Резултати от микробиология - тема 3

• 22 631
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте. Щерката вчера е опитала да си купу вагизан глобули, но са ѝ казали, че има проблем с доставката от скоро време. С какво да го замени, преди да премине към внасяне на лактобацили?
Има гелчета с млечна киселина. Например Ginofit:
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010008730

# 76
Здравейте! Бременна съм в 11г.с. и си пуснах урина. От урината излезна, че имам бактерии- 630 при горна граница 150 и левкоцити-75 пли горна граница 30. Пратих ги на моят аг, но той каза, че всичко било наред. Много се притеснявам да не стане нещо с бебето, на някой случвало ли му се е такова нещо? Моля за съвет какво да правя

# 77
Как ще е наред???
Най-вероятно си с цистит.
Още утре пусни стерилна урина.
Хващам се за главата просто!

# 78
Снимай и качи резултата и максимално бързо намери друг лекар.

# 79
Пуснах си днес урокултура+ антибиограма каза, че резултат ще има след 3,4 дни. До тогава как ще издържа да чакам не знам. Наистина не мога да разбера, защо АГ-то ми каза, че всичко е наред при положение, че имам бактерии. Да го сменям ли какво да правя.
Това ми е резултата 

# 80
Имаш ли оплаквания?

# 81
Не ме пари или да ме боли само ходя доста често и по-малко уринирам

# 82
Без проблем можеш да си вземеш някаква добавка за цистит с червена боровинка, докато ти излезе резултата.
Аз съм пила преди 12 г.с.
Когато стане готов резултата - моментално на лекар.

# 83
Привит пак,
Понеже вчера си сложих за първи път гелчето гинофит и много ми хареса усещането и чувството на свежест( а прочетох дори че се ползвало и за лубрикант по време на секс😄) , та реших да попитам дали някой от вас си има някаква  схема през годината да речем през три месеца да си ползвате подобно  гелче  за някакъв период или вaг.пробиотик , просто профилактично. Понеже из до сега не бях използвала нито гел нито ваг.пробиотик.
Също какво мислите за интимната пяна на Гинексид -добре ли е да се използва всеки ден според вас или има някоя по подходяща за всеки ден?
Благодаря и приятен ден:)

# 84
Марги, аз съм на мнение, че веднъж наложи ли се да възстановяваш лактобацили долу, после периодично трябва да ги поддържаш. Не пречи при усещане за дискомфорт да слагаш гелче, че и пробиотик.
А за Гинексид - все различно ще ти каже...Гледай да има млечна киселина в продукта, който прилагаш долу.

# 85
Без проблем можеш да си вземеш някаква добавка за цистит с червена боровинка, докато ти излезе резултата.
Аз съм пила преди 12 г.с.
Когато стане готов резултата - моментално на лекар.
А дали може да се пие уринал акут. Малко ме е страх, но пише че може при бременни

# 86
Щом пише, значи може Simple Smile

# 87

Здравейте! Излезна ми урокултурата. Възможно ли е първата да е била замърсена или не знам

# 88
Аз както ти казах и в другата тема, ако маш възможност и на твое място бих пуснала фемофлор. Имай предвид, че всяко изследване тества за определени неща и дори да ти излизат чисти изследванията за съжаление е възможно да има някакви бактерии, които не са засекли. Не знам това изследване конкретно какво засича и какво не.

# 89
Как точно даваш пробата?
Ако е след предварително измиване сутрин, и да се дава като за стерилна урина, шансът за замърсяване е малък.
Ако е без тези условия - със сигурност може да има повишени стойности на бактериите, на левкоцитите - не би следвало да има чак такива отклонения.
Повтори изследванията в друга лаборатория. Ако си от София - отиди в Кандиларов на Бузлуджа, работят и утре.
За Фемифлор може да се мисли също, но нека видим поне още веднъж нещата.
Щом няма болка и парене при уриниране, може пък и да не е цистит. Честото пишкане е супер характерно за бременността, аз от 4 г.с. до последно бях нон-стоп в тоалетната.

Общи условия

Активация на акаунт