Термин Ноември 2025 - Тема 2

• 28 787
  • 730
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте, терминът ми е в края на Декември и имам въпрос но в темата за термин декември никой не ми отговаря. В 12гс съм и спряха да ме болят гърдите, а по скоро ме сърби около зърната. Според вас това нормално ли е? След няколко дни съм на 1ва ФМ.

# 706
densy123, нормално е да се появяват и изчезват симптоми.

# 707
Привет и от мен! Относно моретата и басейните, моят АГ ни препоръча да не си експериментирам с басейни, но за морето ми дава картбланш. Аз ходих редовно на плуване преди бременността и много ми липсва, но реших да го послушам, като основен аргумент е промяната във вагиналната микрофлора и повишеният риск от инфекции, вкл. и заради многото препарати в басейна. Има едни тампони - Елън спорт, които са специално за предпазване от инфекции при посещение на публични басейни, но дори и с тях не ми препоръчва. Ако някоя е ок с риска, може да пробвате, има ги в мрежата на Фрамар. Ползвала съм ги на места със съмнителна хигиена и нямаше проблем, но това пак преди бебето.

Btw, и на мен ми бяха препоръчали Стоилов в Пловдив след фиаското с първата ми фетална, но уви, нямаше свободни часове за моите удобни дати и си записах час в Надежда в София. Май съм доволна от развоя засега, ще видим след прегледа 😁

# 708
Моята втора фетална чука на врата и нямам търпение. Иначе след последния преглед имах пусната микробиология и излезнаха гъбички, та сега ги боря, много досадно.

За морето аз нямам търпение, с предната бременност си влизах спокойно, но тогава бях по-малко бременна и сега няма да го мисля, все пак си е добро разхлаждане в жегите.

# 709
Здравейте мами!
Как сте с килограмите?

# 710
Здравейте мами!
Как сте с килограмите?
Като бухтичка. 😁
На последната ми консултация на 2 юни бях качила общо 5 кг от началото. Вкъщи умишлено не се качвам на кантара, избягвам го 😄
На 19ти в четвъртък ми е следващата консултация и ще видим, но определено си хапвам и качвам, а се старая да се движа колкото ми е възможно.
П.П. Качих 10кг последните 4 месеца преди бременността , които тежат, забременях 65кг, а на феталната морфология ме посъветваха да се постарая да не качвам килограми, ако мога.
165см съм висока, а килограмите последно 70... 🤷‍♀️

# 711
Аз бях 45 кг. сега съм 51 кг. (17 г.с. +2 дни). В началото доста пици и банички и сладоледи си хапвах и много му бях отпуснала каиша. На феталната ми излезна риск от гестационен диабет и след като лекарката ми видя резултатите така хубаво ми се накара и с право, че сега не смея да близна тесто и захар. От тогава съм супер изпълнителна и наблягам на зеленчуци, плодове и протеини. Въглехидрати се старая да са с нисък гликемичен индекс боб, леща, киноа, сладки картофи, нахут.

# 712
Аз съм заковала -2. Двата кг ги свалих съвсем в първите седмици, оттогава не мърдам ни нагоре, ни надолу. Правих си обременяване с глюкоза миналата седмица, че аз съм с инсулинова резистентност. Толкова хубави резултати никога не съм имала Grinning имах си излишни килограми преди бременността, да не вземе да ми завиди някой, така че сега съм изключително щастлива, че не качвам допълнително. Бебето си е супер, взима си всичко, което му трябва.
Успяла съм и да кача вит. Д-то почти до нормата, че бях в силен дефицит.

А коремите ви попораснаха ли вече, че моят е грамадански? Joy

# 713
Аз в момента съм 20+1 и съм помрачителните 9 кг отгоре, тегля се всеки ден и ми се случва за една седмица да варирам с 2 кг нагоре или надолу. Най-много качих в 3-тия месец, че си позволявах много нездравословни неща (за 1 месец качих в 5 кг), след това с режим успявам да качвам по 2 кг на месец, което го считам за малка победа, макар че трябва още да забавя темпото. От петък нямаме и асансьор, а живея на 6-тия етаж, та поне изгарям по няколко калории допънително. Иначе коремът ми порасна, забелязва се вече, а още не сме успели да кажем на всички близки приятели и се чувстваме притиснати от времето.

# 714
Аз съм все още същите килограми 69 при височина 178 . С първата бременост беше същото след като родих бях същите килограми както и преди да родя и не го мисля изобщо Simple Smile

# 715
Аз съм 2 кг отгоре (16 седмица) и мисля, че просто губя мускулна маса понеже се чувствам доста подпухнала и също не тренирам изобщо. Опитвам се да не ям сандвичи (две препечени филийки с нещо) за закуска, но има чувство, че ако не ям точно това сутрин през целия ден съм ужасно гладна и ме боли корема. Няма гадене, но това явно ще си остане моя safe food до края на бременността.

За кг всички ми казват, че започват да се качват изведнъж след 5 месец.

# 716
Привет! И аз съм качила около 2 кг от началото, като варират вечер и при дни на повече натоварване +-1. Лекарят каза, че няма драма. Минах вчера на контролния преглед, всичко е наред с бебка, 174 г е станала 😄 Засега си отговаря точно на ГС.
И аз бях с инсулинова и се следя на 2-3 седмици и от началото на бременността, като съм с учудващо супер резултати всеки път. А преди с хапчетата едвам можех да ги докарам до подобни нива. Надявам се да се задържат така де.
До момичетата с ИР, на вас по-рано ли ви правиха обременяването? Моята лекарка казва, че няма нужда да бързам засега и иска да си изчакам стандартния диапазон. Но пак ще я питам другата седмица.

# 717
Преди две седмици (в 19г.с.) бях +2кг от началните 54кг, но през първи триместър свалих 2кг, та реално съм +4кг. Следващия понеделник съм при АГ, та тогава ще видим колко още съм качила. Вкъщи не искам да се тегля, стига ми веднъж месечно при доктора.

# 718
Але, аз съм с ИР и ми правиха обременяването в 16-та седмица, но аз вече си бях качила доста килограми. В 22-ра планираме само на гладно да ги проверим нещата, че не е хубаво често да се прави. Оттам нататък не знам какъв ще е планът.

# 719
Здравейте, аз съм си 60кг, свалих 3 през първите 3 месеца от неядене, тревожност, неспане и гадене. Сега си хапвам общо взето всичко, което ми се яде - много плодове, хапвам си и сандвичи за закуска, на детето правя за детската мъфини с мед (без захар), но в тях си има около 200г брашно и хапваме заедно. Иначе ММ прави много хубави бургери, а аз понеже някакси месото мога да го ям само под такава форма го карам поне веднъж в седмицата да ги прави, та да мога и месо да хапвам все пак, защото е важно. Не качвам напоследък, може би заради честото ходене до тоалетната или пък по-честия прием на плодове и зеленчуци. Но дано и не кача много, че как ще ги свалям после, а и АГ каза, че не е много добре да а много килограмите още от началото.

Общи условия

Активация на акаунт