🌹 Ергенът 🌹 сезон 4, тема #12: от вторник до четвъртък, 20:00

• 113 954
  • 2 320
  •   1
Отговори
# 1 545
Тъй като много ни се караха, че по снимка гадаем що за бохем е бащата на Даниела, е, за майка й човек може да прецени по постовете й. Няма да категоризирам, всички четем на български и можем да си направим  заключение.

# 1 546
Надкаст с Бранимира е излезнал на бтв сайта. Бранка като и се обадил Ники Николов си посмислила че и предлагат да е водеща. Joy

# 1 547
На мен английският на Мартин ми прави далеч по-лошо впечатление, тъй като той е завършил във Великобритания и би следвало да има някакво ниво, за разлика от Даниела, която може да е всякаква, но определено не парадира с образование.

# 1 548
Говоря по цял ден на английски и английският ѝ е на много сностно ниво. Важното е , че го говори и се разбира. Иключително са дребнави критиките на тема чужд език. Щом говори английски, знае повече от голяма част от англоговорящите, които не говорят и един чужд език. Езикът е да се разбираме, а не да сме перфектни. Перфекционизмът е най-голямата грешка на хората, които учат чужди езици и не се отпускат да говорят. 

Имам чувството, че някои хора ще си изкривят сърцето да кажат нещо позитивно в тази тема.

# 1 549
Колкото и да ѝ е зле английският стигна да накара сърфистите да си поръчат и шотове, освен смучитата.

# 1 550
На мен английският на Мартин ми прави далеч по-лошо впечатление, тъй като той е завършил във Великобритания и би следвало да има някакво ниво, за разлика от Даниела, която може да е всякаква, но определено не парадира с образование.
Виктор е същата работа. Като една от сестрите го пита дали очите му са hazel, отговори първо с “А?”, след като тя повтори каза” Sometimes”. 😂

# 1 551
ВикитУ с неговото вечно мислене, хич не ми липсваше този епизод. Даже забравих, че е там🤣

# 1 552
Каквито и грешки да направи Даниела, бяха по-малко от тези на Мартин, Виктор и Васил, а вече те са с претенции, че са учили във Великобритания.
В тази връзка акцентът не е огромен проблем, на мен пък всеки ден ми се налага да говоря с финансисти, които са над 45-годишни и говорят английски с тежък акцент и допускат грешки, но пак са директори на отдели и фондове, та и езиковото ниво не е определящо, ако имаш правилните умения, контакти и образование. Не че някой от ергените някога ще стане директор на високо ниво, но все пак стига да бъдеш разбран, не виждам проблеми. Отделно премахването на акцента отнема доста време, изисква се много слушане, тренировки сам пред огледало и после разговори с местни.

# 1 553
На Даниела й признавам, че за средата, от която произлиза, много е надградила. Има сравнително добър речник, макар и да бърка понякога значението на думите, изразява се гладко, има бърза мисъл. Видяхме вчера, че е отворена и комуникативна.
На мен ми е интересно едно нещо - как от момиче със скромен произход, работило, по нейни думи "много неща на заплата", стигаме до претенциите на топ държанка. Как се стига до тази зашеметяваща трансформация?

# 1 554
Чета назад и може би сте сменили темата. Заформил се езиковедски спор с етимология, лингвистика, културна история, за да се обясни думата "бохем". Не знам защо се хващате само за тази дума, а не забелязвате как още описа баща си Даниела - като го стегне шапката, се маха, не можеш да му хванеш спатиите, никога не е имал кариера, не се задържа на едно място... Как очаквате една дъщеря да квалифицира такова поведение с една дума, без да обиди собствения си баща в ефир? "Бохем" с поясненията, които дава, е начин, без да крие напълно истината, да не е груба.

# 1 555
На Даниела й признавам, че за средата, от която произлиза, много е надградила. Има сравнително добър речник, макар и да бърка понякога значението на думите, изразява се гладко, има бърза мисъл. Видяхме вчера, че е отворена и комуникативна.
На мен ми е интересно едно нещо - как от момиче със скромен произход, работило, по нейни думи "много неща на заплата", стигаме до претенциите на топ държанка. Как се стига до тази зашеметяваща трансформация?

Според мен ключа е в подчертаното. Не знаем какви точно са тези "много неща", които е работила, но явно не са били приятни и сега се опитва да намери начин да не й се налага да го прави повече.

# 1 556
Относно Надкаст- мен пък ме дразни Жоро, който за всяко нещо се опитва да оправдава Даниела, Неделчо не я обижда, напротив много добре се обосновава кое му е странно и не прави добро впечатление.

# 1 557
Със сигурност е работила нискоквалифициран труд, няма лошо, работила е. Предвид издигането й нагоре, от сервитьорка или барман до това да я издържат богати мъже и от сервираща, да й сервират, разбирам защо смята, че няма провал в живота. За нея си, като знае от къде е тръгнала и според собствените си представи за успех, тя е топ ъф дъ топ.

# 1 558
Е, можеше да и се откъсне от сърцето едно признание, че и тя е била барманка/сервитьорка, но премълча

# 1 559
Е, тя очевидно има много комплекси, че не е била винаги гледана и глезена и най-малко от нея очаквам да каже - "Ее, да си припомня младежките дни, аз също съм била сервитьорка! Гледай сега как се прави!". Можеше даже да спечели с откровеност, но не.

Общи условия

Активация на акаунт