Резултати от микробиология - тема 3

• 22 564
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
Нищо няма да пиеш и да слагаш, защото кой знае какво ти е с всичкия ти стрес, който имаш.
Първа стъпка - ендокринолог. Да назначи всякаквите видове хормони, които се сети - ЩЗ, КЗ, инсулин, евентуално полови по схема, кортизолът със сигурност ти е висок, тъй че айде, няма нужда. B12 и D - задължително.
След прекарани 2 операции миналата година, супер влошено общо състояние, тотален емоционален и психически срив на всички нива - в момента съм с ниско Вит. Д, ниско желязо и TSH за пръв път ми излиза от границите…
А аз съм и с вегетативна дистония, та съвсем - в момента се пържа в собствен ад. Поне ПМС-то ми се изразява в подуване и леко напрежение в гърдите, както и пъпки, ама то аз съм и с акне от известно време… Но нямам никакви други симптоми, откакто почнах този крем…
Но Bella-dona, виж си първо хормоните, а междувременно - опитай се да се успокоиш сама себе си. Аз лично вече не смея да си правя експерименти с лекарства, защото стомахът ми е тотал щета, вкъщи, който и шкаф да отворя изкача по някой блистер Ксанакс, който имам за спешни случаи, ама и без това едвам ставам от леглото, само остава и да съм надрусана. Но ти можеш да пробваш с нещо леко, билково, чайове, ала-бала, валидолчета… И всякакви видове алтернативни техники за справяне със стреса - дихателни практики, йога, медитация… Разходки из природата, спорт, някакво хоби, изобщо нещо, което да те вади от тези състояния. Те са първо състояния на душата, а после - отражението им идва под формата на дисбаланс в хормоните и какво ли още не.
И да, аз самата много трудно се справям в момента, направо е постижение да изкарам един нормален ден… Но има и такива моменти. Важното е, просто да продължим напред.
А сега - аз лично смятам в 4 сутринта да медитирам 😂.
Сори, за офтопика, но, за да е по темата - в момента съм отново без грам лактобацил след поредния АБ, вече направих 10-ина дни Гинофилус преди цикъла, но сега тъкмо ми свърши и според мен все още няма никой долу… Затова продължавам упорито и този месец с още 1 курс всеки ден. При мен оралните пробиотици не дават никакъв резултат.
Благдоаря ти. И сега лекувам поредна инфекция с гарднерела. Метронидазол не помогна сега съм на друг АБ + Гиналгин
Защото и арилин не помогна
Вече 4 месеца съм в този кръг
Нервна изтощена. В същия собствен ад се въртя и се пържа. Не знам вече къде да му сложа края и къде да захвана за да излекувам всичко и да спре този ад …….

# 136
Като те слушам, адът няма да спре така лесно.
Повярвай ми, почнала си да отиваш надолу по спиралата и ще става все по-зле.
Ти Гарднерелата и тия тъпотии ще ги махнеш някакси, но се готви да си много упорита. Месеци профилактики с вагинални и орални пробиотици, ако мислиш, че с 1-2-3 курса ще се оправиш, просто забрави. Казвам ти го, за да не се разочароваш и отчайваш.
Силно ти препоръчвам да се въздържаш от секс през това време или ако е крайно наложително - само с презерватив.
Партньорът изследва ли се? При него какво е положението?
Както ти писах по-горе - заеми се да се оправяш с психиката ти. Вече си почнала да правиш автоимунно - псориазис на скалпа. Сама виждаш кое го обостря - стрес. Аз съм същата, но при мен е себореен дерматит. И още 200 други неща.
Моля те, стегни се. Да, преживяла си нещо ужасно, но недей да драматизираш сегашното си положение. Това са упорити, рецидивиращи състояния, които страшно много се влияят от общото състояние и стреса. Омагьосан кръг - стрес - инфекции, инфекции - стрес.
Била съм там, измъквала съм се, сега съм пак там. И аз сега се чудя утре като отида до НЦПЗБ какво точно ще ми открият в червата след брутален курс Метронидазол за извънземен щам Клостридии…
Ето - пореден ден, дето съм станала от леглото, пльоснала съм се на дивана и сега пак съм в леглото… Само че аз, за разлика от теб имам не 4 месеца, не година и 4 месеца, ами половината ми живот е минал в борба с някой патоген, някое хронично заболяване, нещо си там…
Животът е много труден и затова - вдигай се… Преди да стигнеш докъдето съм аз. И пак - аз се въргалям в самосъжаление в момента, но утре ще стана и ще си върша там, каквато работа имам. Независимо, че се потя, замаяно ми е и всичките там 100 други симптома на вегетативна дистония и т.н. Да, аз мрънкам, защото тук е безплатно, но това, което искам да ти кажа, че ние изобщо не сме толкова зле. Вдигай се и действай и виж какви точно са ти хормоналните проблеми, за да вземеш мерки. И просто - повече търпение. Хубавите неща в живота идват бавно. 🤗

