Резултати от микробиология - тема 3

• 22 300
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
По повод писането ми онзи ден и текущите резултати от микробиология / 3 степен влагалищна чистота,бактерии,Leu,рядко лактобацили; културелно само за мико и уреаплазма от влагалищен отриц., гарднарела антигенен отр./ днес отивам пак да ми вземат цервикален и вагинален секрет и ще пускам пълен пакет, Фемифлор плюс ли да бъде?Във Варна изборът е между Геника, Кандиларов, Лина, Сити лаб, Лаборекспрес….

Последна редакция: ср, 11 юни 2025, 07:16 от Ivka_smile

# 286
Bella-dona,

Ти нямаш никакви лактобацили. Съответно, средата ти е супер за размножаване на какво ли не. Доколкото разбирам, ти си медицинско лице и би трябвало дори и по-добре от нас да знаеш, че анаеробите, както и коките живеят в по-високо ph. Докато не си оправиш средата, ще ти се случват ей такива тъпотии, а защо се получава така, вече и аз не знам.
Бетадин за какво си слагала? Аз лично не смятам, че е супер подходящ за БВ. Нали щеше да слагаш Орнидазол? Но каквото и да сложиш, идеята е, че то за момента убита свърхрастежа на анаероби, след което моментално трябва да се заемеш с подкиселяване на средата и заселване на лактобацили. Мисля, че коментирахме схемата:

3 Вагизан, след което почваш Гинофилус или Лактажин ударно. До откат. Ако Вагизан не е ОК, вземи някакъв друг вид млечна киселина - Лактобор, Гинофит, но 3. След което - аз лично ти препоръчвам Гинофилус 7 дни сутрин и вечер. След което Гинофилус - 14 вечери.

Ох, Минерва, Зинат… Можеше да минеш спокойно и без орален АБ. Вземи си противогъбично, ако не са ти изписали, че сега само остава да цъфнеш и с това…
Всичко съм спазила. След 3 то слагане на Вагизана , рязко нещо ми протече и замириса на лошо. Затова се усъмних , видях на микроскопа и буквално пак си имаше гарднерела. Каквото и да слагам и да подкиселявам тя не беше излекувана на пълно с нито един курс от нищо.
Снощи се ядосах страшно много намерих в шкафа Флажил 250 хапчета и 500 мг глобули. Сложих една глобила. И изпих 8 хапчета х 250 мг , което прави 2000 мг или 2 Грама ударна доза.  Точно в 11 вечерта ги изпих защото това ми е 7 ми курс лечение и няма спасение не се маха ииии така до тази сутрин……. Даже още през ноща започна силно течение с парцали и нямах търпение да видя, на микроскопа видях масово изтичане на гарднерела……. По мои сметки съм разбила Биофилма им, не знам дали напълно или частично , но тази маса на изтичане на бактерия, е била скрита някъде и сега протече……. Хиляди са ………
Ще ПРИЛОЖА СНИМКА ………
всички тези дълги ,,, чертички” са гадната Гарднерела ………
Сега …… след 2000 МГ Метронидазол как да продължа …… Антибиотик ли още да пия или
[ поръчала съм битерала- орнидазола, просто нямаше кой да ми го достави трудно се намира , но от вчера е вече тук да продължа ли с него да ги довърша ]?????
После вече ако ги унищожа е ясно какво ще направя схемата я правя вече 7 ми път
Явно до сега и да съм подкислявала , тя гарднерела си седи дълбоко в мене и иска тежка доза и силна
Ноооо, мисля че я разбих
По снимката ще видите
Чакам съвет ❤🍀🍀🍀

# 287
Ивка - нека да е Геника.

Bella-Dona, аз повече не мога да коментирам, твоя случай явно е много сложен, съветвам те да търсиш нов лекар, който да се заеме с твоя сложен случай. То ти си доста по-компетентна от нас, щом работиш в лаборатория. Препоръчвам да се консултираш с колегите ти микробиолози, ако трябва - ела в София в НЦЗПБ.

