Светът се пренарежда, идва ли нов световен ред

• 74 803
  • 1 601
  •   1
Отговори
# 1 575
То временно, само докато пробие Брикс валутата и дойде краха на долара.

# 1 576
Който има абонамент за Пейтриън канала на Карбовски, да си пусне интервюто с Лари Джонсън, бивш ЦРУ анализатор. Изключително.

Резюмирай го с няколко думи , моля. Нямам абонамент, предполагам и други са така.

От бившите разведчици, Юрий Швец е доста интересен. От него научих за Къртис Ярвин и статията му от преди войната, какво трябва да прави Тръмп при втори мандат, до къде да оставят Путин да стигне и куп други неща. Наистина много интересно четиво, пускала съм линк във форума. Той е един от идеолозите на неофеодализма, към който се стреми Силиконовата долина, Ванс му е голям последовател.

Карбовски ми харесваше преди години, но в последно време много го удари през просото с политическа пропаганда, не подбира кого кани, а така се губи истинската журналистика.
Иво Иджев имаше много добри анализи, но и той го удари напоследък на политика.  

Тома Томов е просто класика. И днес все още го канят, но много рядко.

Последна редакция: вт, 18 ное 2025, 00:58 от Diorela

# 1 577
Не ми е интересен Швец на мен. Той ми е от групата на бившите, катто Галлямов, Иларионов и др., които се опитват да стоят в прожекторите и да дават някакви анализи, но всичко е много измукано от пръстите.
Хвърлят някакви прогнози, те не се сбъдват, те продължават с нови...само и само да поддържат интерес.

Токова сериозни неша не съм прочела, че ми е загуба на време следенето и тях.

# 1 578
Ярвин е пропагандист на нещо което лично на него му харесва в емоционален аспект, а не е анализатор - и то му харесва само да си го мисли и мечтае, а не реално да го живее. Тоест не го интересува всъщност може ли, ще стане ли, и най-вече връзва ли се с реалноста съставена от хората такива каквито са, тоест е в един кюп с Маркс/Робеспиер/Ленин, или М. Тачър/Хайек, без обаче естествено да е толкова способен/кадърен колкото тези примери.
Тук е едно от по-интересните му неща, но си е пожелателно (а не е анализаторско и реалистично без вътрешни противоречия или конфликти с реалноста на човешката психология и социология такава каквато е):
https://www.palladiummag.com/2025/04/25/the-orbital-authority/

Реален/истински социално-медиен/събстак-ски анализатор е Noah Smith.

Последна редакция: вт, 18 ное 2025, 12:44 от БШекли

# 1 579
Факт е, че Къртис Ярвин има много последователи от администрацията на Тръмп. Ето статията, за която говорех.
https://graymirror.substack.com/p/a-new-foreign-policy-for-europe?utm_source=publication-search

Цитат
Нова външна политика за Европа
„Дайте на Русия свобода на действие на континента.“
17 януари 2022 г.

# 1 580
Факт е, че Къртис Ярвин има много последователи от администрацията на Тръмп. Ето статията, за която говорех.
https://graymirror.substack.com/p/a-new-foreign-policy-for-europe?utm_source=publication-search

Цитат
Нова външна политика за Европа
„Дайте на Русия свобода на действие на континента.“
17 януари 2022 г.

По-скоро е залязващ, понеже го ръфат в интернет по-целенасочено в последната половин година, може би и именно защото дотогава всичкото му е оставало по- неадресирано.
А и все пак, това че, да кажем, пропагандистите на пиене на белина или завземане на Канада/Гренландия може да са имали някога последователи в белия дом, не значи че са си стрували вниманието.
Има неща(идеи) които на действия реалноста сама по себе си би туширала в зародиш така или инъче, че да е необходимо особенно обсъждане, но разбира се не всички лоши идеи са такива.

