Светът се пренарежда, идва ли нов световен ред

• 90 296
  • 1 950
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Боен дух? Simple Smile Simple Smile
С каква пропаганда ще пратите Карим, мехмед и Абдула да се бият със свободни хора като руснаците? Щото други на възраст за войници в Европа няма.
С правилната.
Смях - руснаците били свободни хора.. Никога не са били свободни.

# 16
Ехе, като гледам пак са почнали умните постове. Няколко неща

1. Америка като държава е по-специална. Някой ако иска да се премести заради куп причини, включително по-добър живот, първо гледа да се премести в друг щат. Разликите между щатите са доста големи, даже близки до разликите между различни европейски държави (разбира се, езика е същия).

2. Хората които се интересуват от миграция най-много живеят в бедни европейски държави. Има разлика между Европа извън ЕС, ЕС и Еврозоната в ЕС. Много е по-нормално хора които живеят в Европа, но извън ЕС да емигрират, включително в САЩ. Обратното е малко вероятно.

3. САЩ си имат свои проблеми с мигрантите. Една от причините Тръмп да бъде избран.

4. Условията за живот, това което обикновения човек го интересува, не са толкова различни между САЩ и ЕС
https://www.investopedia.com/articles/personal-finance/020816/li … eaper-america.asp

# 17
Въобще не вярвам в пропагандата как Русия ще нападне Европа.
Същевременно не съм оптимист, че Европа може да се защити без САЩ каквато и пропаганда да измислят. Щом поляците имат проблеми за набора за армията при тяхното отношение към Русия, за останалите е кауза пердета.
Не съм и оптимист обаче и за пренастройка та на Европа при едновременно противопоставяне със САЩ и Русия, пък и Китай все още.

# 18
Важно е нашето място в новия световен ред, а то няма да бъде определено от нас дори в най- малка степен и слава богу, с тая политическа класа. Остава ни да се надяваме, че геополитически сме привлекателни, за да ни подредят на по-добро място. Никога не сме били субект на собствената си съдба в последния век, както казва цитирания проф. Христов,няма никакъв шанс сега да станем.

# 19

Украйна не е ли Европа?

# 20
То и Беларус се води в Европа, и Кавказ също.

# 21
  • Варна

Украйна не е ли Европа?
Тя и Русия се води Европа.

# 22
Аз само да кажа, че не виждам никакъв проблем в ислямизацията на западната култура, като част от преобразуването на света. Това са нормални и логични процеси. Западната цивилизация в момента, е най хубавото място за живот. Ние сме късметлии също и в България, че избрахме да влезем в западната цивилизация в 21 век. Защото се озовахме като част от най хубавото време и място за живеене в цялата история.

Но както бе посочено в темата хубавият живот ражда слаби хора. Ние западняците живеем прекалено добре, и за това не раждаме деца и ще изчезнем. За нас удоволствията и забавленията, станаха смисъла на живота, защото можем да си ги позволяваме лесно и по много. Имаме спешна нужда от голяма криза, и живота ни да стане по гаден, за да си променин приоритетите. Знам че това което казвам е изключително не популярно, да искам криза, и затруднен живот за западняците, но друг начин да не изчезнем като цивилизация няма. Дано многото дългове, на големите западни държави, доведат до криза западният свят, иначе хубавият живот буквално, ще е причината не ражда щата деца западна цивилизация да изчезне от лицето на земята. До 2200 г. Изместена от арабската, китайската, индийската.

# 23
Тесла,казваш,че Запада има нужда от голяма криза,за да се родят силни хора. Осъзнаваш ли какво искаш? Или го искаш за други хора,но теб някак си да те подмине? Голяма криза означава Голямата депресия – нито повече,нито по-малко. Тоест,десетки милиони хора да останат без работа и всеки ден да се редят на огромна опашка с тенекиени канчета в ръце,за да им сипят рядка чорбица с два-три картофа в нея. ТОВА означава истинска и реална криза,каквато искаш.

# 24
  • Варна
Тя е неизбежна тази криза, независимо какво иска Тесла.
В Европа се е надул един балон, който няма как да не се пукне в един момент.
Няма кой да работи, всеки иска да пътува и потребява. Взимат на кило от по-бедни държави работници, които обаче бързо захитряват и увисват на социалната система.