# 288
Мила, аз имам същия проблем кано БелаДона и мога да кажа, че въпреки че ползвам млечна киселина в големи количества и дълги периоди лактобицили не се задържат и отново се появяват бактерии, но това всъщност е големия проблем

# 289
Мила, аз имам същия проблем кано БелаДона и мога да кажа, че въпреки че ползвам млечна киселина в големи количества и дълги периоди лактобицили не се задържат и отново се появяват бактерии, но това всъщност е големия проблем
Тя никога не се е излекувала за да се махне. И затова нито бацили нищо не се завъжда.
Явно е там от много време и с тея дози 1000 мг за 7-10 дни е малко
Аз прочетох че ударно този биофилм се разрушава и вече започва масово убиване след това. След тея 2000 мг масово течение имам явно излиза кой знае къде е била може в матката може в канала на дълбоко в тъканите иди го разбери ……
Нооо, и до сега си изтича явно съм разтърсила този биоФилм ….. сега е въпроса как да продължа за 12-72 часа може пак да се образува и да се затвърди и закрепи някъде.  Имам орнидазол имам и флажил
Не знам 14 дни ли да пия х 1000
Илииии пак някоя ударна доза , но ще го реша защото сега унищожа ли я вече спокойно мога да си слагам Гинофилуса и нещата да се случват

# 290
Bella-dona,
Скрит текст:
Ти нямаш никакви лактобацили. Съответно, средата ти е супер за размножаване на какво ли не. Доколкото разбирам, ти си медицинско лице и би трябвало дори и по-добре от нас да знаеш, че анаеробите, както и коките живеят в по-високо ph. Докато не си оправиш средата, ще ти се случват ей такива тъпотии, а защо се получава така, вече и аз не знам.
Бетадин за какво си слагала? Аз лично не смятам, че е супер подходящ за БВ. Нали щеше да слагаш Орнидазол? Но каквото и да сложиш, идеята е, че то за момента убита свърхрастежа на анаероби, след което моментално трябва да се заемеш с подкиселяване на средата и заселване на лактобацили. Мисля, че коментирахме схемата:

3 Вагизан, след което почваш Гинофилус или Лактажин ударно. До откат. Ако Вагизан не е ОК, вземи някакъв друг вид млечна киселина - Лактобор, Гинофит, но 3. След което - аз лично ти препоръчвам Гинофилус 7 дни сутрин и вечер. След което Гинофилус - 14 вечери.

Ох, Минерва, Зинат… Можеше да минеш спокойно и без орален АБ. Вземи си противогъбично, ако не са ти изписали, че сега само остава да цъфнеш и с това…
Клотримазол под формата на вагинални глобули ще свърши ли работа?
Примерно канестен гин?

# 291
Не, не, имам предвид Микомакс или там някакъв Флуконазол, аз лично пия Дифлукан. Пие се 1-4-7 ден, ако пиеш АБ 10 дни, още едно на 11 ден. Зависи каква ти е схемата.

# 292
Няма ли да пречи на кърменето?

# 293
Ох, да… кърменето…
А тогава да питам, защо АГ изписва АБ 🤦🏻♀🤦🏻♀🤦🏻♀?
Слушай, направо вземи Полижинакс. Хем имаш повече шанс да се отървеш от стрептокока, хем вътре има Нистатин и няма да гъбясаш. Гарантирам, че са съвместими с кърменето, ползвала съм ги точно за тази бактерия, когато бебето ми беше на 2 месеца и го кърмех през 3 часа.

# 294
  • Варна
Така, разделих се с 200 лв, пуснах Фемифлора и в петък,чакаме резултата.Същевременно си получих резултата от цитонамазката,там пък пише, че не се изолират никакви микроорганизми…В пълен противовес с микробиологията …Ще видим в петък…

Последна редакция: ср, 11 юни 2025, 21:36 от Ivka_smile

# 295
14-15 е по-добре, за да не се налага да повтаряш курс.

# 296
Здравейте! От година и 5 месеца се боря с гарднерела вагиналис. Какви ли не курсове с метронидазол съм пробвала. И орално и вагинално. Все същият резултат - в урина излиза винаги.
НО последният резултат от секрета ми е доста задоволителен. Високо наличие на лактобацили. Аеробните посявки не показват развитие на микроорганизми, микоплазма и уреаплазма отрицателни за 4/5ти поредин път след едногодишна борба с уреаплазмите. Но гарднерелата как да я убия, без да си разбутам наново влагалището? Имате ли идея? От последната урина ми излезе и ентерокок, ама в момента боря пневмония и пия Таваник и Азакс, ужас е положението. Моля ви за помощ. Партньорът пуска постоянно изкледвония, сперма и урина, всичкж излиза отрицателно, но разбира се правим секс само с презерватив. bg-mamma.com/GakF/3whqg.png[/img]

# 297
А какъв тест правите на урина че излиза там Гарданелата?

# 298
Аз също искам да питам защо се търси гарднерела в урината и с днк тест ли се намира?
Ако това е истина, признавам, явно и гарднерела мутира и започва да изненадва дори мен.

# 299
Има ги и в геника. Има гш навсякъде, разширен пакет, микробиология на урина…
Гинеколожката още от първият път ми проследява с контрола  гарднерелата в урината и със секрет. Не знам какво да правя, момичета.
[/quote]

Общи условия

Активация на акаунт