Ето това е tricky-то в случая.
Говорила съм с две венероложки по въпроса, както и с микробиоложката от НЦЗПБ.
Казват, че не се виждат, виждали се след посявка. И че клипчетата, които съм гледала в интернет са след посявка.
При мъжете даже било още по-трудно да се види, поради особеност в самата консистенция на спермата.
Иначе - едно време след обработка на първа порция урина и при мен, и при мъжа ми в Кожно-венерическия диспансер са ни откривали.
И аз не знам вече, затова казвам, че инфото е много противоречиво.
Но Медирс, който и да хванат да гледат под микроскоп - почти всички излизат положителни за трихомони.
Участвам и в темата за трихомоните, там има някакви фанатици, които твърдят, че единствената лаборатория, която хваща трихомони в именно Медирс, ама вече това за мен са някакви теории на конспирациите.
Интересно ми е да чуя още едно мнение.
Bella-dona, нали ти работиш в лаборатория, моля те сподели твоите лични наблюдения какви са?
Далеч по различни са от левкоцити защото за по големи от тях, иначе светят еднакво.
Наскоро гледах на моя мъж секрета и виждах как сперматозоидите се движат активно из между тях се исках да огледам дали няма трихомони , но нямаше. Те наистина няма как да се объркат.

С това могат да се объркат, но тва са епителни клетки нямат камшик и не се движат. Живеят около 30 мин
Не знам с какъв метод се правят в медрис
Ако им осигуряват добри условия за посявка може да се хванат, но за мен е малко съмнително всеки да има………
Малко ми е стряскащо ……
Най-добре както каза Кафенце, добър венеролог , намазва на стъкло и веднага гледа. Ако направи хубава тънка намазка без наслагване се виждат веднага , ако ги има.