Резултати от микробиология - тема 3

• 22 221
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
Кафенце,
Ето това е tricky-то в случая.
Говорила съм с две венероложки по въпроса, както и с микробиоложката от НЦЗПБ.
Казват, че не се виждат, виждали се след посявка. И че клипчетата, които съм гледала в интернет са след посявка.
При мъжете даже било още по-трудно да се види, поради особеност в самата консистенция на спермата.
Иначе - едно време след обработка на първа порция урина и при мен, и при мъжа ми в Кожно-венерическия диспансер са ни откривали.
И аз не знам вече, затова казвам, че инфото е много противоречиво.
Но Медирс, който и да хванат да гледат под микроскоп - почти всички излизат положителни за трихомони.
Участвам и в темата за трихомоните, там има някакви фанатици, които твърдят, че единствената лаборатория, която хваща трихомони в именно Медирс, ама вече това за мен са някакви теории на конспирациите.
Интересно ми е да чуя още едно мнение.
Bella-dona, нали ти работиш в лаборатория, моля те сподели твоите лични наблюдения какви са?
Моите наблюдения са , че там в Медрис наистина  е често срещан положителен резултат за трихомони. Не знам дали добре разпознават  и разграничават границите между патогените защото са много близки. Трихомоните леко се доближават до микоплазма гениталиум, с разликата , че плазмата на микро винт на микроскопа свети , а трихомоните имаш малък камшик и се движат. Те просто си шават и трептят.
Далеч по различни са от левкоцити защото за по големи от тях, иначе светят еднакво.
Наскоро гледах на моя мъж секрета и виждах как сперматозоидите се движат активно из между тях се исках да огледам дали няма трихомони , но нямаше.  Те наистина няма как да се объркат.

С това могат да се объркат, но тва са епителни клетки нямат камшик и не се движат. Живеят около 30 мин
Не знам с какъв метод се правят в медрис
Ако им осигуряват добри условия за посявка може да се хванат, но за мен е малко съмнително всеки да има………
Малко ми е стряскащо ……
Най-добре както каза Кафенце, добър венеролог , намазва на стъкло и веднага гледа. Ако направи хубава тънка намазка без наслагване се виждат веднага , ако ги има.

# 391
Аз си ходя за всякакви такива неща на венеролог от години.
Но за съжаление са много малко специалистите, които гледат с микроскоп на място. Понеже то е една специалност, която се нарича дерматовенеролог, масово лекарите се насочват към дерматологията, защото там са многото пари. Тъжно, но факт.
В София аз лично знам само за Кожно-венерическия център. Там освен д-р Рачева, при която аз ходя, знам, че микроскопии правят д-р Николаева и д-р Филипова.
Преди Каляшева беше един от топ венеролозите в София, това е единствената лекарка ever, която всеки път ми правеше ph тест на влагалищния секрет и много голяма част от знанията ми, които имам са именно благодарение на нея. Но сега нямам идея дали се занимава изобщо с венерология, предвид, че боде Азис и Светлана Гущерова с какво ли не.
Но микроскопията е само част от профилактиката. С нея могат да се видят някои неща, но не и инфекции като хламидия, микоплазма и уреаплазма.
Ще ви кажа аз лично какво правя като ме перне хипохондричен парцал и съм решила, че ще умирам от някоя ППБ.
Правя директна микроскопия, отделно МБ (при моята микробиоложка, д-р Бобчева от Кандиларов), отделно - тест в Геника за микоплазми, уреаплазми и хламидии. И ходя и до Checkpoint за кръвни.
Фемифлор никога не съм си правила и вече крайно много се съмнявам колко е достоверен. Масово излизат лактобацили, там, където не би следвало да има изобщо… От там насетне, как изобщо да се вярва на другите проценти бактерии, които се изчисляват като съотношение именно с лактобацилите.

Bella-dona,

Благодаря за включването, много интересни неща пишеш.
В Медирс за мъжете имат WC и там дават пробата в повечето случаи. И им я гледат на място. Или инструктират да се носи до 30 мин. Правят и микроскопия и посявка - обаче в каква среда, не съм сигурна. Дали е TV4 или “in pouch”, едно от двете. Но е крайно съмнително всеки втори да е с трихомони… Едно време Цибалаб го правеха това и бяха известни сред лекарите (лично Кацаров, уролога ми го е казвал), че дават фалшиво положителни резултати.
Но да, лошото е, че и Рачева, и Каляшева категорично казват, че не ги различават трихомоните на микроскоп, че трябва да са в много голямо количество, за да се видят, въпреки че и ти казваш същото, което аз съм виждала в YouTube, те просто мърдат…
🤦🏻♀🤦🏻♀🤦🏻♀

