🌹 Ергенът 🌹 сезон 4, тема #12: от вторник до четвъртък, 20:00

• 114 391
  • 2 320
  •   1
Отговори
# 645
Anonymiss, чети с разбиране. Казах, че е меркантилна, но не до степен да търпи всичко за едната издръжка. Ако някой мъж я нарани (като историята с кучето), ще си намери нов и ще го зареже.
Така де, егоистично меркантилна е според твоите тълкувания. Разбрахме се най-накрая, мисля.
Дали наличието на тези качества обаче дава неограничен избор от кандидати да я издържат е доста под въпрос.
Както се вижда почна да рекламира разни козметики и простотии в инстаграма си, така, че явно спонсори липсват към момента, щом си е развалила имиджа на сияеща принцеса с работа за хонорар или на процент. Joy

# 646
Тази Александра е тотално луда.

# 647
Въпросното момиче е промотирала дрехите , които Даниела е продавала, нещо от този род.

@Lilly_85 не е от този сезон. Първата снимка дето си я сложила в скрит текст , не се отваря
Ясно, значи е Александра от първи сезон. Какво да ти кажа… Ако Даниела е лоша, Александра е 3 пъти по-лоша. 😁 Пълна истеричка, а преди време гръмна скандал, че дрогирала хора на сеансите си (и не, не е лицензиран психолог, само някакъв курс е изкарала). Както казах - луда и опасна. Между другото нейният баща беше в последния сезон на Биг Брадър… Накратко - крушата не е паднала по-далеч от дървото.

# 648
На всичките там менталното състояние е под голям въпрос. Явно са се харесали с Данка щом са “работили заедно” и после са се “разхаресали”. То една няма да е свЕт.

Аламак! , щом баща и чак и той е бил в реалити , мозъчното увреждане е генетично. Струва ли си да намер я С1?

Тази Александра е тотално луда.
Въпросното момиче е промотирала дрехите , които Даниела е продавала, нещо от този род.

@Lilly_85 не е от този сезон. Първата снимка дето си я сложила в скрит текст , не се отваря
Ясно, значи е Александра от първи сезон. Какво да ти кажа… Ако Даниела е лоша, Александра е 3 пъти по-лоша. 😁 Пълна истеричка, а преди време гръмна скандал, че дрогирала хора на сеансите си (и не, не е лицензиран психолог, само някакъв курс е завършила). Както казах - луда и опасна. Между другото нейният баща беше в последния сезон ня Биг Брадър… Накратко - крушата не е паднала по-далеч от дървото.

# 649
Тя Александра с всички се е “разхаресала”.😂

# 650
Няма как, да се гледат 20-30 човека месеци наред и да не избият само лошите качества в очите на всички.
Усещате ли, че вече няма нищо хубаво за никой? Само от лошо, по-лошо.
Какви участници искате да има вътре? Не вярвям да може да подберете по-добри дори във вашите очи.

# 651
Няма как, да се гледат 20-30 човека месеци наред и да не избият само лошите качества в очите на всички.
Какви участници искате да има вътре? Не вярвям да може да подберете по-добри дори във вашите очи.
Веднага сменям тримата ергени с Мастагарков, амазонката Гатьо и Ники майонезата.

# 652
Тя сал една Даниела седи и търпи мъж който е неуважителен , колко хиляди са така

# 653
Тъкмо Даниела да ми опротивее от снощи с досадното си дуднене и повтаряне на едни и същи простотии и в темата пак ме завърнахте към инстинкта да я защитя - оливате се, че не ѝ било мъчно за приспиването на кученцето, една пък заяви, че и за починалия ѝ баща не ѝ било мъчно. Може да е меркантилна, но вие я изкарвате психопат без никакви основания за подобно нещо. Ами озаптете се малко.

Баща й не е починал. А за кучето кой каза, че не й е било мъчно?

# 654
Това не се ли нарича егоизъм? Joy
Даниела вместо да подарява книгата си, да подарява тълковни речници на последователките си.
Първо - не съм ѝ последователка, изобщо не я искам никъде покрай мен. Просто съм обективна. Хората не са роботи и имат чувства, колкото и да са меркантилни.

Второ - не, не е егоизъм. Меркантилността цели изгода от другите, а егоизмът е безразличие към другите.
Пример за меркантилност: “Ще ти помогна, ако ме вкараш в еди-кой-си клуб”.
Пример за егоизъм: “Няма да ти помогна, защото ме мързи и не ми се излиза”.

Тънка разлика.
Примерите не са особено добри, защото не се изключват. Не става ясно дали при възможност за вкарване в еди-кой-си-клуб мързелът няма да се изпари или пък дали ще се появи, ако няма опция за вкарване.

Принципно и при меркантилността, и при егоизма движещата сила е собственият интерес и собственото облагодетелстване.

Аз разбирам думата меркантилност повече като склонност към материални облаги на гърба на другите, докато под егоизъм поставяне на собствената особа над всичко друго - и в материално и в духовно отношение. В този смисъл егоистите могат и да не са меркантилни, а просто да не умеят да дават - чувства, пари. Егоиста може и да не е меркантилен (а само много, много да обича себе си), а меркантилните хора са използвачи и манипулатори, по-висша степен на егоисти.

# 655
Според промото за довечера:
Скрит текст:
Синтия си тръгва, няма я на стълбите, Косара и Адриана са без рози - т.е. са ги дали, а другите държат в ръцете си рози

# 656
Не ги знам другите, но Мастагарков е много красив. Някой го спомена с Мартин та го Гугъл . Дано само да не е като ВикитУ.

Веднага сменям тримата ергени с Мастагарков, амазонката Гатьо и Ники майонезата.

# 657
Не ги знам другите, но Мастагарков е много красив. Някой го спомена с Мартин та го Гугъл . Дано само да не е като ВикитУ.
и този е зодия Риби Simple Smile изгубен потенциал

# 658
Караницата между Косара и Васил е нагледен пример, че много от човешките конфликти се дължат на… ниско айкю и функционална неграмотност, на неумението да се изразяваш и да разбираш какво ти казват. И двамата се оплетоха и фрустрираха в провалени опити да намерят правилните думи в ограничените си лексикони и да построят смислени фрази.

Като стана въпрос за фирми за почистване покрай Даниела:

Скрит текст:
От мой познат, който има такъв бизнес, знам, че изненадващо най-трудното в цялата работа е да менажираш емоциите, отношенията и конфликтите между самите работници, които нон-стоп са в някакви драми, кавги и т.н. точно от този тип.

# 659
и този е зодия Риби Simple Smile изгубен потенциал
И тримата, предложени от мен, са Риби, не само Мастагарков Joy

Общи условия

Активация на акаунт