Резултати от микробиология - тема 3

• 22 609
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Здравейте. Започнах вагинално Макмирор комплекс, на 4 глобула съм от 12, но ми подрани с десет дни. Сега да продължавам ли да ги слагам, или да възобновя след цикъла?

# 106
Мисля, че само Полижинакс може да се слага И по време на цикъл, затова, изчакай да ти свърши и после продължи пак.

# 107
Абсолютно е права Cafe Del Mar - само Полижинакс не се прекъсват по време на цикъл. Всичко друго се спира и се подновява след като свърши кървенето.

# 108
Mila1331 Благодаря. Ще видим какво ще изпише гинеколожката. Почвам да си мисля, че тая уреаплазма може да е причината да не става бебето, защото правим опити. Ще накарам и приятеля ми да пусне изследвания отново.
Приятелят Ви пуска ли изследване в Медирс? При вас какви са оплакванията? Трихомоните няма да излезнат положителни от ДНК изследването в Геника. Макар и да има противоречиви мнения за Медирс, бих имала едно на ум за трихомоните. Може ли да прикачите резултата, ако се притеснявате, може и на лично.

# 109
  • София
Mila1331 Благодаря. Ще видим какво ще изпише гинеколожката. Почвам да си мисля, че тая уреаплазма може да е причината да не става бебето, защото правим опити. Ще накарам и приятеля ми да пусне изследвания отново.
Приятелят Ви пуска ли изследване в Медирс? При вас какви са оплакванията? Трихомоните няма да излезнат положителни от ДНК изследването в Геника. Макар и да има противоречиви мнения за Медирс, бих имала едно на ум за трихомоните. Може ли да прикачите резултата, ако се притеснявате, може и на лично.

Приятеля ми тепърва ще пуска ново изследване, тъй като се лекува от Staphylocoocus haemolyticus /в медирс му излезна това/. Аз нямам оплаквания, той имаше след едно посещение в спа басейн и аз влизах в същия басейн.
 И след неговите изследвания и аз пусках микробиология на която излезе Е.коли със съмнения за трихомони(в медирс и гинеколожката предложи да пусна в Геника(били много точни), но там излязох отрицателна за трихомони и положителна за уреаплазма парвум. Проблема е, че работим за бебе и не се получава и е възможно тва да е проблема. Честно казано не знам  на кой кого да вярвам. Можете да ми пишете на лично да кажете кой от двата резултата искате да ви покажа.

# 110
Аз не вярвам на Медирс.
Геника - за уреаплазма са ОК.
За трихомони - не им вярвам обаче, защото те не се хващат с PCR.
За момента - лекувайте и двамата Уреаплазмата, пък на контролата вече - търсете читава лаборатория, която да хваща трихомони. Коя - не мога да кажа обаче. Питайте в темата за трихомоните за актуална информация.
Иначе - може и на ЛС, ако искаш - пиши ми.

# 111
Ако посещението на басейн е било сравнително скоро, а не преди 1 година...и на венеролог да отидеш, да ти вземе секрет и да го погледне веднага на микроскопа - ще види трихомони, ако ги има. Стига да не е някоя шматка с 2 години опит и да ги обърка с  левкоцити.

# 112
  • София
Имам изписана терапия, ще ги пия и пак ще се тествам отново, друг вариант нямам. Басейна беше януари края на тая година, не е преди 1г.
Той ще си ходи в понеделник на уролога пак и ще си пуска отново изследвания и ще видим дали няма да цъфне нещо ново.

# 113
За ешерихията ли имаш назначена терапия?
Ако да - би ли я споделила тук?
Благодаря ти Flowers Hibiscus

# 114
  • София
И за двете ми каза, че  е. Вибрамицин 2капс. дневно за 5дни, Гиналгин 10дни, Дифлукан 1 капс през 3 дни общо 3 таблетки и пробиотик

# 115
Анна,
Отсега ти казвам, че с 5 дни Вибрамицин няма да излекуваш Уреаплазмата. Пие се минимум 10 дни 2х1.
Ако искаш - иди при ЛЛ или друг лекар да ти напише рецепта за още 5 дни, защото ще се увъртиш после в лечения, само ще станеш по-резистентна.

# 116
Анна,
Отсега ти казвам, че с 5 дни Вибрамицин няма да излекуваш Уреаплазмата. Пие се минимум 10 дни 2х1.
Ако искаш - иди при ЛЛ или друг лекар да ти напише рецепта за още 5 дни, защото ще се увъртиш после в лечения, само ще станеш по-резистентна.

Аз лекувах Микопалзма , с доксициклин.
10 дни 2 х1 и пак я имаше
После 14 дни 3 х1
Мъжа ми 14 дни 2 х2 и вече я няма

# 117
Ние с мъжа ми я излекувахме с 10 дни доксициклин.
За първо лечение така се изписва.
Ако не стане - тогава се правят други курсове.
Но със сигурност - 5 дни е ужасно малко.

# 118
Аз потвърждавам за вибрамицин, че трябва поне 10 дни. Аз по спомен го пих 12 дни даже + флажил. И всичките съпътстващи противогъбични, пробиотици и т.н.
Също да кажа, че ако с мъжа си имате непредпазени контакти, той задължително се лекува.
Уреаплазмата може да създаде сериозни проблеми при бременност, така че задължително трябва да е излекувана преди това.

# 119
  • София
Да, знам, прочетох го и аз, че е малък курса. Честно казано не смея да се самолекувам и т.н., по - принцип аз не съм пила много антибиотици през живота си и сега това ми е 3то пиене на антибиотик за 20г. Силно се надявам да има ефект. Ще и се доверя, пък дано има ефект.

Общи условия

Активация на акаунт