Резултати от микробиология - тема 3

• 21 143
  • 740
  •   1
Отговори
# 15
Неадекватно описан резултат. При 4 група трябва да са описани повече от 10 левкоцита на поле, евентуално и бактерии. Какъв беше предишният ти резултат? Имаш ли оплаквания сега?
По принцип, по време на бременност тези неща са донякъде нормални, левкоцитите имам предвид, както и липсващите лактобацили.

# 16
4-та степен влагалищна чистота хич не е добре, но какво се крие зад нея…
Обикновено това значи липса на лактобацили, свръхрастеж на анаероби и/или повече левкоцити.
Аз лично бих пуснала още 1 МБ в друга лаборатория или бих звъннала в тази за обяснение точно какво са видели на микроскопския препарат.
И АГ трябва да изпише някаква терапия - задължително.

# 17
В интерес на истината вече нямам оплаквания, но предполагах, че в идеалния вариант ще пише и на Гарднерелата и на Кандидата, че не се изолират. Чух се с докторката и ми каза, че за нея резултатите са добре и не вижда причина да не подновим бебеправенето, но ако имам чак такива притеснения да сложа тази и утре вечер Арилин глобули по 1 не било проблем, че приемам Панцеф. Сега пишейки този отговор се сетих, че аз имам и Гинофилус да слагам и предполагам, че той трябва да е поне 1-2 дена след Арилина или бъркам?

Аз лично не виждам някакъв особен проблем тук.
Директната микроскопия показва изобилие от лактобацили, няма левкоцити, демек възпалителен процес.
Стойностите на Гарднерелата и гъбите са ти по-малки от преди…
Какво според теб не е ОК?
И друго - какви точно са ти оплакванията? Течението какво е?

# 18
В интерес на истината вече нямам оплаквания, но предполагах, че в идеалния вариант ще пише и на Гарднерелата и на Кандидата, че не се изолират. Чух се с докторката и ми каза, че за нея резултатите са добре и не вижда причина да не подновим бебеправенето, но ако имам чак такива притеснения да сложа тази и утре вечер Арилин глобули по 1 не било проблем, че приемам Панцеф. Сега пишейки този отговор се сетих, че аз имам и Гинофилус да слагам и предполагам, че той трябва да е поне 1-2 дена след Арилина или бъркам?

Аз слагам Гинофилуса точно така - 1-2 дни слд лечение с последната глобула. Късмет 🤗

# 19
jennifer_6631, благодаря и на теб за включването!  Blush

# 20
Мила, ти ли си купуваш стъкло също?
В Геника имам една микробиология, но не мога да дам обратна връзка, защото тогава нямаше проблем никъде. Описан е микроскопски препарат, правят стъкло.

# 21
Не, стъкло не купувам.
Просто явно Кожно-венерическия са сключили някакъв договор с Геника и са го заредили с техни тампони. Затова, ако искаш в друга лаборатория, купуваш, във всяка аптека има

# 22
Здравейте, ето ме и мен, с предстоящата цветна снимка в Турция и планиран трансфер след месец и спешната микробиология преди това. Явно имам оскъдно количество Албиканс. Същото каквото имах преди 2 месеца. Тогава лекувахме с Фунит (една единствена капсула през устата) и локално мазах с Фунгофин.
Сега пускам резултатите към докторката, която ме прегледа тук и към турската докторка, да видим какво ще кажат. Снимката ми е на 06.05, тоест имам 6 дни да излекувам гъбата, дори да е временно.
Имате ли съвет за лечение и мислите ли, че мога да се докарам до стабилно състояние за 6 дни, така че да не е рискована снимката (знаете, с нея се вкарва инструмент през влагалището към матката и ме притеснява да не прехвърля инфекция в матката)?
Какво да правим иначе дългосрочно и мен и мъжа ми, за да не си я пренасяме?