Последна редакция: вт, 18 ное 2025, 16:56 от БШекли

# 1 581
Като знам в американската армия колко Родригез, Фернандес, Педро, Алварез има, в бъдещата германска армия ще са Мюмюн, Хасан, Мехмед, Ал Шабани, Асан Делон...
И какво - Хасан роден в Германия и научил правилата и въоръжен според теб няма да е войник, няма да може да свърши никаква работа или какво? Може би трябва да се казва Ханс и да е инженер за да стреля по-качествено.
Всъщност – не. В Германската армия бяха приели един арабин,който после се оказа шпионин на Ал Кайда... Yum Предполагам,че тази издънка е отрезвила романтичните представи на германците за арабите...
Аз мисля, че говорим за германски граждани родени в Германия с арабско-турски произход. Всичките ли ще са от Ал Кайда? Във всички времена е имало войници с най-различни възгледи и стремежи. Това не значи, че армиите са се разпадали. По време на война е лесно да направиш саботаж и да не те усетят. Но също така може да бъдеш разстрелян много експедитивно без никакви церемонии.

# 1 582
  • София
Имало е отряди към Третия райх с мюсюлмани, араби, сирийци, африканци, всякакви. Та? Дори в Пруската войска през 19 век. Какво значение има от какъв произход са?

# 1 583
  • София
За всичко може да благодарим на руската агресия в Европа и непрестанните ѝ заплахи и хибридни атаки срещу демокрацията в Европа. 

То и едни други разправят, че жените си го търсели. Няма разлика - все оправдаваш тъпите си действия с някой друг, защото не ти стиска да поемеш отговорност за тях, както правят пълнолетните.

# 1 584
Имало е отряди към Третия райх с мюсюлмани, араби, сирийци, африканци, всякакви. Та? Дори в Пруската войска през 19 век. Какво значение има от какъв произход са?
Няма място за сравнение... Тези военни части съставени от чужденци са били отделно от Вермахта... В армиите на Съюзниците също са воювали чужденци,но и те са били отделно от съзническите армии. В Британската армия например е бил зачислен корпус от колониална Индия,но той си е бил отделна войскова част.

# 1 585
Сикорски: "По-скоро бихме яли трева, отколкото да станем отново руска колония! “                                                                                                                                                                                                             Полша няма да позволи да попадне в сферата на влияние на  Русия.
„Бяхме руска колония, а през 1939 г. руснаците ни нападнаха заедно с нацистка Германия и ни наложиха комунизъм за 45 години."
За България, а и за целия ни континент това е дилемата също. В чия сфера на влияние ще имаме възможност да живеем по-добре. Ние също бяхме руска колония и стреляха на месо, само ако си помислехме да прескочим оградата, та за същото ли сега се леят дитирамби!?
За всичко може да благодарим на руската агресия в Европа и непрестанните ѝ заплахи и хибридни атаки срещу демокрацията в Европа. 

То и едни други разправят, че жените си го търсели. Няма разлика - все оправдаваш тъпите си действия с някой друг, защото не ти стиска да поемеш отговорност за тях, както правят пълнолетните.

# 1 586
Да де, само дето ако тръгнеш с кола, по границите е направено всичко, за да превърнат живота на преминаващите в ад - 16-17 часа висене, понеже работи само 1 от 10 гишета и проверяват даже бутилките с вода.
А със самолет трябва смениш 3 полета, нищо че разстоянието е 2-3 часа директен полет, а цените са петорни съответно за цялото околосветско пътешествие.
Направо никакъв проблем, кво.

# 1 587
Над 24 часа , през Тел Авив , до Казан.

# 1 588
  • софия
Макакбе!? Как?! Гледах репортаж по телевизията. Една обрулена товарищ обясняваше колко ѝ били пълни групите, колко болышой интерес имало, какъв болышой бизнес съсипвали.

# 1 589
Преди санкциите до Русия са пътували я има 5 хил българи, я не. Ама я вижте до Франция например са над 15к.

Общи условия

Активация на акаунт