Обсъждане на имотни обяви - 38

• 49 726
  • 753
  •   1
Отговори
# 360
Не разбирам много от къщи, но...
Доста просторна и с много екстри, ще има доста занимавка и разходи по поддръжка. А за основен ремонт и модернизация - вече са споменали ориентировъчна цена.

Според мен това си е имот за лично ползване. За препродаване, не знам дали ще излезне сметката - ще трябва купувачът да търси точно такъв имот, с неговата локация, квадратура и удобства. Защото ще е скъпа покупка.

Не доумявам обяви за продажба или наем на част или етаж от къща. Да живееш в блок със съседи е едно. Да делиш къща с непознат ми е много далечно. Къщата е семеен имот.

# 361
  • Варна
Под делене питащият мисля че имаше предвид целия парцел на отделни парцели с отделни къщи, не къщата на отделни апартаменти.

Иначе обяви за етаж от къща на мен ми се струват ок. Но е като малко блокче с по един апартамент на етаж. Често към етажите има големи допълнителни пространства - тавански помещения, мази, гаражи, паркоместа в двора…

# 362
е, по-добре е да живееш на етаж от къща с 1-2 съседи, отколкото дори в нисък блок с много съседи

# 363
е, по-добре е да живееш на етаж от къща с 1-2 съседи, отколкото дори в нисък блок с много съседи
Амиии, не е точно така. Зависи какви са тия съседи.
Ако ти се падне 1 кофти съсед, това е възможно най-лошия вариант.
Може да ти шуми, да обсебва двора, входа, паркоместата, общите части, да застрои нещо, да загради или обсеби нещо, да не дава пари за покрив, за ограда, за поддръжка.

Ако е в блок с 10 или 100 човека, повечето хора са свестни. Ще има повече контрол, няма да си позволяват толкова нахалниците, ще се събират повече пари за ремонт.

# 364
Относно къщата - такъв имот е за лично ползване, да го купи човекът, който ще живее там, и да го ремонтира и обнови по свой вкус и спрямо своите нужди.

# 365
Амиии, не е точно така. Зависи какви са тия съседи.
Ако ти се падне 1 кофти съсед, това е възможно най-лошия вариант.
Може да ти шуми, да обсебва двора, входа, паркоместата, общите части, да застрои нещо, да загради или обсеби нещо, да не дава пари за покрив, за ограда, за поддръжка.

Ако е в блок с 10 или 100 човека, повечето хора са свестни. Ще има повече контрол, няма да си позволяват толкова нахалниците, ще се събират повече пари за ремонт.
Кофти съсед можеш да имаш и в блока и Етажната собственост да не може да го 'укроти'.
Живяла съм на етаж от къща с кофти съсед от другия етаж, но се срабтовате с времето, може да не си говориш даже с него. Обаче не ти тропат като в блока, няма боклук като в общите части на блок.

# 366
В къща с общ двор е по-кофти, може огън да пали, животни да реши да гледа, изобщо ако не е в ред повече възможности има да се вихри.

# 367

Кофти съсед можеш да имаш и в блока и Етажната собственост да не може да го 'укроти'.
Живяла съм на етаж от къща с кофти съсед от другия етаж, но се срабтовате с времето, може да не си говориш даже с него. Обаче не ти тропат като в блока, няма боклук като в общите части на блок.

Моето мнение съвпада с това на Дани. И имам личен опит с жилище в малка къща с малко съседи. И тропат, и цапат, и не можеш да се разбереш. Говоря за съседите в реални 2 жилища, с които да се разбереш, но не се получава. Няма да давам конкретни примери, че ще вземат случайно да се разпознаят. И не са пенсионери, нито някакви общи работници. Напротив, все висшисти с претенции за интелигентност и възпитание.

# 368
От тези с претенциите най -много  ме е страх...

# 369
Етаж от къща, къща-близнак, общ неделим двор и т.н., само като го видя това и подминавам, травма са ми тези неща. Или самостоятелна къща със самостоятелен двор, или апартамент в жилищна кооперация.

# 370
  • София
Каква е ползата да имаш къща с двор, щом ще ги делиш с някой?
Къщите са за хора-егоисти, а не алтруисти  Blush

# 371
  • София
И ние сме в търсене на самостоянелна къща с двор около София или в столицата, но положението е напаво трагично.
Не си представям и аз етаж от къща , и да трябва да се съобразявам дори повече със съседа ,отколкото в блока.

# 372
  • Варна
Каква е ползата да имаш къща с двор, щом ще ги делиш с някой?
Къщите са за хора-егоисти, а не алтруисти  Blush
Ползата е същата като да имаш апартамент в блок. В тези къщи, които са разделени на етажи, е същото. Влизаш във вход със стълбище. На всеки етаж има етажна площадка и входна врата за съответния имот, обособен като самостоятелен апартамент. В повечето случаи допълнителните площи (тавани, паркоместа и пр) ти идват “безплатни”, защото цените на тези етажи са същите като на обикновени апартаменти. Дворовете на такъв тип градски къщи в жилищни квартали обикновено са миниатюрни - просто едно поясче земя около къщата, едва стигащо да се паркират три автомобила. Не си представяйте половин декар градина, за която да се карат съсобствениците кой къде да си засади доматите.

# 373
Наши приятели замениха двустаен панел за етаж на къща. Идеално им се получи. Броят стаи в къщата е същият, ама имат отдолу същата площ механа, двор, паркинг и гараж. От онези къщи, които са на два етажа, с по единичен АП на етаж. Нещо като двуетажен блок с два ап. Те са кротки хора, и комшията им отгоре е кротък човек. Много са доволни

# 374
Това ми напомня например, когато стане някакво убийство и интервюират съседите на убиеца, и ги питат какъв човек е бил, ала бала...И всички все: " Ми кротък човек беше, винаги поздравяваше.." Simple Smile Иначе докато не възникне проблем, навсякъде е ОК.

Общи условия

Активация на акаунт