# 25
Аз само да кажа, че не виждам никакъв проблем в ислямизацията на западната култура, .........
Скрит текст:
като част от преобразуването на света. Това са нормални и логични процеси. Западната цивилизация в момента, е най хубавото място за живот. Ние сме късметлии също и в България, че избрахме да влезем в западната цивилизация в 21 век. Защото се озовахме като част от най хубавото време и място за живеене в цялата история.

Но както бе посочено в темата хубавият живот ражда слаби хора. Ние западняците живеем прекалено добре, и за това не раждаме деца и ще изчезнем. За нас удоволствията и забавленията, станаха смисъла на живота, защото можем да си ги позволяваме лесно и по много. Имаме спешна нужда от голяма криза, и живота ни да стане по гаден, за да си променин приоритетите. Знам че това което казвам е изключително не популярно, да искам криза, и затруднен живот за западняците, но друг начин да не изчезнем като цивилизация няма. Дано многото дългове, на големите западни държави, доведат до криза западният свят, иначе хубавият живот буквално, ще е причината не ражда щата деца западна цивилизация да изчезне от лицето на земята. До 2200 г. Изместена от арабската, китайската, индийската.

Теслата, дано ме извиниш, но доста наивен, доверчив и податлив на пропаганда човек ми се струваш. Ако съдя от писаното от теб.
Западната цивилизация е била известно време добро място за живеене, по-добро от останалите части на света, но това е било 18-19 век. Отдавна не е. За момента пък да не говорим. Слабо информиран ми се струваш. Половината от състудентите ми и голяма част от приятелите ми живеят и работят на изток - не само Китай, има в Индонезия, Малайзия, Филипините. Сингапур - най-добрият град за живеене в света. Заплати годишни по 250 000+, жилища, транспорт, удобства, сигурност - несравними със западналата Европа. Както се писа - в Европа в момента имигрират най-мързеливите, некадърни и прости съставки от световното население.
Който разбира - в Сингапур се спира Simple Smile Само че за да живееш добре там трябва здраво да работиш, да си го заслужиш този хубав живот. Меритокрация, а не бюро-клептокрация, като в Европа.
Бас държа, че не си пътувал много-много. Да ти отворя очите - даже в Аржентина, Чили и Перу, за които в медиите излизат само лоши новини, се живее по-добре от в Европа.
Общо взето твоето превъзнасяне как българите били случили да живеят в Европа в такъв "добър" момент, доказва единствено, че до каквото сме се докопали, това българите, всичко сме съсипали Simple Smile Всички съюзи и империи, в които сме влезли, са се разпаднали, без изключение.
Чети история повече Simple Smile

# 26
  • Русе
Като поучавате , защо не сравните Бвп на човек в изброените от вас благополучни страни и го сравнете с този показател в Европа

# 27
  • София
Аз само да кажа, че не виждам никакъв проблем в ислямизацията на западната култура, като част от преобразуването на света. Това са нормални и логични процеси. Западната цивилизация в момента, е най хубавото място за живот. Ние сме късметлии също и в България, че избрахме да влезем в западната цивилизация в 21 век. Защото се озовахме като част от най хубавото време и място за живеене в цялата история.

Супер мнение! Поздравления. Повтарям те-Ние живеем в най-хубавото време, в най-мощния съюз, с най-много блага и неограничени възможности да успеем, ако ни се бачка и ако сме добри в това, в което правим.
И наистина лесните времена родиха слаби хора и е нужна криза, която ще дойде, защото всичко е циклично.
Не харесвам ислямизацията, защото арабите в Европа са такива, които се женят по между си и са изолирани. Образованите, готините, богатите араби в Дубай ми харесват. Ако всички мюсюлмани бяха такива, светът щеше да е песен.

# 28
Е кое отричате - че западняците живеят добре, че лесно си позволяват удоволствия и по много, че се разглезиха?Това са факти. Не само заплатата е фактор, а и свободното време.
И наистина тези времена доведоха донякъде до израждане и до слаби лидери.

# 29
Е кое отричате - че западняците живеят добре, че лесно си позволяват удоволствия и по много, че се разглезиха?Това са факти. Не само заплатата е фактор, а и свободното време.
И наистина тези времена доведоха донякъде до израждане и до слаби лидери.

Но не и за САЩ,струва ми се. Щатите постоянно са във война с някоя държава или организация. И милиони американци са воювали и воюват по света. Престъпността е по-висока в сравнение с Европа и това държи "тонуса" и инстинктите на американците свежи и изострени. Както и бруталната конкуренция вътре в американското общество.

Общи условия

Активация на акаунт