# 137
Ти Гарднерелата и тия тъпотии ще ги махнеш някакси, но се готви да си много упорита. Месеци профилактики с вагинални и орални пробиотици, ако мислиш, че с 1-2-3 курса ще се оправиш, просто забрави. Казвам ти го, за да не се разочароваш и отчайваш.
Силно ти препоръчвам да се въздържаш от секс през това време или ако е крайно наложително - само с презерватив.
Както ти писах по-горе - заеми се да се оправяш с психиката ти. Вече си почнала да правиш автоимунно - псориазис на скалпа. Сама виждаш кое го обостря - стрес. Аз съм същата, но при мен е себореен дерматит. И още 200 други неща.
Моля те, стегни се. Да, преживяла си нещо ужасно, но недей да драматизираш сегашното си положение. Това са упорити, рецидивиращи състояния, които страшно много се влияят от общото състояние и стреса. Омагьосан кръг - стрес - инфекции, инфекции - стрес.
Била съм там, измъквала съм се, сега съм пак там. И аз сега се чудя утре като отида до НЦПЗБ какво точно ще ми открият в червата след брутален курс Метронидазол за извънземен щам Клостридии…
Ето - пореден ден, дето съм станала от леглото, пльоснала съм се на дивана и сега пак съм в леглото… Само че аз, за разлика от теб имам не 4 месеца, не година и 4 месеца, ами половината ми живот е минал в борба с някой патоген, някое хронично заболяване, нещо си там…
Животът е много труден и затова - вдигай се… Преди да стигнеш докъдето съм аз. И пак - аз се въргалям в самосъжаление в момента, но утре ще стана и ще си върша там, каквато работа имам. Независимо, че се потя, замаяно ми е и всичките там 100 други симптома на вегетативна дистония и т.н. Да, аз мрънкам, защото тук е безплатно, но това, което искам да ти кажа, че ние изобщо не сме толкова зле. Вдигай се и действай и виж какви точно са ти хормоналните проблеми, за да вземеш мерки. И просто - повече търпение. Хубавите неща в живота идват бавно. 🤗

Много ти Благдоаря. Ние с cafe del mar, дискутираме на лично моето състояние от доста време и чесно казано съм много доволна и благодарна на нея отколкото на лекаря ми. Едва едва отговаря , едва едва назначава нещо по вайбър. Аз понеже работя в лаборатория и се заех серизно
Днес съм пуснала пролактин а, полови всички , кортизол ритъм , желязо макар че знам че е ниско и още доста неща
Колкото до партньора лекувам го постоянно с мен, човека го утрепах от доксициклин и, метронидазол, и какво ли не.
Имаме 7 контроли Фемофлор в геника
Всичко е отрицателно
Явно като оправих плазмите, сега нямам лактобацили и тая гарднерела и след полов контакт си докарах и е. Коли
Първи лекувахме с метронидазол за 7 дни
Арилин , клиндавазин, Вагизан и гинофилус. Нищо не стана. Сега пак
Реших че няма да се тровя но пия Левофлоксацин от Антибиограмата , за коките така ми е написал д-р Иванчев
И че частично маха гарднерела
Но,  Гиналгин 10 дни съшо слагам
Забелязах че гарднерелага намалява
Аз имам микроскоп и я следя при мене….
[ ще приложа снимки за всичко ]
Д р Иванчев от Пловдив ми каза че каквото и да слагам няма да махна гарднерела освен ако не си закупя от Турция БитераЛ
По негови думи така се махала, нашите неща били слаби и затова само се въртим. И като се махне вече спокойно да се заселят лактобацили.
Сега ще кама снимки всичко което имаме и нямаме и снимки на гарднерела.

