Резултати от микробиология - тема 3

• 22 577
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Това не е самолечение, това е проява на отговорност към личното ти здраве.
Тук е пълно с жени, които лекуват за втори, трети и пореден път уреаплазма и микоплазма, в 95% от случаите вината е в неадекватно изписаното лечение.
Парвум е упорит щам, не само иска мин.10 дни лечение, ами е и добре да е комбинация от азакс и доксициклин , но това е отделна тема.
Има много особености при лечението на плазмите, ще ти пратя линк към темата (всъщност, намира се в подфорум Проблемно забременяване) която е само за тях, за да се убедиш, че е в твой интерес да си удължиш лечението.
Иначе...вярвам, разбираш, че на лекарката й е през някъде, ако не се излекуваш, тя няма проблем и 10 пъти да изписва лечения, само че ти имаш, защото е за твоя сметка и на твой гръб.. Като си разбиеш флората от системна употреба на АБ, следва една безкрайна въртележка от проблеми за оправяне...
Heart

# 121
Анна,

Няма да има ефект.
Тук става дума за тотална лекарска грешка
Не те караме да се самолекуваш, а да отидеш на второ мнение при друг лекар.
Сигурна съм, че схемата, която ще ти изпишат ще е съвсем различна.
А ако решиш да ѝ се довериш - съжалявам, но ще има да се влачиш още дълго с тези проблеми и ще има да пиеш още много АБ.

# 122
Аз пак искам да натъртя колко е важно уреаплазмата да се излекува преди бременност. По време на бременност може да доведе (и то във втори-трети триместър) до спукване на околоплодния мехур и загуба на бременността. И да, не се случва винаги, ама рискът не си заслужава.
Никой не обича да пие антибиотици дълго, но понякога е повече от задължително да се проведе адекватно лечение.

# 123
Тук пък аз да добавя друг риск - може изобщо да не се стигне до бременност. Рядко, защото обикновено хламидията е отговорна за запушване на тръбите, но плазмите понякога пречат на забременяването. Не случайно цялата тема “Уреаплазма и микоплазма” не е в здравния подфорум, а в проблемното забременяване.

# 124
Аз лично пих докси 18 дни и  уморих една микоплазма от първия път (по план трябваше да е 20-21, но хванах респираторен вирус и се наложи да приключа малко по-рано). Това го реших след като изчетох всички нещастни опити и повтарящи се лечения на дамите в темата за плазмите.  И на мен ми даде докси за 5 дни гинеколога, след като ми беше дал азитромицин за три дни преди това и не стана абсолютно нищо. И после един микробиолог каза докси, но за 10. А аз казах аз няма да дам една заплата за фемифлори и да се влача една година с това щото вие не сте си научили урока.

Дами, има ли някой тук да е ползвал, ах не помня как се казваше, но имаше един вагинален продукт хем с пробиотик, хем с естроген?

Слушах един американски подкаст, където една докторка обясни как вагиналния естроген след една възраст (когато се появи сухота) всъщност пази от инфекции, включително урологични.

# 125
Гинофлор, може би? Не съм го ползвала лично, но е точно с такива съставки.
Иначе - и аз съм запозната, Слава Богу, все още не лично,  с това за естрогените… И то на практика са така нещата…

# 126
Гинофлор, да.

# 127
Мерси, момичета. И аз само него намерих, сега потърсих.

Оставям епизода тук, съжалявам, че не е на български, не съм пробвала дали има автоматични субтитри, но дано поне на някой е полезен. Аз научих доста неща, като това че локалното приложение, няма системен ефект и съответно системните противопоказания не важат, което за мен е голямо облекчение. И това, че помага за поддържане на локалната флора и пустите лактобацили, които толкова трудно се въдят.
https://www.youtube.com/watch?v=W0XW6av2wLQ

# 128
Джаз,

От моя приятелка, която е в менопауза знам, че има кремове с локален естроген, тя ги комбинира по схема с вагинален пробиотик.
Иначе то схемата е следната - при менопауза намаляват хубавите ни хормони, които поддържат една овлажнена лигавица, тя започва да атрофира, ph-то се вдига, съответно лактобацилите как да се въдят в такава негостоприемна среда?
И на която ѝ е слабо място - олеле.
Направо не ми се мисли след време, надявам се, че менопаузата ще се позабави при мен, ама ми е ясно, че като съм на 42 г. ме чака и този филм.
BTW, от няколко месеца ползвам един крем с див ямс и незнам какви си други тъпотии - да регулиране на хормоните. Исках да го тествам, защото при ПМС получавах ужасен глад за сладко, просто кошмар. Откакто го ползвам - нямам грам желание за сладко и Слава Богу, че коремът ми е зле и няма да го понесе изобщо. Регулирал и симптомите при пери и менопауза, даже има и същото на хапчета, ама аз с гастрита не смея да пробвам. По принцип не смея да рекламирам продукти на МЛМ компании, но в случая - това е единственото, което ползвам, има ефект, тъй че затова го препоръчвам. А и мирише хубаво. Оф, май се казва Муун баланс, на Аква сорс е, не съм дистрибутор и нямам нищо общо с тях… Пробвала съм им някакви други продукти - водорасли някакви и някакви омеги, ама ме боли стомах от тях и съм тотално не ОК да пробвам каквото и да е друго… Но кремът е топ.

