Първа стъпка - ендокринолог. Да назначи всякаквите видове хормони, които се сети - ЩЗ, КЗ, инсулин, евентуално полови по схема, кортизолът със сигурност ти е висок, тъй че айде, няма нужда. B12 и D - задължително.
След прекарани 2 операции миналата година, супер влошено общо състояние, тотален емоционален и психически срив на всички нива - в момента съм с ниско Вит. Д, ниско желязо и TSH за пръв път ми излиза от границите…
А аз съм и с вегетативна дистония, та съвсем - в момента се пържа в собствен ад. Поне ПМС-то ми се изразява в подуване и леко напрежение в гърдите, както и пъпки, ама то аз съм и с акне от известно време… Но нямам никакви други симптоми, откакто почнах този крем…
Но Bella-dona, виж си първо хормоните, а междувременно - опитай се да се успокоиш сама себе си. Аз лично вече не смея да си правя експерименти с лекарства, защото стомахът ми е тотал щета, вкъщи, който и шкаф да отворя изкача по някой блистер Ксанакс, който имам за спешни случаи, ама и без това едвам ставам от леглото, само остава и да съм надрусана. Но ти можеш да пробваш с нещо леко, билково, чайове, ала-бала, валидолчета… И всякакви видове алтернативни техники за справяне със стреса - дихателни практики, йога, медитация… Разходки из природата, спорт, някакво хоби, изобщо нещо, което да те вади от тези състояния. Те са първо състояния на душата, а после - отражението им идва под формата на дисбаланс в хормоните и какво ли още не.
И да, аз самата много трудно се справям в момента, направо е постижение да изкарам един нормален ден… Но има и такива моменти. Важното е, просто да продължим напред.
А сега - аз лично смятам в 4 сутринта да медитирам 😂.
Сори, за офтопика, но, за да е по темата - в момента съм отново без грам лактобацил след поредния АБ, вече направих 10-ина дни Гинофилус преди цикъла, но сега тъкмо ми свърши и според мен все още няма никой долу… Затова продължавам упорито и този месец с още 1 курс всеки ден. При мен оралните пробиотици не дават никакъв резултат.
Защото и арилин не помогна
Вече 4 месеца съм в този кръг
Нервна изтощена. В същия собствен ад се въртя и се пържа. Не знам вече къде да му сложа края и къде да захвана за да излекувам всичко и да спре този ад …….