# 392
Аз си ходя за всякакви такива неща на венеролог от години.
Но за съжаление са много малко специалистите, които гледат с микроскоп на място. Понеже то е една специалност, която се нарича дерматовенеролог, масово лекарите се насочват към дерматологията, защото там са многото пари. Тъжно, но факт.
В София аз лично знам само за Кожно-венерическия център. Там освен д-р Рачева, при която аз ходя, знам, че микроскопии правят д-р Николаева и д-р Филипова.
Преди Каляшева беше един от топ венеролозите в София, това е единствената лекарка ever, която всеки път ми правеше ph тест на влагалищния секрет и много голяма част от знанията ми, които имам са именно благодарение на нея. Но сега нямам идея дали се занимава изобщо с венерология, предвид, че боде Азис и Светлана Гущерова с какво ли не.
Но микроскопията е само част от профилактиката. С нея могат да се видят някои неща, но не и инфекции като хламидия, микоплазма и уреаплазма.
Ще ви кажа аз лично какво правя като ме перне хипохондричен парцал и съм решила, че ще умирам от някоя ППБ.
Правя директна микроскопия, отделно МБ (при моята микробиоложка, д-р Бобчева от Кандиларов), отделно - тест в Геника за микоплазми, уреаплазми и хламидии. И ходя и до Checkpoint за кръвни.
Фемифлор никога не съм си правила и вече крайно много се съмнявам колко е достоверен. Масово излизат лактобацили, там, където не би следвало да има изобщо… От там насетне, как изобщо да се вярва на другите проценти бактерии, които се изчисляват като съотношение именно с лактобацилите.

Bella-dona,

Благодаря за включването, много интересни неща пишеш.
В Медирс за мъжете имат WC и там дават пробата в повечето случаи. И им я гледат на място. Или инструктират да се носи до 30 мин. Правят и микроскопия и посявка - обаче в каква среда, не съм сигурна. Дали е TV4 или “in pouch”, едно от двете. Но е крайно съмнително всеки втори да е с трихомони… Едно време Цибалаб го правеха това и бяха известни сред лекарите (лично Кацаров, уролога ми го е казвал), че дават фалшиво положителни резултати.
Но да, лошото е, че и Рачева, и Каляшева категорично казват, че не ги различават трихомоните на микроскоп, че трябва да са в много голямо количество, за да се видят, въпреки че и ти казваш същото, което аз съм виждала в YouTube, те просто мърдат…
🤦🏻♀🤦🏻♀🤦🏻♀

Да, мърдат и трептят треперят на място и няма как да не ги видиш. А, станалите патогени просто си седят , като залепени ….
Иначе за Геника, аз също не съм много очарована защото пускам Фемофлор + Микробиология излиза ми , че имам стафилококи обаче Мб е чиста. Окей …..
Но, в един и същ ден накарах АГ да вземе х2 секрета от всяко нещо , пускам и в Бодимед и веднага си излезе  на МБ, че имам Ентерокок и на 3 място пуснах написаха ми цитрибактер. Склонна съм да се съглася защото едното е семейството другото е род от това семейство, така че са еднакви. Но, все пак намериха какво имам.
Според геникага Бях чиста ……..
И така малко съм вече скиптична и за тях
Последно може би ще пусна Фертили за него поне знам , че е качествен.
Иначе да споделя май…… преборих гарднерела
Вече нямам ……
След Амоксиклав 2 х1000 за 14 дни махнах ентерокока и тя намаля.
Сега я атакувам с Лактобор+ лактаджин
Пия 2000 мг червена боровинка и 2000 мг Д маноза.
Чай от мечо грозде
И за сега съм ….. добре
Това са трихомони

Последна редакция: нд, 29 юни 2025, 10:41 от Bella-dona

# 393
Успех, Bella-dona, сега бъди много, ама много упорита с вагиналните пробиотици, просто до откат.
BTW, имам някакво леко съмнение. От години ползвам Гинофилус и на мен лично ми завъждаше лактобацили без проблем до миналата година. Откакто почна новия внос, нещо не е както трябва. Правя вече не знам колко курса, трябваше да съм вече
с цитолитична вагиноза, а според мен съм с някакви едва-едва мизерни лактобацили. Вярно, и аз съм убита от АБ, ама преди лесно с Гинофилус завъждах… Дали не го развалиха?
Чудя се дали да не сменя с Лактажин, но преди поне на мен не ми правеше лактобацили грам. Все пак и той е преформулиран, та се чудя дали да не си направя един експеримент.
Някакви скорошни отзиви, дами?

