особено очарована, а ми бяха препоръчани от близки. След тях бях и на два прегледа в Щерев и там не знам дали ми се струва, но всички са много мили, усмихнати и любезни, също ми се стори добре организирано. Доста се успокоих и вдъхнаха довери (сравнение с предните два АГ) и въпреки парите реших да се следя и родя там, поне за сега.

Ако още някоя е решил да се следи и ражда може ли даде мнение как и се струва на нея.

За килограмите аз съм 161 и преди забременея бях качила малко килограми и бях 63. Сега съм плюс минус половин-един килограма. Понеже тренирах сравнително редовно го отдавам на загубата на мускулна маса и качването на коремче и гърди. Гърдите ми впрочем станах двойни очаква ли се да пораснат още до края на бременността?

Последна редакция: ср, 28 май 2025, 22:26 от Vertex

# 469
Аз не толкова тревожност за бебето, колкото една постоянна тъга и депресия. Отдавам го на хормоните. Много бързо се натъжавам и плача за всякакви неща. Вчера идва акушерката вкъщи да се опознаваме преди раждането и почти постоянно ме избиваше на рев докато и разказвах за първото дете, бременност и раждане. В този ред на мисли, от първото раждане най-голямата ми травма е кърменето. Или по-скоро неуспеха да кърмя. Точно затова сега исках от рано да се срещна с нея, да планираме каквото може, помпи, курсове, и тн. Една мама беше питала за помпа - акушерката каза, че тези хендсфрий помпи са супер, но са за когато кърменето вече върви с пълна сила и един вид от време на време да цедиш, за да може някой друг да храни детето. Понеже при мен драмата ще е дали въобще ще тръгне кърменето, тя каза, че друг тип помпа ще трябва, но препоръча пак ръчна. Но аз въобще не съм експерт - само предавам какво ми каза.

# 470
Слави96, много съжалявам, пожелавам ти кураж, скорошно възстановяване и разбиране!

Иначе относно прегледите и аз малко трудно се справям с чакането. Мисля, че доста се бях поуспокоила, но тези дни се подложих на доста стрес покрай работа и семейни планове и това сякаш се отразява на всичко. На моменти усещам и аз резки болки в стомаха, не знам дали е от подуване или от стоене в неправилна поза, или друго, сякаш не са точно контракции, но е странно. Чакам още резултата от скрининга и вече се чудя и ми е леко нервно защо го бавят, макар че на пренаталния всичко беше тип топ. Мислех при взимането на резултатите да питам доктора относно тези крампи. Засега реших на своя глава и с чатгпт да пия калмацин, че ми беше мн ниска дозата от комбинираните витамини. Иначе бях на ендокринолог и вече всичко е в норма, вкл. далеч от риск от диабет, което мн ме успокои. Аз не съм качила повече от 1,5 кг от началото, което мисля, че е добре. Следващ нормален преглед при следящия АГ ще е чак след 10ти юни, не знам как ще изтърпя..
Относно въпросите за хрема по-рано - тантум верде, биозин мама, Инфлуцид, нагревки с пара от лайка или такива с пликчета едра сол, спане с разрязана глава лук до леглото - това бяха моите решения засега и мисля, че доста добре се отразяват.

# 471
Слави, съжалявам, че преживяваш това! От сърце ти пожелавам много бързо и успешно да се получи следващия път и изживееш една прекрасна бременност до пухкав финал!

Аз май бях писала, че от 55 кг качих 10 преди бременността, което за мен е необичайно много, но си повтарях,че е за добро. От началото на бременността бях 2 кг нагоре, после 1кг надолу, вкъщи не смея да се претегля, та сега не знам как е положението - понеделник ми е консултацията и там ще видим 😁
Иначе съм толумбичка 165см на 66-67кг, уж се старая да не качвам много, но пък съм си сравнително гладничка🥹
Гледам да приемам хумористично нещата, стига всичко да е в рамките на здравословното, нямам проблем. Цял живот съм спортувала, последната година обаче покрай кисти, операции и прочие не съм, но вярвам, че бързо ще вляза във форма.
Смятам, че голяма роля играе нагласата, старая се въпреки всякакви странични дразнители и притестения да бъда позитивна и надъхана, съответно и да остана в реалността, че да няма изненади, но да. 😄
Вярвам, че жените можем вси-чко! И го доказваме всеки ден!
П.П. В 16+4г.с. съм и наколко пъти усещам лееееки побутвания, ако ръката ми е на корема. Обаче започна ли да чакам, никой не се обажда. Нямам търпение да започна да усещам отчетливи ритничета, за да съм спокойна и търпелива от преглед до преглед. А консултациите ми са на 3 седмици и ми е като цяла вечност. 😁

