Обсъждане на имотни обяви - 38

• 41 634
  • 663
  •   2
Отговори
# 660
Мандаринка, понеже съм запомнила, че си в района на Сточна гара, а публикуваната от мен обява по-горе е до СМГ. Какво мислиш за тази сграда, какви са ти впечатленията?

# 661
Аз съм я коментирала преди време. Сграда, която толкова време няма А16, има някакъв неотстраним проблем с изпълнението. Дори спомените ми са, че бяха тръгнали някакви да се нанасят, поне на партера, някакви езотерични, екзотерични и подобни привърженици, пък ги изгониха, защото сградата не е минала процедурите за въвеждане в експлоатация.

Не за тази сграда, за друга става дума - 90-те гг. на миналия век, от уста на уста се предавала "далаверата" за някакъв строител, който продавал много евтино. И моя позната, юрист, била купила - малко мансардно жилище. По-късно, вече като се запознах с нея, се жалваше, че няма оправия и А16 - строителят надстроил 2 мансардни етажа повече отколкото по проект и ги разпродал евтино. Подобно нещо няма узаконяване.

Та подозирам и че до СМГ кооперацията има някакъв такъв документален проблем, който не може да се оправи по никакъв начин. Отделно, че толкова години необитаема кооперация, вече си е за основен ремонт.

Иначе мястото е чудесно.

От другата страна на Васил Левски, на Панайот Волов и на Искър вече завършват една кооперация, срещу нея друга, надолу по Искър към Исул (точно до Исул), на майор Агов май също има. Най-неочаквано, на Дондуков, точно залепена до кооперацията с Клиника Недялков, също строят една съвсем малка кооперация. Та си струва, ако районът ти харесва, просто да пообиколиш по уличките.

Отстрани на СМГ, но по Екзарх Йосиф, довършват втора кооперация до една вече готова. И там можеш да минеш да поразпиташ.

# 662
Ми то и до общината може да отиде и да пита в строителен контрол. Там ще кажат какво й е на тази сграда.

# 663
Чиста спекулация е от моя страна, разбира се, но ми се струва, че линията на фасадата по Чумерна е с 5-10 см. издадена в сравнение със следващите дворове/къщи. Не знам дали това е проблем(ът).

Общи условия

Активация на акаунт