# 394
Успех, Bella-dona, сега бъди много, ама много упорита с вагиналните пробиотици, просто до откат.
BTW, имам някакво леко съмнение. От години ползвам Гинофилус и на мен лично ми завъждаше лактобацили без проблем до миналата година. Откакто почна новия внос, нещо не е както трябва. Правя вече не знам колко курса, трябваше да съм вече
с цитолитична вагиноза, а според мен съм с някакви едва-едва мизерни лактобацили. Вярно, и аз съм убита от АБ, ама преди лесно с Гинофилус завъждах… Дали не го развалиха?
Чудя се дали да не сменя с Лактажин, но преди поне на мен не ми правеше лактобацили грам. Все пак и той е преформулиран, та се чудя дали да не си направя един експеримент.
Някакви скорошни отзиви, дами?

Аз бих ти предложила Лактаджина или Флораджин, от флораджин на микроскопа забелязах на 4 ти ден 6 лактобацили.
А, лактаджина много добре ми се отразява слагам го след полов контакт, преди имах постоянно изтичане смяна на pH болки и какво ли не, сега от скоро откакто го слагам нямам оплаквания. Редувам ги двете.
 Едното има и храна за бактериите
Иначе гинофилус, нищо не става с него няколко пъти след него мириша гадно и пада цяла капсулата……. Колкото и да я мокря.
Сега с тези двете се родих……..
Това мога да кажа , като мнение.

# 395
Скрит текст:
WonderWoman,

По принцип и Николаева може да ти вземе цервикален за HPV.
Не се шашкай толкова, просто изключвай нещата, мен, ако питаш и можеш да си го позволиш финансово, с едно ходене да ти вземат и за HPV, и за хламидия и плазми, поне да не плащаш 100 прегледа.

И човек, недей така за секса, защото ей така се получават ОКР и емоционални блокажи. Обяснявам ти как стоят нещата със заразяването, за да знаеш, а не да те спра да правиш секс. Както ти казах, 9 годишното ми дете е вече с HPV, заразил се е я от плуването, я от спортната зала на стадиона, където ходят боси. Ще го спра ли да ходи на спортове - разбира се, че не. Реално нямаме гаранции за нищо в този живот, днес сме тук, утре ни няма. А пък сексът е нещо прекрасно и чудесно, тъй че изобщо, изобщо не си мисли хипотетично заразяване с нещо да ти е спирачка. Да, презервативите са а must и пазят от много неща, но да, специално от HPV и херпес не. Имай го като инфо в главата си, но не се фиксирай върху това. Аз като имам и HPV, и херпес - съвсем жива съм си. HPV-то си го третирах едно време като ми беше направило бели, от 10 г., да чукам на дърво не се проявявало. Следя си се всяка година - цитонамазка, колпоскопии. Херпесът като избие - пия хапове, мажа, минава. Реално всичко е лечимо - стига да се хване навреме.

Моята Работилничка,

И при теб са повечко левкоцити, отколкото трябва. Не много, но ги има. Правила ли си тестове за ППБ досега?

Mila1331, за утре реших да пусна в Геника - хламидия тахоматис PCR, генитални микоплазми и HPV генотипиране високорискови типове, обаче, се сетих, че аз 2 месеца вече пия Криспакт. Това проблем ли е? Съмнявам се да е толкова ефикасен при HPV.. както пише в сайта им.

# 396
Пускай ги.
Аз лично от Криспакт не видях никаква полза. Пих го 1 месец, успоредно с Метронидазол, пишеше, че щамът е устойчив точно на този АБ… И като отидох на изследване, имах буквално много малко лактобацили. Единични. Вярно, че аз пия 100 неща за понижаване на киселинността в стомаха и кой знае колко успявам да усвоя нещо по този начин, но честно казано, крайно съм скептична поне за мен си с орален пробиотик да постигна някакъв уау резултат във вагиналната си флора.
Тъй че - не смятам, че от 2 месеца Криспакт резултатите ще са грешни. Едно време на фона на Кориолус и Изопринозин излизах все още положителна за HPV, пък камо ли пробиотик…

# 397
Мисля си, че бактериите и патогените мутират, както и че лекарствата са с все по-ниско качество и неефективни...
Затова, никакъв секс, да ни е мирна главата Joy

# 398
Кафенце, шът Close Sweat Smile
Щом аз правя секс и съм жива все още след цялата ми АГ история - значи не е животозастрашаващо.

