Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 81

• 24 758
  • 735
  •   2
Отговори
# 690
Некоректна е анкетата, в частта "избройте" не е възможен избор на повече от едно (радиобутони, нов избор изключва предходния).
Моля, проверявайте формите преди публично пускане! Губите потенциално коректно отговарящи Ви, както и събирате непълна информация, от която изводите ще са некоректни.

Оправена е анкетата, вече можете да избирате повече от едно. СКПЯ също добавено

# 691
  • Пловдив
Момичета, обмисля това да пия поне за месец
https://bulgarbiotic.bg/product/paket-otslabvane

Имате ли наблюдения?
Питах ги и тях, били подходящи за хашимото, не че друго ще кажат, то е ясно.
Малко да раздвижа метаболиза, ако може да повлияе на отслабване, чревца и т.н.
Че след отказа от цигари и лечението с аб за хеликото и ми се стопираха нещата и напълнях, имам да чистя 6-7 кг.

Около 8 март имаха промо и купих за мен и за майка ми. Нямаше кой знае какъв ефект за отслабване, но има полза  за подуването и запека.
Същия ефект имам от хубав пробиотик, който поръчвам от Ай хърб

След като писах последния път за липсващия цикъл и изписания прог от моята АГ - няколко дни по-късно от само себе си ми дойде. Сега съм в чуденка дали да почвам предписания Прог.

Утре съм на ендо и ще питам, макар че той сигурно няма да вземе отношение

# 692
Змейковица, от ихерб какво взимаш като пробиотик?
Иначе аз какви ли не съм изпила.
С чревцата винаги е драма и винаги пия разхлабителни. Билкови.
Лениви са от години.
Е, имам напредък огромен, но пак си остава нуждата да пия тия неща.
То като с д и желязо, все ги пия.

# 693
Пак са смесени симптоми и съпътстващи заболявания... Попълних, но не съм сигурна рова как ще се анализира Thinking

# 694
  • Пловдив
https://bg.iherb.com/pr/doctor-s-best-digestive-health-probiotic … veggie-caps/71547

Този взимам.
Днес си пуснах профилактични от ЛЛ - желязото доста се е вдигнало - вече е 17,5 (преди година беше под 5), а инсулинът е паднал още малко - 4,85 (беше близо 12, преди 5 месеца стана 5)

# 695
Ох, чудя се. Иначе много ги рекламират и даже известни личности, ама много.
И тук във форума.

Благодаря ти за това. Може би него, запазвам го, ще обмислям.
Колко време го пи това? Една опаковка за колко време стига.

Една опаковка за около месец и половина май беше. Три-четири изпих, с почивки. Ефект имаше, ама по-голям ефект имах, като си смятах приема на фибри на ден и гонех да са 25-30 гр. Изненадващо трудно се докарват, хем се имам за човек, който яде здравословно.

Тази анкета пък каква е? "Отговорите ще бъдат публикувани" - къде? С каква цел?

# 696
https://bg.iherb.com/pr/doctor-s-best-digestive-health-probiotic … veggie-caps/71547

Този взимам.
Днес си пуснах профилактични от ЛЛ - желязото доста се е вдигнало - вече е 17,5 (преди година беше под 5), а инсулинът е паднал още малко - 4,85 (беше близо 12, преди 5 месеца стана 5)

Аз купувах този пробиотик от тук, Бонго го беше похвалила. Първата половин опаковка ми действаше на запека и след това ефекта изчезна...доизпих ги де, но затова ги спрях и реших да пробвам Булгарбиотика.

Браво за инсулина, вероятно си променила храненето нещо друго? Чудя се дали пробвам Берберин да вземам малко.

# 697
  • Пловдив
Пробиотика на др Бест го пия вече от почти 10 месеца, с прекъсвания за Булгарбиотик и за един друг от Германия. Добър е ефектът при мен все още - иначе ми е трудно със запека...