# 129
Toчно така, Мила. Но докторката от видеото каза, че нещата могат да започнат и при пери още и че elisa тестовете на хормони не били надеждни въобще и тя ползвала други, но не задълбах какви. Факт, че аз с естроген и прогестерон като за 26 годишна (на 42 съм, а не с ами мръднали от тогава), започнах да усещам нещо като дразнене точно на входа, но навътре всичко е ок откъм влажност. Тя това място го нарече вагинален вестибюл, около уретрата и каза, че масово го пропукали докторите и там има хормонални рецептори и там се слага крема, когато навътре още няма проблеми.
В дивия ям има прогестерон някакъв, ако помня правилно. На много жени съм чувала да помага. На мен не ми понася засега.

# 130
Моля да споделите на коя марка е див ям защото аз съм със силни ПМС
Сърцебиене, задушаване, качване на кг
Постоянен глад за сладко…….. треперене , скачане и стряскане на сън. Просто вече нямам сили
Слабост, студени крайници , гадене и отпадналост. Всичко стана след преждевременно раждане, чести инфекции
Сега не знам къде да търся проблема.
Естроген или прогестерон. Кортизол ли
Щит жлеза ли
Днес ми е 2 ден на МЦ. Толкова ми е зле че цял ден спя иии всякаква светлина или шум ми пречи………
Моля за съвет какво да изследвам да пия да слагам …… че това не се търпи вече …

# 131
Нищо няма да пиеш и да слагаш, защото кой знае какво ти е с всичкия ти стрес, който имаш.
Първа стъпка - ендокринолог. Да назначи всякаквите видове хормони, които се сети - ЩЗ, КЗ, инсулин, евентуално полови по схема, кортизолът със сигурност ти е висок, тъй че айде, няма нужда. B12 и D - задължително.
След прекарани 2 операции миналата година, супер влошено общо състояние, тотален емоционален и психически срив на всички нива - в момента съм с ниско Вит. Д, ниско желязо и TSH за пръв път ми излиза от границите…
А аз съм и с вегетативна дистония, та съвсем - в момента се пържа в собствен ад. Поне ПМС-то ми се изразява в подуване и леко напрежение в гърдите, както и пъпки, ама то аз съм и с акне от известно време… Но нямам никакви други симптоми, откакто почнах този крем…
Но Bella-dona, виж си първо хормоните, а междувременно - опитай се да се успокоиш сама себе си. Аз лично вече не смея да си правя експерименти с лекарства, защото стомахът ми е тотал щета, вкъщи, който и шкаф да отворя изкача по някой блистер Ксанакс, който имам за спешни случаи, ама и без това едвам ставам от леглото, само остава и да съм надрусана. Но ти можеш да пробваш с нещо леко, билково, чайове, ала-бала, валидолчета… И всякакви видове алтернативни техники за справяне със стреса - дихателни практики, йога, медитация… Разходки из природата, спорт, някакво хоби, изобщо нещо, което да те вади от тези състояния. Те са първо състояния на душата, а после - отражението им идва под формата на дисбаланс в хормоните и какво ли още не.
И да, аз самата много трудно се справям в момента, направо е постижение да изкарам един нормален ден… Но има и такива моменти. Важното е, просто да продължим напред.
А сега - аз лично смятам в 4 сутринта да медитирам 😂.
Сори, за офтопика, но, за да е по темата - в момента съм отново без грам лактобацил след поредния АБ, вече направих 10-ина дни Гинофилус преди цикъла, но сега тъкмо ми свърши и според мен все още няма никой долу… Затова продължавам упорито и този месец с още 1 курс всеки ден. При мен оралните пробиотици не дават никакъв резултат.

# 132
Преждевременно раждане и чести инфекции аз бих проверила антифосфолипидни антитела, ANA, anti-dsDNA (за автоимунни). Данни за прееклампсия случайно да има?

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 17:14 от Jazzsoul

# 133
Преждевременно раждане и чести инфекции аз бих проверила антифосфолипидни антитела, ANA, dsDNA (за автоимунни). Данни за прееклампсия случайно да има?
Правих изследване по време на бременност. Нямаше данни за преклампсия.
Раждането стана заради неоткрита микопалзма стафилококи и гъби
Анти телата , които препоръчвате иdsDna какъв отговор ще ми дадът и към какво ще ме насочат.
Иначе имам псориазис на скалпа силно обострен , но лекарите не обръщат внимание особено. И то когато съм в силен стрес излиза иначе ако съм спокойна и мажа с дайвобвт, го няма

# 134
За лупус и други колагенози.

Общи условия

Активация на акаунт