Резултати от микробиология - тема 3

• 21 060
  • 740
  •   1
Отговори
# 30
Aз трансфер не съм планирала да правя на фона на инфекция, идеята беше първо снимка, после подготовка за трансфер, ако всичко е наред.
Искат ми снимката, за да се огледа матката, защото последната ми снимка е от 2023г. в БГ, матката е малко тясна, правена ми е диагностина хистероскопия, с която малко я разшириха 2024г. и оттогава нямам контрола. Искат да видят и тръби и матка отново, за да се прецени дали да се прави пак хистероскопия преди трансфер.
Така че сега новият план е да пусна тези изследвания, после съм на преглед при Калчев на 9ти, той да ги види и да се изкаже също (той ще ми прави хистероскопията ако се реши да се прави), след това при чиста МБ и останалите изследвания цветна снимка и след нея вече говорим за хистеро или направо трансфер.

Почвам да се чудя дали да не повторя биопсии на матката (микробиологична и други).

Иначе този секрет сега откъде се взема, влагалище или шийка? Преди за уреаплазма са ми взимали веднъж от влагалище веднъж от шийка.

# 31
Влагалищен и цервикален секрет се взима за Фемофлор.

# 32
Ох, то лошото е, че сега с тези празници кой знае кога ще излязат резултатите. Според мен - докато чакаш, поне да ти изпишат нещо да ти лекуват гъбите. Освен Флуконазол, това е нещото, което си пила преди, задължително и глобули някакви.
Аз лично се лекувам с 3 Флуконазола 1-4-7 ден и глобули Ломексин, 2 през 3 дни. И крем Ломексин.
Но има още няколко варианта, въпросът е да има и орално, и локално лечение.

# 33
Докторката тук подозира, че има и още нещо и каза, че е по-добре да излезе първо и фемифлора преди да изпише нещо, защото щяла да зависи комбинацията от евентуалната друга гад. Подозира анаероб заради андрофлора на мъжа ми. Аз нямам тегави симптоми и ще чакам. И без това явно бутаме всички планове с още месец напред :/

# 34
Е, ако не са ти така драматични симптомите, може да изчакаш с лечението. Единствено, ако нещо ужасно много почне да те сърби, можеш да се мажеш външно с крем. Клотримазол, Ломексин, нещо такова.

# 35
Момичета, здравейте! Имам почти хронична инфекция с гарднерела, която се е подобрявала в някои периоди, но сега пак се лекувам. В момента са ми назначени Метронидазол 2х 500мг за 7 дни, Lactoflor Bioplus, Crispact, а след приключване на антибиотика Lactobor гел за 5 дни и Флоражин. 3 микомакса на 1, 4 и 7 ден. Разбирам от прочетеното, че лечението е адекватно. Преди съм лекувала локално с Арилин, но не беше достатъчно. Сега обаче изпитвам замайване и гадене от антибиотика. Може ли да споделите мнения за странични ефекти? Ако има друг ефективен начин за лечение, готова съм да го опитам, че едва изтърпявам, а съм на 3-ти ден от лечението.

# 36
Скоро минах курс с метронидазол и аз бях като теб, че и по-лошо. А моята доза беше 3 пъти на ден от 500 мг, пих го 11 дни. Да не казвам, че брутално ми скапа стомаха и червата. Според мен - издръж да го пиеш още 2 дни, че да станат 5 поне.
Иначе - схемата е ОК, с изключение на Флоражина, аз никакъв резултат нямам от него, Гинофилус е много по-добър. Може и Лактажин, но минимум 14 дни.

# 37
Семирра, то щеше да излезне на микроскопията, ако беше това. Лекарката ти обаче изглежда разумна и наясно какво прави, харесва ми подходът й.

NomadeR - а търсила ли си причина евентуална за хроничната БВ?

# 38
  • София
в рамките на същия ден ли трябва да занеса секрета за изследване в Геника, за фемофлора което?

# 39
Кафе, имах преди време уреаплазма и тогава се появи гарднерела. За съжаление, лекарите я неглижираха още тогава и излекувахме само уреаплазмата. Оттогава е трудна работата. Пускам си периодично всички полови предавани, няма нещо друго.

# 40
Добре, браво, щом това е проверено, значи действай системно с терапията сега, ключът е там. И аз бях с твоя случай, ако това ще ти надежда, че има оправия Simple Smile
Не разбрах вагинално прилагаш ли нещо? Хубаво е да слагаш Флажил долу, 7 вечери.
После действай с подкисляване на средата - Вагизан млечна киселина, или Лактобор гелчета, за 3-4 вечери, и чак след това започвай мощно с вагинален (Гинофилус, има сега нещо и ново на Ева) и орален пробиотик ( Криспакт, Биозин Фем), плътно без да прекъсваш първия месец. После разреждаш приема, докато стигнеш до 1 капсулка седмично за поддържане.

# 41
Кафе, благодаря! Нямам изписан локален антибиотик, само перорално. Флажил паралелно, докато пия метронидазол ли? Ще пробвам Гинофилус.
Иначе, да похваля Lactoflor bioplus. Имам кекав стомах и за един месец направи чудеса. Добавих само Crispact към лечението по съвет на АГ. Ще видим на следващите изследвания какъв е резултатът.

# 42
За мен БВ винаги се третира главно вагинално, а в твоя случай, има нужда и орално.
Heart

# 43
Здравейте, момичета. Включвам се само за лабораторията "Микрофон",с която работи гинеколога,с който борихме Глабрата и Уреаплазмата.
Лабораторията се намира с клиника Малинов и всъщност е стара лаборатория,но само те са си я използвали. Поне така ми обясни доктора.

# 44
Snake, правят ли антимикограми?

Общи условия

Активация на акаунт