Храненето не съм го променила чааак толкова - да, намалих въглехидрати и сладко, но все още ги ям. Спортувам поне 4 пъти седмично, отделно имам и танци 1-2 пъти седмично по няколко часа. Увеличих протеините, които приемам, пия Берберин и Хром (отделни добавки, взимам ги от немския Амазон).

Днес бях на ендо - гледа жлезата на ехограф - възлите ги няма, има само малка киста - била в идеално състояние и чак ме убеждава да спирам Еутирокса. Били ми идеални изследванията - пък аз съм си още в лека хипофункция.
Пусна ми полови хормони. Зададох въпроса - Няма ли да изпадна отново в жестоко хипо - не, жлезата щяла да навакса Dizzy Face
Хич не смятам да го спирам... ще направя изследванията, ама трябва да изчакам да ми дойде (ако дойде Rolling Eyes) и тогава... Според него няма връзка дозата на хормона с цикъла

# 698
Ох, тези лекари...без думи съм какви глупости дрънкат понякога.

Берберин колко пиеш, в смисъл аз не съм оглеждала какви дозировки има, как се пие. Доста движение имаш, браво! Аз много ходя всекидневно, но чак сериозни тренировки нямам.

# 699
  • Пловдив
Ох, тези лекари...без думи съм какви глупости дрънкат понякога.

Берберин колко пиеш, в смисъл аз не съм оглеждала какви дозировки има, как се пие. Доста движение имаш, браво! Аз много ходя всекидневно, но чак сериозни тренировки нямам.

https://www.amazon.de/dp/B0CHRNR4QH?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title - в момента пия този, по 1 на ден

https://www.amazon.de/dp/B0DP76PT9W?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title - преди това пиех този - пак по 1 на ден, нищо, че пише да бъдат 2 пъти дневно. Редувам ги, пием ги с ММ и по-бързо свършват

Имам движение, но кантарът не мърда особено... При цялата схема, която описах съм с едва 2 кг. надолу за последните 7 месеца. А от приема на кортикостероиди бях качила 10 кг., имам да махам още поне 4-5

# 700
Благодаря. Това за мъжа е добра идея, моя скоро не съм го изследвала, но почна да се поразширява в кръста и да налита много на сладко.

# 701

Една опаковка за около месец и половина май беше. Три-четири изпих, с почивки. Ефект имаше, ама по-голям ефект имах, като си смятах приема на фибри на ден и гонех да са 25-30 гр. Изненадващо трудно се докарват, хем се имам за човек, който яде здравословно.

Тази анкета пък каква е? "Отговорите ще бъдат публикувани" - къде? С каква цел?

Фибрите много май нямат значение за мен.
Хуска примерно ме запича зверски. Анатемосала съм го.

За берберина - не съм пила аз.
Но като цяло кз и инсулин са ми добре.
Ако помага за отслабване бих опитала. Иначе и това да пия, не знам.

# 702
Аз си купих берберин по препоръка на ендокриноложка, но толкова некомфортно ми стана от приема, че се отказах от втория прием. Надува ми се корема, лошо ми е, не е за мен. Постигнах след това чудесен резултат с фастинг - визуален и на кантар. Отдавна не съм се изследвала, но мога само да препоръчам.

# 703
Всъщност точно това май ме спря да го купя.
Стомашните драми които може да причини.

# 704
  • София
... Постигнах след това чудесен резултат с фастинг - визуален и на кантар. Отдавна не съм се изследвала, но мога само да препоръчам.
Може ли малко подробности за фастинга. Колко часа е, на каква възраст сте, ако не е тайна? Питам най-вече, защото постоянно срещам информация колко фастинга е вреден за метаболизма на жените в менопауза, а аз съм в тази категория.

Така и така пиша, и да споделя последните ми резултати след прием на 1.3мл Аку тирокс от 2м (еквивалент на 25мкг еутирокс). ТСХ е спаднал, FT4 вдигнал в горната половина, но FT3 е на дъното. Почти съм сигурна, че ендото няма да пипа дозата при тези резултати. Моля за вашето мнение.

06.25
Скрит текст:

08.25
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт