Боя за коса - Blond54 - Клуб на блондинките

• 8 686
  • 161
  •   1
Отговори
# 120
Момичета, посъветтвайте ме каква марка боя да си взема. Ще се боядисам за първи път, а естественият ми цвят е като осмицата от първа страница (аз му казвам светло кестеняв, а фризьорката тъмно русо). Не искам да променям цвета,а само да покрия побеляла коса. Ще отида до Лили или друг такъв магазин и ще взема най-близкото до моя цвят. Кажете моля към коя марка да се насоча или коя да избягвам ?

# 121
От дрогерия и относно непрофесионална боя аз бих взела Велатон. Според мен по-добре е да вземете професионална с 6 % окдидант  щом не търсите изсветляване (че даже и 3 %). От професионалните ползвам Young.

# 122
От дрогерия и относно непрофесионална боя аз бих взела Велатон. Според мен по-добре е да вземете професионална с 6 % окдидант  щом не търсите изсветляване (че даже и 3 %). От професионалните ползвам Young.
Здравейте, сигурно ще ви се стори глупав въпросът ми, но искам да попитам в случай че желаният цвят, който искам да постигна е 11.0 или 12.0, какъв оксидант трябва да поръчам. И всъщност тези проценти на оксиданта, от тях зависи степента на изсветляване ли? Благодаря.

# 123
  • В полите на Пирин планина
Момичета, посъветтвайте ме каква марка боя да си взема. Ще се боядисам за първи път, а естественият ми цвят е като осмицата от първа страница (аз му казвам светло кестеняв, а фризьорката тъмно русо). Не искам да променям цвета,а само да покрия побеляла коса. Ще отида до Лили или друг такъв магазин и ще взема най-близкото до моя цвят. Кажете моля към коя марка да се насоча или коя да избягвам ?

Не мисля, че точно това може да се получи, т.е. да не се промени естествения цвят, а да се покрият само белите коси и да се нацели точния тон и оттенък на естествената коса. Аз също съм със светла естествена коса, определям я като пепелива 7ца, но с боя №7 ставам много тъмна, доста по-тъмна от естествената ми коса. Сега правя смес от 1/3 8.00 и 2/3 9.1 или някаква бежова 9ка с 6% оксидант. По този начин косата ми леко се изсветлява - да кажем с един тон, но поне се нацелва пепелния оттенък, който ми подхожда на тена на кожата. Аз целя максимално естествен цвят. Купувам си професионална боя.
От дрогерийните харесвам Лореал Екселенс и Лореал Преференс, като бих смесила 50/50 8 и 9 (може и с някакъв пепелен оттенък - 9,1 или 9,11). Но реално с профи боя излиза по-евтино, особено, ако е 100 мл., но трябва да се поръча оксидант отделно.

Mila💗, да зависи от процента на оксиданта, но и от основата, т.е. колко е тъмна естествената коса.

# 124
Мила, както и преди мен да отговорили, да, зависи степента на изсветляване. Но също има значение каква е основата и дали преди това е била боядисвана косата и в какъв цвят.

# 125
За казуса на bebcheto се сетих, че може да пробва и със semi-перманентна боя, като Диалайт или Диаричес на Лореал. Взема се по-светъл цвят от желания резултат. Има ги в сайта Златна рибка. Даже ще взема и аз да пробвам една боя, защото следващия месец съм на море, а ще съм точно за боядисване седмица преди морето.

# 126
Здравейте момичета, имам балеаж и последния път ходих на фризьор да го тонира, но сега имам нужда да го направя за понеделник-вторник, та няма как да стане отново при него. Реших да го направя сама и се насочих към този тонер - https://zlatnaribka.com/products/bezamonyachen-toner-za-rusa-kos … nt=49065947267363, като не съм сигурна дали да избера прасковен или перлен. Какво бихте ме посъветвали, в скрития текст е косата ми в момента. Искам да е неутрален цвят, нито прекалено топло и жълтеникаво, нито прекалено сиво и студено.
Скрит текст:

# 127
И искате прасковен тонер защото?

# 128
Силвър или перла си вземете. Прешъс, страхотен балеаж! Жалко, че никога не ми направиха и на мен такъв, браво на фризьора.

# 129
Силвър или перла си вземете. Прешъс, страхотен балеаж! Жалко, че никога не ми направиха и на мен такъв, браво на фризьора.
Ние сме си писали с теб, но преди доста време. При Поли Ботева е правен. Ти ходи ли при нея?

# 130
  • София
И аз съм във вечната мъка с белите коси. По принцип, на бяла коса в корените се слага основен цвят - примерно 8 или 9. Между другото, дрогерийните бои много рядко имат чиста 9ка.

# 131
Здравейте, обезцветявам се от няколко месеца с безамонячна пудра и забелязвам че косата ми стана доста по-зле отколкото като беше с амонячна пудра на друга марка.. Възможно ли е това или аз си набивам филми ? 😀

# 132
Възможно е. Безамонячен продукт, не означава непременно безвреден за косата...

# 133
И аз съм във вечната мъка с белите коси. По принцип, на бяла коса в корените се слага основен цвят - примерно 8 или 9. Между другото, дрогерийните бои много рядко имат чиста 9ка.

И на мен така ми каза фризьорката ми, да сложа 8ца вкъщи като се правя, но аз сложих 7ца в корените и явно държах по-дълго, освен че доста потъмних корените, и си развалих и по-надолу по косъма цвета. Демек станаха тъмни корени, все едно от 3 месеца израснали.
Чудя се какво да предприема- да правя обезцветяване на корени (в салон не знам има ли такова нещо ?) или да искам някакви кичури, и после да се правя с 8.

# 134
  • София
Не, не. Сложи 9.

Общи условия

Активация на акаунт