# 472
Момичета споделете моля какви мултивитамини за бременни пиете. На мен Аг ми изписа Prenatal formula, но нещо не се чувствам добре след като ги изпия. По принцип имам проблем с пиенето на лекарства и ми е много трудно, че са много и големи. Първата бременност пиех Прегнакеър, но и от тях не ми беше много окей. Отчаяно търся нещо което е по щадящо.

# 473
Аз първо пих Огестан - една опаковка, предписани от един АГ. После обаче следящата ме лекарка ми препоръча Novalac prenatal. Не съм имала проблеми нито с едните, нито с другите, но аз не съм критерий, понеже нямам спомен някога да ми е ставало лошо от витамини.

# 474
Премама дуо🤗

# 475
Аз пия отделни капсули добавки, не съм фен на комбинираните. В момента приемам фолиева киселина, D3, B12, омега 3 и отделно пробиотик и магнерот. Очаквам скоро и желязо да ми изпише АГ.

# 476
Аз съм нисичка (152 см) и бях 50 кг преди бременността (точно бях качила 2-3 кила зимата 😄) и сега съм с още 3+ като леко варира. Коремчето си ми личи определено (17-18 седмица).
А за притесненията - обикновено съм спокойна, щом няма притеснителни симптоми, а все още не усещам нищо като движения. Това ми е първа бременност и не съм имала някакви проблеми конкретно свързани с бременността и може би затова. Обаче се притеснявам повече за това дали ще се справя после .. но гледам да не го мисля твърде много, все пак има много път до момента на появата

# 477
Аз не толкова тревожност за бебето, колкото една постоянна тъга и депресия. Отдавам го на хормоните. Много бързо се натъжавам и плача за всякакви неща. Вчера идва акушерката вкъщи да се опознаваме преди раждането и почти постоянно ме избиваше на рев докато и разказвах за първото дете, бременност и раждане. В този ред на мисли, от първото раждане най-голямата ми травма е кърменето. Или по-скоро неуспеха да кърмя. Точно затова сега исках от рано да се срещна с нея, да планираме каквото може, помпи, курсове, и тн. Една мама беше питала за помпа - акушерката каза, че тези хендсфрий помпи са супер, но са за когато кърменето вече върви с пълна сила и един вид от време на време да цедиш, за да може някой друг да храни детето. Понеже при мен драмата ще е дали въобще ще тръгне кърменето, тя каза, че друг тип помпа ще трябва, но препоръча пак ръчна. Но аз въобще не съм експерт - само предавам какво ми каза.
От моя опит с кърменето ръчните помпи не вършат никаква работа. Ако не беше електрическата в началото изобщо нямаше да мога да кърмя.

# 478
От моя опит с кърменето ръчните помпи не вършат никаква работа. Ако не беше електрическата в началото изобщо нямаше да мога да кърмя.

Аз и с електрическата не се справих и само се измъчих. Може би от тази гледна точка, ми е споменала ръчната като по-щадящ вариант за моя случай. 😣

# 479
Здравейте записвам се и аз .
В 11 г.с. плюс 5 дни съм термина е за 13.12.2025 .
Аз съм сигурна,че искам да родя секцио ,заради първото си раждане ,травмиращо и за мен и за малчо .
Така, че се очертава ако всичко е наред Ноември отново да очаквам бебче.
В Понеделник ми е Феталната морфология ,не се следя в България и нямам търпение да се прибере началото на Юли вече вкъщи на спокойствие .
Успех на всички и пухкав сладък финал Heart

Общи условия

Активация на акаунт