Термин Ноември 2025 - Тема 2

• 29 206
  • 730
  •   1
Отговори
# 450
шуши123, здравей:) аз също съм в 15 г.с. и засега не са се подули, но си спомням, че с първата ми бременност имах подуване в горната дясна част на венеца и си отмина само, не съм ползвала никакви води или подобни, за да спадне, но ако някой знае какво е подходящо, нека моля да сподели?

Аз имам въпрос за целулита - имам доста по бедрата и задните части - има ли според вас подходящ продукт за премахването му и някой ползвал ли е нещо и също така дали не е по - добре да се мажем с тях след бременността? Мерси много Simple Smile

# 451
шуши123, здравей:) аз също съм в 15 г.с. и засега не са се подули, но си спомням, че с първата ми бременност имах подуване в горната дясна част на венеца и си отмина само, не съм ползвала никакви води или подобни, за да спадне, но ако някой знае какво е подходящо, нека моля да сподели?

Аз имам въпрос за целулита - имам доста по бедрата и задните части - има ли според вас подходящ продукт за премахването му и някой ползвал ли е нещо и също така дали не е по - добре да се мажем с тях след бременността? Мерси много Simple Smile
точно и при мен в дясно горната част Simple Smile
Аа за стрий мажете ли се вече

# 452
Аз тъкмо почнах вече да се мажа за стрии (в 17-та седмица съм, но с размерите още вървим със седмица напред), че почнах да усещам лек сърбеж по коремчето, което предполагам е от разтягането. Мажа се с Bio-Oil, което го дават, че е олио за грижа за кожата, специално презназначено за белези и стрии. Няма как от няколко дена мазане да знам дали ще има някакъв ефект, но се усеща и мирише приятно, та с радост си се мажа.

# 453
И моите венци кървят и понякога се усеща болка нощем.
Купих си вода за уста на Eludril и си я ползвам сутрин и вечер. Моята майка ми спомена, че може да се жабуря и с чай от лайка - не съм пробвала дали работи. Но като цяло четох, че е нормално, даже беше споменато и в приложението което ползвам за следене.

# 454
Как се справяте с чакането от преглед до преглед? Аз раздавам спокойствие, но на моменти съм толкова притеснена и ме прихващат разни неприятни мисли, че имам чувството, че ще се побъркам. Следващият час трябва да го запиша около 16.05, но чакам да излезне графика на доктора и не знам как ще изкарам до тогава.

# 455
Аз не се справям Sad при мен е по-скоро обратното - положителните мисли са само от време на време (до 2-3 дни след преглед и след това бързо избледняват). На 22.05 бях на преглед и следващия час, който си запазих е на 03.06, а още от сега не издържам. Не знам на какво се дължи - на трудното начало ли, защото ми е първа бременност и не знам какво да очаквам и какво е нормално или заради годините. Приемам всякакви съвети за преживяване от преглед до преглед...

# 456
Момичета колко килограма качихте до сега,аз се чувствам вече като малко слонче,плюс 8 кг от 60 съм 68,аз съм с височина 176,направо не ми се мисли до края....С първата бременост качих 25кг ,но тогава бях доста по слаба и млада,просто много ми се хапва тестено и сладко,нищо друго общо взето

# 457
Ох знам какво ви е момичета, и аз съм така, а при нас даже имаме само 3 ултразвука за цялата бременност...Реално имам още две възможности да си видя бебо. Може би на мен, защото ми е втора бременност, и съм си казала каквото такова, и се опитвам да съм позитивна и да си казвам, че няма нищо лошо да стане, затова може би се държа, но аз и нямам друг избор. При нас частните сканове са най-малко по 100 паунда и да ги даваме на всеки две-три седмици, някакси не ми се струва нормално. Пък и казват, че и много честото облъчване на майката и бебето не е добре. На мен в кризисни моменти ми помага ходенето, излизаме с детето и вървя.

# 458
slavi96, тежко е това, през което преминаваш. Желая ти бързо възстановяване, силна подкрепа у дома, гушкай силно 5-годишното и когато сърцето ти е отново готово, да не чакате дълго второ детенце.

Съвсем откровено ще си призная, че бременеенето не е моя любим период. Прекалено много притеснения, уж всичко е наред,  но.. или кръвоток не е оптимален, или плацентата е малка(сега), или не мога да оправя дефицититите, или шийката се скъсява, да спомена ли и любимото ми - възпален апандицит в 5ти месец... добре, че имаме само по един.
Общо взето нямам търпение да идва ноември и да се разкачим с бебешока. Не се справям добре с вътреутробните притеснения.

Предстои ми ФМ и пренатест и душичката трепери.
Положителните ми мисли са на килограм, само като си гледам дечицата и колко добре ми се получи предните два пъти, въпреки всички треперения.