Но иначе - да, всички патогени стават все по-резистентни, за лекарствата не искам да коментирам… Но само се замислете колко нови АБ излизат на пазара, защото аз от над 20 години бухам като за световно, пък почти няма някой нов. Вярно, че да се одобри някое ново лекарство минават години проучвания и изпитания, но…
А пък в БГ положението е особено трагично. Например коментираните от мен трихомони се влияят много слабо от Метронидазол. Преди имаше още един АБ за тях (също не особено ефективен, но поне беше алтернатива) - Тинидазол (Фасижин) - спряха го. То и Метронидазол няма много-много последно време.
В Турция има Орнидазол и Секнол, които са по-силни АБ за трихомони и анаероби, хайде, добре, Турция не е в ЕС. Орнидазол няма в ЕС, доколкото знам, има в Швейцария. Секнол има във Франция. Истината е в тези 2 АБ, но вече е толкова трудно с АБ от чужбина, че няма докъде. Даже в Турция са почнали да искат турски електронни рецепти.

Уффф, пишейки това и на мен ми се отщя да правя секс вече 😆🤣😆.

# 399
Припомних си филма за Секнол от Франция при мъжа ми за неговата gardnerella vaginalis.
Нали сега умуват да борим бактерии с бактерофаги. В смисъл чела съм, но не знам дали изобщо става

# 400
Здравейте. Много моля за съвет относно вагиналния пробиотик Гинофилус. Опитвам много пъти но капсулата не разтваря и излиза почти цялата. В момента слагам Арилин Рапид 4 бр. после Гиналгин трябва да почна 10 бр.и после Лактобор или Гинофит . Искам да продължа с пробиотик но не знам какъв,тъй като с Гинофилус не става въпреки че го мокря.Ще се радвам да ме посъветвате виждам,че имате голям опит

# 401
Здравейте. Много моля за съвет относно вагиналния пробиотик Гинофилус. Опитвам много пъти но капсулата не разтваря и излиза почти цялата. В момента слагам Арилин Рапид 4 бр. после Гиналгин трябва да почна 10 бр.и после Лактобор или Гинофит . Искам да продължа с пробиотик но не знам какъв,тъй като с Гинофилус не става въпреки че го мокря.Ще се радвам да ме посъветвате виждам,че имате голям опит
И още трябва ли след Арилина и Гиналгина да слагам Полижинакс за превенция от гъбички. Аз пия Дифлукан 2 таблетки.

# 402
Минерва,

Сподели за тази драма, ще е интересно.
Не знам дали реално се прилага някъде това с бактерофагите… 🙄

Долинап,

Доколкото разбирам, имаш БВ? Или още нещо? Че схемата 4 Арилина + Гиналгин е малко too much.
Иначе - с това всичкото нямаш нужда от Полижинакс. И без това ще пиеш Дуфлукан.
Щом не ти е ОК с Гинофилус - смени го с Лактажин след Гинофита/Лактобора, но поне 14 вечери подред.

# 403
Чета ви и страх ме хваща от трихомоните.    В крайна сметка се оказва, че много често остават неоткрити. Другото, което разбрах е, че се лекуват с антибиотици, които така или иначе не се предлагат в България. Или щом не са открити при изследване, следователно не са лекувани си живуркат. При това положение, моля тези, които са минали по пътеката с тестване, откриването им и лечението, да сподели какви са симптомите при наличие на трихомони.

# 404
При мен не беше класическа картина на трихомони. Не съм имала нито зелено течение, нито миризма, нито пяна.
Но имах симптоми като при цистит, без да имам реално цистит.
Мъжът ми нямаше грам никаква симптоматика с трихомоните. Ама този човек е просто скала.
Лекували сме трихомони, уреаплазма, стрептококи и никога нищо му е нямало.
Иначе - понеже случката се развива около 2010 г., тогава се хващаха в няколко лаборатории. Последно Кузманов ми ги откри, той ми изписа и схемата с Орнидазола. Тогава беше ефективна, но ей на - мой познат миналата година се лекува, при него с Орнидазол не стана, та поръча Секнол от Франция. И да, на въпроса къде се тества - Медирс. Колко е било достоверно, не знам. Той беше лекувал трихомони преди години, уж излекувани, но Медирс му ги откриха отново. Първият път е имал симптоми - жълто-зелено течение от пениса, но след това не е имал никаква симптоматика.
Моя приятелка също имаше трихомони, пак с някакви циститоподобни симптоми. И при нея Метронидазол и Тинидазол не свършиха работа, но с Орнидазола се оправи, лекувахме се по едно и също време тогава.
Това е моят челен опит с трихомоните. Еб@си гадната гад е това.

Общи условия

Активация на акаунт