# 23
Здравейте, ето ме и мен, с предстоящата цветна снимка в Турция и планиран трансфер след месец и спешната микробиология преди това. Явно имам оскъдно количество Албиканс. Същото каквото имах преди 2 месеца. Тогава лекувахме с Фунит (една единствена капсула през устата) и локално мазах с Фунгофин.
Сега пускам резултатите към докторката, която ме прегледа тук и към турската докторка, да видим какво ще кажат. Снимката ми е на 06.05, тоест имам 6 дни да излекувам гъбата, дори да е временно.
Имате ли съвет за лечение и мислите ли, че мога да се докарам до стабилно състояние за 6 дни, така че да не е рискована снимката (знаете, с нея се вкарва инструмент през влагалището към матката и ме притеснява да не прехвърля инфекция в матката)?
Какво да правим иначе дългосрочно и мен и мъжа ми, за да не си я пренасяме?

Гъбата излиза в малко количество, но за да се презастраховаш е хубаво да си веземеш противогъбичното. Аз също съм ползвала Funit, но като превенция 3 капсули и бях доволна.  По-притеснителното са тези 10-12 левкоцита, които са показател за някакъв възпалителен процес. Изследванията за ППБ (плазми и хламидия) са отрицателни, предполагам?

# 24
Имала съм положителни мико и уреаплазма 2023г. и след това чиста контрола. Но нямам контрола от 2023г. насам. Не съм имала възпаление и оплаквания до този февруари, когато излезе албиканса. Ето го сега отново в друга лаборатория 2 месеца по-късно. Не може ли тези левкоцити да са от гъбата? При контролата края на февруари след лечението за албиканса резултатът беше "Преобладават lactobacilli ,6-8 Leuco /поле ,плоски епителни клетки".

# 25
Моят опит сочи, че еднократна отрицателна контрола не винаги е меродавна.
В случая - сериозно препоръчвам да се тествате и двамата с мъжа ти за уреаплазма и микоплазма и да отложите снимката.
Дори и да няма ППБ за 1 седмица не е сигурно, че ще оправиш гъбите, лечението е поне 7 дни, за него също трябва лекарства.
Не искам да те плаша, но моя приятелка миналата година направи сериозна инфекция след цветна снимка и дори се наложи хоспитализация с венозен АБ.
По правило, първо, че за такива процедури МБ трябва да е супер чиста, а твоята не е, второ - и лактобацилите не са ти особено в норма. Трябва да са 3 или 4+, 2+ значи, че не са достатъчно.
И искам да ти кажа, че най-вероятно лекарите няма да се впечатлят кой знае колко от това ти състояние, защото абсолютно нехаят, но ти си тази, която решава и отговорността за твоето здраве си е твоя.

# 26
ОК. Отлагам снимката. Да, бързам вече да го правим този трансфер, но няма да си хвърлям ембрионите на вятъра.
Току що си записах час за днес при същата докторка, за да пуснем още изследвания.
Има ли значение според вас кой взима пробата или е важно само къде се изследва?
Кажете моля ви какво и къде да пусна? Само Фемифлор? В Геника ли? Той включва ли уреа и микоплазма? Сама мога да занеса пробата в клона на Геника в Лозенец, ако мислите, че това е ОК.

А и знаете ли до колко часа приемат секрети в централния клон, защото в този в Лозенец явно е до 14:00 и ще закъснея. Звъня в момента на Геника, но засега не се свързвам.

# 27
https://www.genica.bg/lokacii

В пълния Фемофлор влиза всичко, но според мен, пусни си само плазмите, то е пакет уреа и микоплазма, даже е с антибиограма, 90лв струва. В сайта им пише, че няма да работят на 01.05, 06.05, 24.05 и 26.05.25, но не разбирам дали това значи само, че няма да работят физически или че няма да се работят и изследвания...

# 28
Aми то важното е, че днес работят, но въпросът е дали в главния клон ще ми вземат пробата днес след 14:00. Не виждам да го пише на сайта. Към 15:00 ще стигна при тях.

Иначе ще пусна разширен фемифлор, хич не ми дреме за парите, а за резултата. Simple Smile

# 29
Работи и до по-късно със сигурност клинът на Ами Буе.
Пускай всичко там, да видим, ако излезе нещо, мъжът трябва да се изследва и лекува и той.
Иначе - все тая кой ти взима пробата.
Между другото, за какво изобщо ти искат тази снимка? За тръбите ли?
Иначе - абсолютно безмислено е да правиш трансфер на фона на инфекция, да не кажа, безотговорно.

Общи условия

Активация на акаунт