Резултати от микробиология - тема 3

• 21 094
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
Ако е чувствителна само на нистатин, ти трябват Макмирор глобули...с крем външно надали ще стане.
Но пък, ако нямаш оплаквания, не прави нищо.

# 676
Успях да си купя Макмирор, 7 дни достатъчни ли са ?

# 677
Здравейте! Добавям и резултата от цитонамазка, това възпаление което показва възможно ли да е вследствие на лечението за ентерокока, но не задължително действаща инфекция?

# 678
Кога е взимана? Заедно с последния секрет, или..?
Иначе е добра, с изкл.на левкоцитите. Но зависи в кой ден от цикъла е взиман секрета..
няма описани възпалителни клетки, реактивни, с изменения и т.н., което значи, че няма активна инфекция там.
Плазми бяха изследвани във Фемофлора, нали?

# 679
Да, заедно с фемофлора, имаше изследвани плазми отрицателни са. Ден преди менструацията беше, притеснява ме че още си имам раздразнение след уриниране, все едно усещам някакви капчици, че се пълни мехура, надявам се че е нещо остатъчно

# 680
Да, заедно с фемофлора, имаше изследвани плазми отрицателни са. Ден преди менструацията беше, притеснява ме че още си имам раздразнение след уриниране, все едно усещам някакви капчици, че се пълни мехура, надявам се че е нещо остатъчно
И аз съм така
В сряда бях в НЦЗПБ при д-р Боянова.
Вчера ми съобщи Кандида Парапсилозис
И ентерокок влагалищно.
Все още не знам какво ще е лечението. Но 2 дни денонощно търся инфо и намерих че ентерокока ако повтаря и пак се връща вече може да направи цистоподобни усещания съкращение и чести позиви за уриниране както при мен и при теб. И може би още доста жени.  Mila също е писала че 2023 г е имала такива симптоми циститни. И моите са същите , парене зачервяване и често пикане. Ту мине ту започне.
Също намерих и този коментар на друга дама
2022 г
Цитирам :
Пих вече 2 антибиотика, augmentin  и ciprofloxacin, но след всеки тест идва положителен резултат все още. Първоначално нямах кой знае какви симптоми, може би само засилена миризма, сред първия антибиотик знаех че имам все още инфекция, тъй като имах леко парене, по скоро дразнене след като пишкам. Но сега нямам никакъв дискомфорт, и пак дойде положително. Пуснахме нови изследвания пак в друга лабораторията, ако евентуално проблема е в лабораторията. Но доколкото чета по форумите, има жени които се борят почти година с това и трудно се чисти.
Което потвърждава теорията , че наистина гадния ентерокок прави тези поразии
За сега за да не се вайкам с друго като положинакс и Флуомизин смятам да го унищожа със 7 дни бетадин. После лактаджин 
За тази гъба чакам Боянова да каже какво ще покаже антимикограмата. И дали пак локално ще бъде ( предполагам )
Четох че Лумексин или залаин е срещу нея но ще изчакам.
И пак стигам до теорията че моята АГ златни и ръце ще се окаже права защото още преди да отида в София. Тя ми каза не си давай парите , но щом си решила провери се последно за тези трихомони и си си го навила на пръста. Иначе нейната схема беше
1 ден Залаин
1 ден Бетадин
1 ден Гинофилус
И така редуваме
7 бетадина на 3,4 залаина
Но , страх лозе пази исках да се уверя че и в София няма нещо фрапиращо.
Така че аз мойте цистини гадости ги отдавам на Ентерокока, защото урина навсякъде ми е чиста след посявки и не е истински цистит.
Също така по време на този курс и поне още 3 месеца Омни биотик про ви 5 и 10 да ги редувам. Иииии бирена Мая Люспи за укрепване на чревна лигавица против пропускливост на червата и инфекции от този тип
Маята е на Bionia защото няма активна гъба в нея и няма да направи гъбички и в червата.
Това поне няколко месеца.
И след това само Лактаджин редовно
Също така 2 часа преди полов контакт Вагизан или Лактаджин ако нещо от партньора се колонизира , да не ни Презаради
Голяма схема на живеене …….. но след толкова рецидиви не е шега работа и трябва да се спази.

Ето го моя Вечен другар Ентерококус Фекалис
Надявам се най- скоро успешно да се разделим 😒
Дано съм помогнала с инфото
Успех 🍀🌸🫶

# 681
Аз си започнах Полижинакс в крайна сметка заради малко стрептококи и гъби, надявам се да ми подейства. Ту се засилва паренето и уринирането, ту спира но съм все още на 3то слагане .. После започвам Лактажин и ако успея да си взема от Гинофилуса и се надявам следващия месец да си подновим опитите за бебе ..

# 682
Bella-dona, а Боянова направи ли посявка за трихомони?

# 683
Bella-dona, а Боянова направи ли посявка за трихомони?
Да днес излезнаха резултатите
Пълен пакет от изследвания
Всичко отрицателно
Посявки , стъкла , Антигенен тест от всичко, което имат за трихомони.
Материала беше даден при тях веднага
Пося се на 5 та минута някъде
Всичко е спазено
Днес в 14:20 казаха че и трихомони няма

# 684
Здравейте, момичета!
Излезе ми резултата от течно базирана цитонамазка. Пише, че съм втора група, а през януари месец бях първа група... На какво се дължи? Трябва ли да направя още изследвания, за да съм сигурна, че няма нещо притеснително? Sad

# 685
Нещо лекувала ли си наскоро и изследван ли е цервикален секрет оттогава досега?

# 686
Не, последно зимата съм пила антибиотик. Последна микробиология е правена юни месец. А тази цитонамазка е от онзи ден + микробиология, Фемофлор скрийн и HPV.

# 687
И никъде не излиза нищо смущаващо, което да обясни възпалителните клетки в цитонамазката?

# 688
Чакам да излязат резултатите и ще ги публикувам тук.

# 689
Някой има ли опит с Candida Paraspilosis
Слагах 1 ден залаин и 1 ден Ломексин по препоръка на лекаря.
Защото това ми намериха в НЦЗПБ
Обаче явно временно симптомите си бяха подтиснати защото нямах течение и т н
Днеска отново имам изтичане млекообразно, сърбеж, парене и цистини симптоми.
Четох че тази гъба ако се залепи около уретрата прави възпаление на пик мехур
Наричало се Кандидозен Цистит
Ако някой има опит с нея как да я махна
Взех си 3 бр Дифлукан и още 1 Лумексин
Кандизол пия и съм на безвъглехуратна диета.
Ще се радвам на съвети 🌸

Общи условия

Активация на акаунт