Обсъждане на имотни обяви - 38

• 49 728
  • 753
  •   1
Отговори
# 375
За мен съществува риск, съседите да гледат на новите собственици като досадни наематели и да не “признаят" правото на собственост и равноправие.

Последна редакция: пт, 08 авг 2025, 13:46 от BacuTy

# 376
  • Варна
То щото по блоковете ги няма тези тъпни - старите собственици на къщите, които са съборени, за да се вдигне блока, винаги се имат за нещо повече, заграждат се етажни площадки, присвояват се мази, пазят се паркоместа с туби и щайги… всички сме били свидетели на такива изцепки.

# 377
  • София
Чак пък винаги да се имат за нещо повече! Точно толкова често, колкото нови собственици да се имат за нещо повече, защото са дошли с "пресни" пари и ще си устройват живота така, както те искат. Нищо общо няма с това кой от колко време е собственик, а кой колко е възпитан и съобразителен.
Къщата в Горна баня след грандиозен ремонт може да стане страхотно място за живеене. Обаче това наистина е свързано с много пари- и за покупка, и за ремонт, и за поддръжка после.

# 378
О, бившите собственици много често се имат за много повече от новите. Напоследък чух такова изказване - Ако не беше майка ми, нямаше да имате това жилище!
Реалността е ясна - онази бивша собственост (парцел, с или без къща/ид.ч. от къща) вече я няма. В новата собственост всеки има каквото си е купил, с парите си. Новата кооперация я има не само заради парите на новите собственици, но и заради инвеститора. А бившите собственици имат само това, което са си договорили с инвеститора за обезщетение.
Само да кажа, че и ние сме бивши собственици, родителите ми винаги говореха в къщи по този начин за "новите" (най-меко казано), разказваха се едни истории от време оно - кой какво и как бил казал/направил, направо латино сага...

# 379
  • Варна
Аз думи като “винаги” не съм използвала! Ако вие сте “стар” собственик, извинете ако съм ви обидила. Но е факт, че повечето пъти именно старите собственици правят панаирите.

# 380
Аз малко да повдигна настроението с една обява, все пак е петък, следобяд. 

Апартаментът се продава изцяло обзаведен. FlushedLaughingLaughingLaughing

https://www.imot.bg/obiava-1b175371595396917-prodava-dvustaen-ap … -ul-kalina-malina

Колелата и онез неща около мивката дали влизат в цената? Smirk

# 381
Аз малко да повдигна настроението с една обява, все пак е петък, следобяд. 

Апартаментът се продава изцяло обзаведен. FlushedLaughingLaughingLaughing

https://www.imot.bg/obiava-1b175371595396917-prodava-dvustaen-ap … -ul-kalina-malina

Колелата и онез неща около мивката дали влизат в цената? Smirk
Повече интерес предизвиква това, което е на мивката в банята, терариум/аквариум в кутия ?...Astonished

# 382
  • Варна
В подобно състояние купихме нашето жилище. 😅 Собствениците предложиха да изхвърлят всичко, но отказахме, защото искахме да прегледаме библиотеката на спокойствие и да задържим доста книги. Искахме и да ползваме някои мебели временно, докато си купим наши. На огледа не отваряхме шкафовете и после имаше изненади. В кухнята - отворени пакети с подправки, чайове и разбира се доволно количество молци, унищожили два персийски килима. В гардеробите - промишлено количество хавлии и покривки. И любимото ми - гащи в пералнята!!! Не ме питайте как изпищях като ги видях и как ММ ги извади… и да, всичко беше включено в цената! Joy Оставено така, сякаш все още живеят хората там. Но поне цената ни беше смешна. Този апартамент май си е на пазарна цена.

# 383
Откакто стана официално влизането на еврото, цените вече ги дават и в лева Simple Smile Иначе все още има такива апартаменти, които се отдават под наем, така че може да се каже, че е изцяло обзаведен Simple Smile))

# 384
  • Варна
По-вероятно е възрастни хора да са живяли в тези условия, не наематели.

# 385
Ох телевизор с кинескоп Simple Smile идилия

# 386
Супер е апартаментът. Изглежда голям.
Вероятно може да се преустрои и на 3стаен.
Радетелите на завършеното и акт 16 да го взимат.
Остава да си го ремонтират за домашно, но риск няма. Да не говорим, че ако няма пари може да се поживее така малко.

Ако някой пак му намери кусури, грях му на душата.
До ся беше, новото строителство, фалшиви квадрати, трябвало да се довършва, улици нямало, метро нямало, строителя дали щял да избяга. Е, тук всичко е точно. Строителя няма да бяга, метро има, улици има, квадратите са истински.

# 387
И да го изринете от боклуците, е партер, освен за магазин?

# 388
Вий пък ся - аз не се майтапя с жилището, а с брокера, пуснал този тъпизъм (продава се изцяло обзаведен).
Може да се поживее малко и без ремонт, ама първо да си изнесат партакешите. Rage

Секънд, май и втори телевизор с кинескоп има в кухнята.

А в хола има 2 колела, които хич не ми изглеждат евтини.

Партер в тези райони хич не е чак такъв минус. И е висок партер, вижда се входът - има поне 7-8 стъпала до стълбищната площадка.

# 389
  • София
Защо да е тъпизъм "продава се обзаведен"?
Какво трябва да се напише когато се продава обзаведен?

Общи условия

Активация на акаунт