Резултати от микробиология - тема 3

• 21 056
  • 740
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте!

Днес бях на второ мнение след резултат от фемофлор. Предишния доктор ми беше изписал клиндавизин за 7 дни.

Сега ми изписаха Макмирор за 12 дни/вечери. Също ми изписа Кандизин за 10 дни за 3 месеца. Малко ми е странен състава му - Бета глюкан 80% -100mg, 5 mg активни вещества получени от пречистени микробни лизати от инактивирани микроорганизми: Cutibacterium acnes lysatum - 2.1 mg, Candida albicans lysatum - 1.5mg, Candida glabrata lysatum - 0.8mg, Candida krusei lysatum - 0.2mg, Candida tropicalis lysatum - 0.2mg, Gardnerella vaginalis lysatum- 0.2mg

И поисках антимикотично и пак ми отказаха - какво трябва да приемам/слагам, за да ми изпишат антимикотично?!!?

Мила, Кафе, клиндавизин или макмирор да слагам? И какво мислите за Кандизин?

П.С. слагам линк на резултата ми от Фемофлор от предишната тема / мнение №809 /.
https://bg-mam.ma/p/1697173/49642654

# 46
Предлагам ти да си действаш с Клиндавазина и орални/а после и вагинални пробиотици на макс.

# 47
Най-вероятно е обсъждано в някоя от старите теми, но ако не е проблем моля да повторим: Гинофилуса подновява ли се след края на менструалния цикъл, ако не сме успели да завършим целия курс от 14 дни? Трябва да ми дойде след 3 дни, а ще съм го поставяла едва 6 дни, другите 8 след това ли да ги продължа?

# 48
Да, продължаваш даже и целия следващ месец, само че разреждаш приема, или шрез вечер, или на 3 вечери веднъж.

# 49
Здравейте, аз съм с резултата от МБ за албиканс. Пуснах и фемифлор след МБ, за да видим да няма и друго. Сякаш няма? Изчаквам докторката да пусне рецепта, но ще трябва да купя лекарство от Македония, защото съм там до сряда. Опитах да убия гъбите с гръцка солена вода, но май само ги ядосах повече Simple Smile

# 50
Момичета, пак съм аз. Писах скоро за почти хроничната инфекция с Гарднерела. Избутах курса с метронидазол много тежко. Обаче, исках да ви питам колко време отнема нормализирането на флората? Не усещам никакво подобрение, течението е все същото. Почнах флажила вагинално и после ще продължа с лактобор и гинофилус. Приемам и пробиотици и ще продължа продължително. Знам, че не става от раз, но се надявах поне симптомите да изчезнат след оралния антибиотик, а те не помръдват.

# 51
Но защо не си комбинирала оралния Метро с Флажила? То почти веднага има повлияване така…

# 52
Snake, правят ли антимикограми?

Не,за съжаление. Поне на МВ нямаше за Глабрата. Тогава докторът директно почна лечение с Нистатин.
И .... извинявам се за грешката на автокоректора. Лаборатория "Микроген"
Добре ,че четете с разбиране  Joy

# 53
Семира, ок са резултатите, кандидата е ясна, гледам обаче стафилококите и стрептококите в сиво - не бяха ли същите в Андрофлора на партньора? Интересно ми е дали за тях ще ти назначат нещо, или ще третирате само гъбите.

NomadeR - ако си изпила толкова метронидазол,и нямаш промяна, значи чакаш да се получи от локалното приложение на Флажил.

# 54
Кафе, това е изписаната терапия, като идеята е да се профилактират и бактериите. Какво мислите?

1. Нистанин 2х1 таблетка сутрин и вечер за 10 дни.
2. Залаин х 1 песар вечер преди сън на 1,7,.14 ден т.е през 7 дни. Общо три песара.
Като приключите със Залаин продължавате с Гиналгин х 1 таблетка вагинално вечер преди сън за 10 дни.
И за мъжа ми профилактично:
1. Кандизал х 1 капсула дневно през 3 дни общо 6 капсули.

# 55
Мила, Флажил не ми беше предписан, а го купих по съвет на Кафе и започнах да го слагам. Ще пиша пак, благодаря, момичета.

# 56
Кафе, това е изписаната терапия, като идеята е да се профилактират и бактериите. Какво мислите?

1. Нистанин 2х1 таблетка сутрин и вечер за 10 дни.
2. Залаин х 1 песар вечер преди сън на 1,7,.14 ден т.е през 7 дни. Общо три песара.
Като приключите със Залаин продължавате с Гиналгин х 1 таблетка вагинално вечер преди сън за 10 дни.
И за мъжа ми профилактично:
1. Кандизал х 1 капсула дневно през 3 дни общо 6 капсули.

Мен лично тази схема не ми допада изобщо.
Нистатин не влияе на вагинални гъби, а само на чревни. Говорила съм с 3-ма лекари по въпроса - кожно-венерически, АГ и микробиолог.
Каква е логиката първо да се лекуват гъбите, а след това бактериите, не знам. Аз лично бих направила обратното.
Няма опашка от вагинален пробиотик. Това лечение съвсем ще намали и без това малкото ти лактобацили…
Аз лично бих направила консултация с друг АГ.

# 57
Kaкво би изписала ти? Тя се отказа от вариант с итраконазол, защото й казах, че при предишния епизод лекувах с Фунит (където това е активната съставка) и нямаше ефект. Но пък тогава взех една единствена таблетка по рецепта на турската докторка. Иначе малко ли са ми лактобацилите според фемифлора? Аз приемам и продължавам с орален пробиотик, но спокойно можем и една опашка да сложим вагинално. Гинофилуса ми дразнеше, но не много, ако трябва, ще слагам. Приемам съвети. Четвъртък имам час при Калчев по друга линия и ще се консултирам и с него.

# 58
Семира, моите резултати си подобни на твоите, има ги няколко страници по-назад. На мен ми изписаха Полижинакс.

# 59
Една таблетка Итраконазол е малко.
Аз лично бих заложила на Флуконазол, гъбата ти е албиканс, почти 100% сигурно е, че ще действа.
Иначе - според директната микроскопия в Кандиларов виждам, че са ти писали 2+ц което е малко. А вагиналните глобули ще доунищожат лактобацилите. Оралните пробиотици не са много надеждни според моя опит, заложи на 1 курс с вагинален за опашка, ако Гинофилус не ти понася, пробвай с Лактажин.

Общи условия

Активация на акаунт