Обсъждане на имотни обяви - 38

• 49 736
  • 753
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Може би "продава се ретро обзаведен" Blush
Ако някой го купи, наемам го веднага, на много висок наем, без нищо да се пипа по него. Просто носталгия...  Blush

# 391
  • София
Че "Продава се ретро обзаведен" по-малко тъпизъм ли е?
Съвсем коректно са посочили.
В "Продава се обзаведен" традиционно влиза и хипотезата, че продавачът няма да опразни жилището и остава задача на купувача което прецени.

# 392
Първи етаж е, не партер. И за тези етажи си има купувачи. След един ремпнт може да стане доста добре. Цената, предполагам, търпи корекции...

# 393
Аз не можах да разгадая какво има зад прозореца в банята? Шахта с рафт с боклуци или какво? Банята е тотал щета, с доста течове, каменинови тръби на канала. Няма да е само "стандартен" ремонт на СС тук. Дограмата е стара двукатна, и тя е за смяна.
Иначе "обзавеждането" е 2-3 стари легла, стара секция, 2 CRT телевизора. Проснатите дрехи и кърпи в банята не ги включвам. Laughing Както и боклуците около мивката в кухнята.
Но локацията е добра, доста добра.

# 394
Като видях онази гигантска водосточна тръба в банята,се отказах да гледам по натам и да обмислям... Laughing

# 395
  • There I was on a July morning
Това не е водосточна тръба, а канализационна, като тоалетната чиния на горния етаж е с долно оттичане. Hands V

По казуса със скъпата къща в Горна баня - и аз споделям мнението, че не си заслужава да се закупува с цел ремонт и препродажба.

# 396
За ап в Гео Милев - Въобще не е толкова страшно, за изриване е да + нова вик и Ел, но мястото е добро, малки блокчета с много зеленина.

Къщата в Горна баня не е за фикс енд флип, голямо вложение за придобиване и големи разходи за фиксването = много затворени капитали, виж ако е за лична употреба е друго.

# 397
За канализацията е сложно - за да се "прибере" вертикалният канализационен клон, трябва да се смени и тоалетната чиния на горния етаж с такава със странично оттичане + цялата или поне част от тръбата на горния етаж.

# 398
И за мен банята е най-гадната част от ремонта - хем трудна, хем иска координация със съседите, което често не е лесно.

# 399
  • Варна
…каменинови тръби на канала..,
Само съм чувала за някакви стари тръби, различни от пвц, които малко хора се наемат да ремонтират, понеже са с токсична изолация. Това ли са тръбите, или за друго иде реч? Иначе конкретно тези ако са здрави, най-лесно би било да се скрият в куфар, и без това са в ъгъла.

# 400
Каменинови тръби, не е желателно да се крият. Отдавна им е изтекъл живота и изключително трудно се ремонтират, ако някъде се спукат. Само цялостна подмяна на вертикални щрангове е решение на проблема.

# 401
…каменинови тръби на канала..,
Само съм чувала за някакви стари тръби, различни от пвц, които малко хора се наемат да ремонтират, понеже са с токсична изолация. Това ли са тръбите, или за друго иде реч? Иначе конкретно тези ако са здрави, най-лесно би било да се скрият в куфар, и без това са в ъгъла.
Етернитовите тръби са канцерогенни и поне от 20 години не се използват във водоснабдяването.

# 402
Защо да е тъпизъм "продава се обзаведен"?
Какво трябва да се напише когато се продава обзаведен?
Конкретния апартрамент не е обзаведен по смисъла който всички влагаме.
В обявата просто трябва да пише "продава се във вида от снимките".

# 403
Не съм сигурна дали камениновите тръби в тоалетните не могат да се крият в куфар. Моят наследствен апартамент е от 1968 г., стара тухла. През 2007 г., когато родителите ми вече бяха починали, направих основен ремонт като тази тръба беше скрита в куфар. За следващите 18 г., поне 10 от тях бяха с наематели - не се появиха никакви проблеми. Миналата година, поради друга причина, от апартамент под нас трябваше да се проверят и апартаментите нагоре /10 на брой/ - поне на 5 от тях тръбите бяха в куфар, вкл. и камениновата тръба. Дали официално има предписания това да не се прави, или ЕЖК каза, не знам. Но, може и да е от значение годината на строителство и начина, преди толкова години се строеше добре, по думите на по-възрастни от мен /не че аз не съм от тях/.

# 404
Като ровех веднъж по сайт на строителен хипермаркет да търся някакви ВиК чарколяци, видях и специфични ПВЦ канализационни тръби за снаждане с камениновите. Оттам нататък добър ВиК майстор трябва да мисли и да каже какво и как може да се направи. Малко майстори разбират от такива тръби и съответно биха се навили да работят с тях, но не е съвсем мисия невъзможна. Просто сигурно ще отнеме време да се намери такъв майстор и съответно повече пари, за да свърши работата. Проблемът е, че тези тръби са много крехки и чупливи. За конкретната обява се вижда по стените, че е имало сериозни течове от тези тръби. Просто трябва да се проучи добре какво е правено над това жилище и да се намери решение. По-скъпо от обикновеното изриване на апартамент СС за основен ремонт ще бъде, логистиката ще е по-сложна, но не е невъзможно. Търпение и пари само да имаш.

Скрит текст:
В моето много старо СС жилище е с такива тръби сградата, малка е. Виждала съм парчета от такива тръби по двора, вероятно останали от бомбардировките над София, когато е имало поражения по сградата. Била съм млада и глупава, а и тогава Гугъл вероятно е бил невръстно бебе. Stuck Out Tongue Използвах парчета от тях за нещо като малък алпинеум в двора. Оттам и знам какво представляват - керамика отвън и отвътре, а посредата е изолация, азбест предполагам. Аз съм на висок партер, с отделно отклонение от главната вертикална линия на тръбите, така че беше лесно да сменим с ПВЦ от мазето към мен. При последващ ремонт до мен и един етаж нагоре през мен  ВиК майстор каза, че частични ремонти не би се хванал да прави, трябвало да се смени цялата вертикална отходна инсталация. Но междинният етаж отказа.

В друга обява за жилище за основен ремонт от собственик пишеше нещо в смисъл - ако имате пари и желание, ще стане прекрасен апартамент. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт