На море в Гърция 2025 - I

• 50 307
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Някой правил ли е упражнението да кацне на Хераклион и да отиде до Ханя да почива. Нищо не мога да намеря в близост до Хераклуон. Все нещо има дето не е нашето или ние не сме за там.
Преди много години, когато нямаше нискотарифни полети до острова, а другите билети бяха непосилни за 4-членното ни семейство, се записахме на организирана почивка с агенция. Точно се бяха появили колективните сайтове за пазаруване и отидохме за смешни пари. Не само, че кацнахме в Ираклио, но хотелът ни беше в Херсонисос. Още същия ден наехме кола под наем от най-близкия офис до хотела и обиколихме почти всичко от Топ 10 на острова. Не ни пречеше, че пътуваме по 4 часа в посока, за да видим Балос, Елафониси и т.н. в другия край на острова. Ако човек има желание, разстоянията не пречат. Simple Smile Но и ние не сме от тези, които стоят само на плажа. Където и да отидем не ни свърта на едно място. Simple Smile

Наскоро Параход беше споделила някакъв хубав хотел в Херсонисос или Малия. Не му обърнах внимание, но не ти ли върши работа?

Ти май спомена, че само едната посока е поскъпнала. Не е ли вариант единия полет да е до Ханя и да си тръгнете от Ираклио или обратното? Доста автобуси видяхме да сноват между градовете.

# 121
Здравейте! Включвам се с един логистичен въпрос. Планирам почивка до Корони и се чудя къде да направим междинната нощувка. Май предпочитам някъде по Йонийското крайбрежие, но все пак като по-запознати моля за съвет кой път да изберем и защо на картата от Патра до Корони ми дава такъв заобиколен маршрут?

# 122
Да, това е най-бързият маршрут, тъй като е почти само магистрала. Може и по западното крайбрежие на Пелопонес (след Патра), разбира се, където са по-малко километри, но повече време и гледки по по-бавните пътища.
Атинската магистрала, както виждате, е почти същото като време, но пък е значително по-скъпо като тол такси.

По западния маршрут е подходящо междинната нощувка да се направи в Янина. По източния - някъде около Камена Вурла например.

# 123
  • София
kupu,
при моето дете на тази възраст хит беше Торони, 3-4 пъти сме били между 1 и 3 г. Там почти всяка къща има обезопасен зелен двор и катерушки, а има и огромна общинска площадка и игрища за футбол и баскетбол на плажа, както и самият плаж е огромен и спокоен.
Недостатъкът е, че морето бързо става дълбоко и малки деца трябва да се наблюдават постоянно, но ние ходехме на Каламици най-често или на Дестеника, които са плитки.
Отсядали сме в къща Анастасия, но има и много други възможности, вкл. на първа линия. Закуска няма, но в селото има пекарна и магазини.
Свързах се с къща Анастасия и имат свободно студио за средата на юни, но сега в мен изникват съмнения дали има подходящо заведение с готвени манджи за детето, бях чела стари мнения за заведение Сакис и бях спокойна, но после прочетох, че вече не съществува и съм чуденка...
Има ли някаква пешеходна алея за разходки в Торони и може би най-глупавия въпрос, след като плажът е с едър пясък, могат ли да се правят формички с детските играчки, че детето много обича да играе на пясъка Blush

# 124
Здравейте! Включвам се с един логистичен въпрос. Планирам почивка до Корони и се чудя къде да направим междинната нощувка. Май предпочитам някъде по Йонийското крайбрежие, но все пак като по-запознати моля за съвет кой път да изберем и защо на картата от Патра до Корони ми дава такъв заобиколен маршрут?
Ние спахме в Нафпактос с тръгване от София около 5 часа и пристигане в Нафпактос в ранния следобед. Има достатъчно време за разходка из града, почивка и наслаждаване на гледка към моста Рио-Антирио Simple Smile

kupu, в Торони има дълга крайбрежна, с храната не мисля, че ще имате проблем.

Последна редакция: пт, 16 май 2025, 20:34 от Mur

# 125
Здравейте. Дали сте пътували с ферибот и служебна кола? Пълномощно имам. Нещо допълнително трябва ли?

# 126
  • София
Здравейте. Дали сте пътували с ферибот и служебна кола? Пълномощно имам. Нещо допълнително трябва ли?
Не мисля, че на фериботите някой проверява документите на колата. Там освен размера на колата, друго не се гледа.

# 127
  • В сърцето на трима мъже...
Здравейте!
Имате ли представа защо все още не могат да бъдат закупени онлайн билети за ферибот? Или в конкретния случай за Корфу:

Странното е, че все през месец май сме купували такива няколко години поред и невъзможността за закупуване сега ме озадачава.

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 15:27 от Нарциса

# 128
Планувам една мини почивка началото на юли до Халкидики за 4-5нощувки.Никога не съм ходила там.Къде бихте ми препоръчали да отседнем.Искам всеки ден да съм на различно градче ли,селце ли е незнам.По това време предпологам става за плаж.Предпочитам по широки плажни ивици с по плитка вода.И все пак да можем и някоя забележителност да видим.Незнам къде да се ориентирам.Не обичам да е прекалено тихо и безлюдно,но и да не е много наблъскано и нагъчкано.Както и да има хубави ресторантчета и таверни.

# 129
Здравейте!
Имате ли представа защо все още не могат да бъдат закупени онлайн билети за ферибот? Или в конкретния случай за Корфу:
...
Странното е, че все през месец май сме купували такива няколко години поред и невъзможността за закупуване сега ме озадачава.
Тази компания не ми е позната. С нея ли сте ходили точно?
Пробвайте https://lefkimmilines.gr/en/home/, ако сте до Лефкими, или Kerkyra Lines/Kerkyra Seaways до столицата. Аз тези знам и с тях съм пътувала.

# 130
Здравейте, виждам че темата е много обширна и пълна с полезна информация. Прегледах 1-2 теми през няколко страници, но като че ли се лутам и моля за насоки за да започна да търся конкретно. Иска ми се да направим септемврийско море с детето на 5 в Корфу или Крит. Пътуването ще е със самолет. Кой от двата ще ми препоръчате и някакви впечатления като курорти, плажове и др ще ми са от полза за да нога да конкретизирам търсенето си и организацията. Благодаря!

# 131
  • В сърцето на трима мъже...
Здравейте!
...
Тази компания не ми е позната. С нея ли сте ходили точно?
Пробвайте https://lefkimmilines.gr/en/home/, ако сте до Лефкими, или Kerkyra Lines/Kerkyra Seaways до столицата. Аз тези знам и с тях съм пътувала.

И на Лефкимилайнс няма.
Което е още по-странно. А на никоя начална страница няма каквото и да е обяснение.
Няма намерени маршрути.

# 132
Планувам една мини почивка началото на юли до Халкидики за 4-5нощувки.Никога не съм ходила там.Къде бихте ми препоръчали да отседнем.Искам всеки ден да съм на различно градче ли,селце ли е незнам.По това време предпологам става за плаж.Предпочитам по широки плажни ивици с по плитка вода.И все пак да можем и някоя забележителност да видим.Незнам къде да се ориентирам.Не обичам да е прекалено тихо и безлюдно,но и да не е много наблъскано и нагъчкано.Както и да има хубави ресторантчета и таверни.
Ситониа! Ръкавът с най- хубавите плажове.  Оживени курорти са Сарти,  Неос Мармарас и Никити. Можете да обиколите прекрасните плажове по ръкава около Вурвуру,  Сикия,  Ориндж, Парадайс. Разгледайте по картата и си изберете къде да отседнете и какво да посетите.

# 133
И на Лефкимилайнс няма.
Което е още по-странно. А на никоя начална страница няма каквото и да е обяснение.
Няма намерени маршрути.
Има си маршрути и успешно симулирам начало на покупка във Ферихопър, та даже и с 50% намаление ми ги дава.

https://www.ferryhopper.com/#/results?itinerary=IGO,LFK,IGO&date … 20250524,20250528

П.П. За края на май, за юни още не продават - рано е.

# 134
  • София
...По това време предпологам става за плаж....
bronze, не само, че става, но по това време започва силният сезон. Подгответе се за жега, навалици и високи цени. Със сигурност няма да има и много възможности за настаняване, така че не се бавете много с избора, ако нещо ви хареса.

Общи условия

Активация на акаунт