# 459
Моите прегледи са на 2 седмици и затова не мога да се оплача, но особено в първите седмици и заради ранните ми загуби едвам избутах психически до пренаталния и ФМ. Сега още ми е напрегнато, но доста по-добре се справям с чакането.

За килограмите, аз почнах с доста нездравословните 83 кг на височина 174 см и вече съм качила 9 кг, а лекарите ми позволиха само от 10 до 12 за цялата бременност. Минах през ендокринолога си, тъй като имам и ИР, направихме обременяването с глюкоза, все още не съм развила гестационен диабет и лекарката е твърдо против да ме върне на глюкофажа и инозитола в каквито и да е дози, а на мен хич не ми се иска да правя нещо зад гърба й. Като цяло с тази траектория май и аз вероятно ще гоня 20-25 кг за цялата бременност, не се притеснявам толкова за мен и за това колко трудно ще ми е да ги сваля после, но се надявам поне бебка да е добре, а да не й вредя още от сега.

# 460
И аз се притеснявам за килограмите, но по-точно, че вече съм в 15 г.с. и съм свалила 3 кг от началото, а още не съм качила нищо:(((( и корема ми е все едно съм преяла на обяд, а очаквах да ми е по - голям досега. Не си спомням как беше със сина ми, но тогава качих 20кг, но пък и той беше огромно бебе. Хапвам си, днес например вече съм на две филия с лютеница и сирене и на половин купичка кис. мляко с мюсли... и не е нещо да се счупвам от фитнес и трениране, вървя горе долу всеки ден, но да видим.....

# 461
И аз се притеснявам за килограмите, но по-точно, че вече съм в 15 г.с. и съм свалила 3 кг от началото, а още не съм качила нищо:(((( и корема ми е все едно съм преяла на обяд, а очаквах да ми е по - голям досега. Не си спомням как беше със сина ми, но тогава качих 20кг, но пък и той беше огромно бебе. Хапвам си, днес например вече съм на две филия с лютеница и сирене и на половин купичка кис. мляко с мюсли... и не е нещо да се счупвам от фитнес и трениране, вървя горе долу всеки ден, но да видим.....
Не си единствената в началото до 9/10 седмица повръщах на поразия, докато не започнах да пия утрогестан се чувствах ужасно. И до сега съм качила два килограма ( като се има в предвид, че доктора искаше да ме приеме в болница защото аз друго освен вода и банан не можех да ям).

Колкото до корема- сутрин няма никой, вечер съм като добре хапнала. И ето такива въпроси направо ме измъчват “дали всичко е наред”. И “дали всичко трябва да е така”. 2/3 дни след преглед съм ок и после пак се започва с мисленето и премислянето…

# 462
Не си единствената в началото до 9/10 седмица повръщах на поразия, докато не започнах да пия утрогестан се чувствах ужасно. И до сега съм качила два килограма ( като се има в предвид, че доктора искаше да ме приеме в болница защото аз друго освен вода и банан не можех да ям).

Колкото до корема- сутрин няма никой, вечер съм като добре хапнала. И ето такива въпроси направо ме измъчват “дали всичко е наред”. И “дали всичко трябва да е така”. 2/3 дни след преглед съм ок и после пак се започва с мисленето и премислянето…
и аз съм така коремче все още нямам в 15 г.с.
на 04.06 съм на преглед и си се притеснявам дали всичко е наред с бебчо как е макар че преди две седмици на ФМ всичко беше ок

# 463
Аз удържам трудно между прегледите също, много ми помага първото дете да ме разсейва. Трябваше миналата седмица да съм на преглед, но тя беше болна и докато запиша час, то вече нямаше свободни, та остана за тази. Аз като се притеснявам спирам на едно място лягам или сядам и си държа корема и сякаш усещам, че нещо се случва там и ми става спокойно, та така. За корем имам си особено като облека нещо по по тялото си се забелязва добре, но гледам да нося нещо малко по-широко ей така да не се набивам на очи.

# 464
Слави96, много съжалавам да го чуя🤍🤍. Каквото и да кажем, едва ли ще ти олекне. Мога  да ти пожелая да се възстановиш бързо и много сили.

Относно килограмирте, аз съм със 7 кг надолу от както забременях ( отдавам го на стреса) коремче нямам ( поне не по-голямо от колкото си беше), но се мажа защото кожата ми е склонна към стрии.

Относно прегледите трудна работа, не само заради трудното начало, ами и аз нямам никакви симптоми, освен че миризмата на риба ме кара да повърна (аз никога не съм обичала риба, така че не е нещо ново) . Добре че веднъж в месеца виждам бебето, че иначе промяна нямам, нон стоп се чудя дали вс е наред.

Общи условия

Активация на акаунт