Последна редакция: пн, 19 май 2025, 13:02 от Bella-dona

# 138

Много ти Благдоаря. Ние с cafe del mar, дискутираме на лично моето състояние от доста време и чесно казано съм много доволна и благодарна на нея отколкото на лекаря ми. Едва едва отговаря , едва едва назначава нещо по вайбър. Аз понеже работя в лаборатория и се заех серизно
Днес съм пуснала пролактин а, полови всички , кортизол ритъм , желязо макар че знам че е ниско и още доста неща
Колкото до партньора лекувам го постоянно с мен, човека го утрепах от доксициклин и, метронидазол, и какво ли не.
Всичко е отрицателно
Явно като оправих плазмите, сега нямам лактобацили и тая гарднерела и след полов контакт си докарах и е. Коли
Реших че няма да се тровя но пия Левофлоксацин от Антибиограмата , за коките така ми е написал д-р Иванчев
Но,  Гиналгин 10 дни съшо слагам
Д р Иванчев от Пловдив ми каза че каквото и да слагам няма да махна гарднерела освен ако не си закупя от Турция БитераЛ
По негови думи така се махала, нашите неща били слаби и затова само се въртим. И като се махне вече спокойно да се заселят лактобацили.

Аз бих искала да попитам, тъй като също имам проблем с гарднерела  и Е коли, след полов контакт имахте ли симптоми на паране или дискомфорт по повод Е коли ?

# 139

Всичко е отрицателно
Но,  Гиналгин 10 дни съшо слагам

Аз бих искала да попитам, тъй като също имам проблем с гарднерела  и Е коли, след полов контакт имахте ли симптоми на паране или дискомфорт по повод Е коли ?
Имах, много силно парене често уриниране, болка ниско долу към костта, и след направената директна микроскопия и антибиограма висяхме че Левокса е най- силния за коките. 10 дни го пием х 2 на ден от 500. Но, минаха 4 дни и на микроскопа виждам , че още я има тази гад…….
На 10 ден пак ще видя и ако седи ще премина на 14 дни. Вече всеки месец се пие АБ и нерви не ми останаха. Като ме видят колеги в аптеката и вече се хващат За главата.
Слагам и Гиналгин 10 дни
Ако след тази комбинация нищо не стане
Всичко взех и ползвах от аптеката
Минавам последно на борна киселина 600 мг за разбиване на Биофилма, и след нея ударно Орнидазол 3 х 500
и после вече заселване на лакто бацили
Но, данно не стигаме до там защото го Има само в Турция. И много сложно се поръчва
Успех

# 140
Можем да си пишем без цитати, защото става много дълго.
Bella-Dona, изтрий си резултатите, защото не си си закрила имената.
Тровиш се излишно в АБ, тези неща се лекуват предимно локално. Аз се убих да пия преди АБ за ешерихия, месеци, никакъв резултат. Накрая някакси я преборих само с глобули и вагинални лактобацили, но примерно ми отне 6 м.
А Битерал в такива количества за Гарднерела… Ще се убиеш, момиче. Пила съм го и това - за трихомони обаче, то е ужасно силно. По-добре, ако ще пробваш с него - има го на вагинални глобули.
Борната киселина не знам колко ще разбие биофилма, ние тук го борим с Вагизан и подобните.
Но щом си поддържаш връзка в Cafe Del Mar, тя е по-голяма специалистка от мен за БВ.

