Резултати от микробиология - тема 3

• 22 611
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
На бременни избягват да им взимат цервикални, но влагалищен може. В този ред на мисли, според мен има бактерия, заради левкоцитите, твърде много са, дори да има замърсяване.
Можеш да повториш урината другаде, а при АГ - да се види в секрета нещо ще излезне ли...
И помисли, ако има някаква причина за това ти състояние, ей така от нищото не се появяват такива дискомфорти.

# 91
Как точно даваш пробата?
Ако е след предварително измиване сутрин, и да се дава като за стерилна урина, шансът за замърсяване е малък.
Ако е без тези условия - със сигурност може да има повишени стойности на бактериите, на левкоцитите - не би следвало да има чак такива отклонения.
Повтори изследванията в друга лаборатория. Ако си от София - отиди в Кандиларов на Бузлуджа, работят и утре.
За Фемифлор може да се мисли също, но нека видим поне още веднъж нещата.
Щом няма болка и парене при уриниране, може пък и да не е цистит. Честото пишкане е супер характерно за бременността, аз от 4 г.с. до последно бях нон-стоп в тоалетната.
Урината за седимен я дадох като първо уринирах в пластмасова чаша и след това пресипах в епруветка(направих си тоалет вкъщи преди да отида до лабораторията). Не беше първата сутрешна урина тогава.
Утре ще дам пак стерилна урина в друга лаборатория и мисля да повторя седимен в урината този път да не уринирам в чашка, а в стерилен контейнер

Последна редакция: пт, 09 май 2025, 19:27 от danny26d

# 92
Задължително правиш и стерилната, и обикновената урина вкъщи, след щателно измиване. Пишкаш първата струя отвън, средната в стерилно шише за стерилна урина, след което в друго стерилно шише - за обикновена.
Много възможно пробата ти да е била замърсена и реално нищо да ти няма.

# 93
Задължително правиш и стерилната, и обикновената урина вкъщи, след щателно измиване. Пишкаш първата струя отвън, средната в стерилно шише за стерилна урина, след което в друго стерилно шише - за обикновена.
Много възможно пробата ти да е била замърсена и реално нищо да ти няма.
Благодаря ти.

# 94
Здравейте, може ли някой да ми разчете тези резултати. Доктора пак утре ще ми обърне внимание. Благодаря

# 95
С чиста хавлия ли се избърса преди да събереш еякулата? И въобще, спази ли хигиенните изисквания?

# 96
Ако всичко е спазено като хората - има стрептококова и уф, ентерококова инфекция. На фона на този резултат - препоръчвам МБ на еякулат, за да се види към какво са чувствителни, то това е за АБ, въпросът е кой е най-подходящия.

# 97
Пробата е дадена първа сутрешна урина, така ми казаха в лабораторията, без тоалет и без миене предварително. Незнам.

# 98
  • София
Здравейте. Бих искала съвет, защото виждам, че тука дамите сте доста запознати. А аз съм се видяла в чудо вече. Ще започна с малко предистория след едно скапано посещение на басейн приятеля ми имаше проблеми и се изследва след посещение при уролог (и даване на материал за изследване) и му излезна бактерия streptococcus hemolytic, пи хапчета и му предстои пак да даде материал. Но аз реших и аз да се изследвам след посещение от гинеколог и взета микроб. ми излезна Е.Коли и съмнително за трихомони /от лаб. е мердирс/ и гинеколожката ме накара да пусна изследване в Геника, за 130лв. включващо трихомони, хламидия и др. заради трихомоните излезе ми положително само за : Ureaplasma Parvum. Няма анбиограма на това изследване. Направо съм в шок. Не знам на кого да вярвам от лабораториите вече или какво да правя. Два пъти ходя при гинеколожката за секрети. В чуденка съм дали да не пусна и урина някъде. Дали е възможно. В момента чакам решението на гинеколожката и рецепта, но реших да се посъветвам тук преди да съм се побъркала.  Ще се радвам за мнение и съвет. Благодаря.

# 99
Пробата е дадена първа сутрешна урина, така ми казаха в лабораторията, без тоалет и без миене предварително. Незнам.

От Геника така го искат наистина - целта е да се хване всичко по канала и да не се изпусне някоя ППБ. При Вас такива няма, но оттук насетне Андрофлорът не е особено показателен - голямото количество бактерии може да е точно заради начина, по който е събрана пробата. Може да е и съвсем стандартна си инфекция. Препоръчвам да пуснете една стерилна урина и една обикновена микробиология от еякулат, за да излезе и антибиограма и да знаете как да се лекувате. А по какъв повод е правено изследването (имате оплаквания или търсите ППБ?)

# 100
Анна,

Медирс всички изкарват с трихомони.
Лекувай си Уреаплазмата, но със сигурност и мъжа ти има. Тъй че и двамата трябва да проведете успоредно лечение. Да, няма антибиограма, но уреаплазмите при първо лечение, обикновено се третират с Доксициклин за 10 дни. Ако имате късмет - ще се отървете само с това.

# 101
Имам постоянно чувство, че е пълен мехура и някакъв по ситен обриив.

# 102
И аз се присъединявам - МБ на еякулат + стерилна урина.

# 103
  • София
Mila1331 Благодаря. Ще видим какво ще изпише гинеколожката. Почвам да си мисля, че тая уреаплазма може да е причината да не става бебето, защото правим опити. Ще накарам и приятеля ми да пусне изследвания отново.

# 104
Съвсем възможно.
След като се излекувате - провери си тръбите.

Общи условия

Активация на акаунт