Термин Ноември 2025 - Тема 2

• 28 787
  • 730
  •   1
Отговори
# 690
Мами,здравейте! Как сте надявам се добре. Аз искам да попитам тъй като съм с диоптър и се чудя дали може да има промяна в диоптъра сега от бременноста?

Нямам медицински познания, но споделям моя опит - преди първата ми бременност имах перфектно зрение, което още по време на бременността започна да се влошава, а няколко месеца след раждането се установи, че вече съм с диоптър.. не голям,  но все пак си виждам доста размазано надалеч.

# 691
Не ми попречи. Раждах нормално и без никакви усложнения Blush

Ако има промяна в диоптъра, според мен ще е съвпадение, а не в директна връзка с бременността. Аз имам диоптър, но не е мръдвал по време на нито една от бременностите ми Blush ако има някаква промяна, се очаква тя да е временна и да отшуми сама след раждането и евентуално кърменето.
а диоптъра по някакъв начин пропечиливи за раждането

# 692
Аз имам много високо очно налягане (глаукома) и висок диоптер (-4).
По отношение  на диоптера и бременността - да, има вероятност за минимална  промяна на диоптера, свързана с отпускането на някои тъкани в женския организъм заради раждането. По този повод ми отказаха лазерна корекция за зрението преди бременността.
За естественото раждане, диоптрите и очното налягане - 2 месеца преди раждане, отивате на лекар, който детайлно оглежда очните дъна, ретина и т.н и преценява безопасно ли е напъването за вас.

И за протокола, аз раждах естествено предните два пъти.

# 693
Вие смятате ли да влизате в морето, ако стигнете до него? В България, в Гърция и тн? Какво са ви посъветвали докторите?

# 694
Вие смятате ли да влизате в морето, ако стигнете до него? В България, в Гърция и тн? Какво са ви посъветвали докторите?
И аз се интересувам, ако някой има конкретна препоръка от лекар.
 Иначе другата седмица заминаваме на море, но аз не съм много по къпането, така че не ми е проблем и само да се мокря от време на време.

# 695
Скоро четох някъде, тъй като ние в къщи имаме басейн, но има доста препарати и хлор в него няма да вляза тази година, но се оказа, че морската вода била пък полезна или поне на колкото места прочетох пишеше, че нямало проблем, даже било добре. Е може би, все пак ако не се чувстваме добре във водата не е много добре да стоим вътре, но съм виждала и има доста жени с големи кореми, които си влизат. 

Аз имам друг въпрос, само аз ли напоследък нямам апатит, имам чувството, че се храня на сила, а понякога дори не се сещам да ям. Да вметна, че вече нямам гадене и не е това причината.

# 696
Скоро четох някъде, тъй като ние в къщи имаме басейн, но има доста препарати и хлор в него няма да вляза тази година, но се оказа, че морската вода била пък полезна или поне на колкото места прочетох пишеше, че нямало проблем, даже било добре. Е може би, все пак ако не се чувстваме добре във водата не е много добре да стоим вътре, но съм виждала и има доста жени с големи кореми, които си влизат. 

Аз имам друг въпрос, само аз ли напоследък нямам апатит, имам чувството, че се храня на сила, а понякога дори не се сещам да ям. Да вметна, че вече нямам гадене и не е това причината.
за храненето може и от жегите да е

# 697
Пак ми се появяват петна по кожата меланза.Дали знаете мога ли да ползвам кожен серум витамин С?

# 698
Момичета и дами, не мога да ви отговоря за басейни и морета - аз и на двете ще се отдам лятото, но знам, че всеки има различен праг на какво счита за опасно/безопасно. С предната бременност също бях и на море, а последните 2 седмици преди раждането ходех да плувам в градския басейн. Страхотно облекчение ми носеше да съм във вода!

Искам само да кажа, че покрай жегите не мога да си нося компресионните чорапи и пак започнаха проблемите с restless legs. Личната лекарка ме посъветва да започна магнезий и тук тези 3-4 не съм имала проблеми!

# 699
  • Бургас
Пак ми се появяват петна по кожата меланза.Дали знаете мога ли да ползвам кожен серум витамин С?

Витамин Ц в масовите козметични продукти е безопасен.
В пилинги и по-сериозни процедури - не.

# 700
Аз с първата бременност не влизах нито в морето, нито в басейни, защото по-голямата част от бременността ми беше зимно време. Сега обаче ми се иска да водя сина ми на уроци по плуване, но първо ще се съветвам с АГ на следващия преглед дали е окей да влизам в басейн.

# 701
И аз се интересувам, ако някой има конкретна препоръка от лекар.
 Иначе другата седмица заминаваме на море, но аз не съм много по къпането, така че не ми е проблем и само да се мокря от време на време.
Мен лично д-ра ме предупреди никакви морета /басейни, ако реша да вляза -само до колената(предполагам заради потенциални бактерии/инфекции)

# 702
На мен страшно много ми се ходи на море, не мога без да отида поне един-два пъти през лятото, но честно казано не ми се рискува. Морето ни е далеч, а пътят не ми се отразява много добре... Отделно ме е страх от вируси, ешерихия коли, храна и т.н. (не,че няма бременни жени и по нашето черноморие, но пътя натежава най-много), отделно не бих влязла във водата на нашето море ... Ако е Гърция смятам че бих, но ни е още по-далеч.
От друга страна морският въздух и вечерните разходки биха ми се отразили много добре психически, но като претегля рисковете и се отказвам. А да тръгна с притеснение няма никакъв смисъл.
Обмисляме почивка в Балкана, близо ни е и има супер хотели в прохладните гори + басейн, където мога да си разхлаждам краката. Не е същото, но пак е нещо и ще го преживея😊

# 703
По темата с моретата, понеже и ние планираме почивки край море още преди да забременея, почнах от отдавана да препоръчвам темата. Всичко е индивидуално и е добре да е съгласувано с АГ, ако нямате медицински причини да не влизате и плувате в море и дори басейни. Обаче е важно да сме сигурни в хигиената на басейна, както и да избираме чисти плажове, които не са претъпкани с хора и са далеч от пристанища и т.н. Аз също не бих влязла в нашето може, но в Гърция има не лоши и чисти плажове.

Относно пътя, от някои точки на България е далеч, но вече има и самолети до различни дестинации в Гърция от София.

# 704
Аз си пия магнезий през цялата бременност и не съм имала проблеми с краката до сега.
 Храненето и при мен е на етапи. До към 14ч хапвам доста стабилно на всеки 2 часа 🤣, после рязко ми спада апетита. Опитвам се да ограничавам и сладкото, защото имах гранична захар на изследванията и за моя огромна изненада и радост се оказа, че съм свалила 5 кг 🥴 Иначе, когато ям, ям пълни боклуци. С предната бременност любима ми беше пицата на парче от Аладин 🤮, а сега съм на хот дог, но започнах да си правя в къщи, понеже не намирам никъде по моя вкус 🤣

Общи условия

Активация на акаунт