# 141
Можем да си пишем без цитати, защото става много дълго.
Bella-Dona, изтрий си резултатите, защото не си си закрила имената.
Тровиш се излишно в АБ, тези неща се лекуват предимно локално. Аз се убих да пия преди АБ за ешерихия, месеци, никакъв резултат. Накрая някакси я преборих само с глобули и вагинални лактобацили, но примерно ми отне 6 м.
А Битерал в такива количества за Гарднерела… Ще се убиеш, момиче. Пила съм го и това - за трихомони обаче, то е ужасно силно. По-добре, ако ще пробваш с него - има го на вагинални глобули.
Борната киселина не знам колко ще разбие биофилма, ние тук го борим с Вагизан и подобните.
Но щом си поддържаш връзка в Cafe Del Mar, тя е по-голяма специалистка от мен за БВ.
Не се трие коментара ми
А , битерала да ще бъде на глобули.
Не знам вече и аз кое да бъде. Но няма да пия нищо вече. Отказвам се от АБ
Моля да ми кажеш как да махна коментара с имената

# 142
Редактираш и махаш линковете към снимките

# 143
Много правилно си решила.
Никакви АБ повече - изобщо. Лечение - само локално, ако ще и да са не 4, а 10 месеца.
И ще слагаш вагинални пробиотици до откат. Щом можеш да си гледаш сама проби, периодично след цикъл преди да почнеш с глобулите - ще си гледаш колко лактобацили имаш.
Довърши Гиналгина, аз лично на твое място бих сложила Битерала, сега по спомен те бяха малко като бройки, 2-3, ако могат да ти доставят - действай. Все пак са глобули, че иначе знам, че АБ вече само с турска електронна рецепта и наистина е сложно.
Та - като минеш основното лечение - действай с млечна киселина, ако не е Вагизан, може да е някаква друга и едва тогава лактобацили. Започни ударно, сутрин и вечер за 7 дни, да ще тече много, но аз миналата година така успях да заселя нещо след Гарднерелата.

# 144
Много правилно си решила.
Никакви АБ повече - изобщо. Лечение - само локално, ако ще и да са не 4, а 10 месеца.
И ще слагаш вагинални пробиотици до откат. Щом можеш да си гледаш сама проби, периодично след цикъл преди да почнеш с глобулите - ще си гледаш колко лактобацили имаш.
Довърши Гиналгина, аз лично на твое място бих сложила Битерала, сега по спомен те бяха малко като бройки, 2-3, ако могат да ти доставят - действай. Все пак са глобули, че иначе знам, че АБ вече само с турска електронна рецепта и наистина е сложно.
Та - като минеш основното лечение - действай с млечна киселина, ако не е Вагизан, може да е някаква друга и едва тогава лактобацили. Започни ударно, сутрин и вечер за 7 дни, да ще тече много, но аз миналата година така успях да заселя нещо след Гарднерелата.
Благодаря. Скоро ще ми доставят. Х 3 са в опаковка. Ще ги пазя за спешен случай
Ще довърша гиналгина ииии има едни глобули Лотамил борна + млечна к на
Ползват ги за успешно лечение , разруха на биофилма и подкиселяване. И ще слагам тях
И вече лактобацили
И ако пак не стане
Ползвам пак турското + млечна и лактобацили
И лактофлор 6 + биозин Фем пия
И се надявам в даден момент да има развитие ……

# 145
Белла-дона пробвай криспакт. Пробиотиците, които се съхраняват в хладилник са с живи лактобацили. Съчетай с биозин фемме.

# 146
Добър план, действай, но сериозно с лактобацилите. Месеци!
Изобщо не си мисли, че с 1-2 курса ще се оправиш.

# 147

Много моля за коментар на изследванията
Може би резултата не е за тази тема, по повод по - горе моите задушавания и инфекций, но сте много готини и приятни и разбиращи всички в тази тема и затова пускам тука резултата. Ако съм за друга тема моля за линк
Това за мен е висок пролактин много и TSH също е хубаво да е под 2,5. Имам аденом на гърдата и подтисната лиеална фаза с нисък естрадиол. Всичко стана след раждането и тежките инфвкциййй
Моля за вашите безупречни коментари , съвет и насока

# 148
Мила, гинофилус има ли миризма? Нещо почнах да се притеснявам - след клиндавазин и вагизан нямах проблеми, а сега ...

# 149
О, да, мирише. Доста специфично. Не мога да го определя на нищо конкретно.

Общи условия

Активация на акаунт