На море в Гърция 2025 - I

• 50 302
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
  • София
То има обществен автобус от пристанището до автогарата във Фира, който уж е съобразен с фериботите, но ще изгубите доста време с него. А и ако искате да отидете до Иа, ще трябва да смените с друг.
Според мен ако държите на Санторини за няколко часа, колкото да се каже, че сте ходили, по-добре вземете еднодневна организирана екскурзия от Крит (ако има). В противен случай ще си прекарате деня предимно в път. А децата не вярвам да се впечатлят от острова. Другият вариант е поне да запазите кола под наем от пристанището, но няма да е евтино. Аз уж бях резервирала от летището кола (но беше най-евтината, която намерих), пък тях ги нямаше и дойдоха едва след като им се обадих, (а и полетът ни закъсня), после ни откараха в офиса им във Фира и там попълвахме документите и чак тогава взехме колата. Изобщо 1 час си отиде в тази процедура. На Крит сме вземали от летището и всичко стана супер бързо - буквално за 10 мин.

Последна редакция: вт, 13 май 2025, 12:48 от миленка_д

# 106
Има екскурзии, аз преди много години ги бях гледала, още си съществуват.

https://greekholidays.travel/en/Tours/356-day-cruise-to-santorin … n-to-oia-and-fira

Иначе на теория всичко може да се организира с пари или с още повече пари. Може да си наемеш кола, трансфер, целодневна екскурзия с местен гид с кола и т.н., но като им погледнах на тези цените, 180 Е, ми то хич не е зле, то само билетът за ферибота за възрастен е толкова.

# 107
Здравейте,опитвам се да купя билети до Лесбос,през Ферихопър,за м.септември,но не става-рано ли е още?

# 108
Разписанието е до 31.08. засега.

# 109
  • Стара Загора
Аз също търся за Лесбос за август от Кавала и има само в неделя. Миналата година имаше повече възможности.

# 110
Да. Доста са зле нещата със северноегейските линии, откак Сийджетс поеха Лимнос, а Блустар преместиха кораба Диагорас (който основно изпълняваше тази линия). Въпреки че е субсидирана.
По принцип има и веднъж седмично Солун-Лесбос - в събота, но са дали разписание само до края на май.
А през Атина е не само по-дълго, но и далеч по-скъпо.
Остава като опция вариантът през Турция - доста дълго се шофира, но пък фериботът е само 1 ч. 30 мин.

# 111
  • Luxemburg
Много благодаря за подробната информация. Явно няма да го бъде Санторини. Аз се изморих само докато четох. Представях си го да спре в градчето и просто да се разходим и да разгледаме, да хапнем в някое ресторантче и да се върнем вечерта. Друг път ще да е.
Аз съм в издирване на хотел и за жалост каквото и да харесам все се оказва да е за възрастни (над 16г), а съм и с едно по-малко дете (13г) и не искат категорично да ни вземат. Нищо, че още сезонът е съвсем в началото. Cry

# 112
b]Параход, [/b]  тоя вариант много ни притесни миналата година и се отказахме - въпросните ферита са малки лодки за 7-8 коли макс боя до боя.   Гледахме ги в интернет - при малко по-силен вятър това не знам как ще се държи.  Момиче от темата за Турция писа, че не само изглеждат, а наистина е притеснително.  Освен това, може и да не те качат, като видят, че не си с турски паспорт, даже и да говориш добър турски - описваха подобни преживявания.  Още по-гадно е да те натоварят за острова, а за връщането да увиснеш. 
НО за новия сезон все още няма информация как стои въпроса с тия турски ферита.  Моля Ви пишете, ако пътувате от турските пристанища за тия гръцки острови. Моля Ви, който има нова информация за тоя сезон, пишете тази опция надеждна ли е сега. 
Остава като опция вариантът през Турция - доста дълго се шофира, но пък фериботът е само 1 ч. 30 мин.

# 113
  • Пловдив
Е как да не те качат, нали имаш билет? Сега, вярно, че мина време от нашето пътуване, но не съм имала подобни притеснения. Феритата са малки и за кола трябва да се купи билет доста рано. И единственото ми притеснение беше, че при място за 8 коли качиха 10 и в двете посоки /т.е. бяха доста близо колите и се притеснявах да на се дрънкат една в друга при вълнение/. Вероятно 2-те бонус коли нямаше шанс да са на нетурци, но не бих и имала очакване да ни качат, без да съм подсигурила билет.

# 114
Няма празно обаче, Олимпик са покрили всички северноегейски острови с директни полети от Солун.
Преди месец имаше горе-долу прилични цени и се възползвах.

# 115
Prinx, едва ли е чак толкова страшно Simple Smile Много хора пътуват с тях, от темата също. Пък и това са крайбрежни води, няма силни вълнения. На Додеканезите по-надолу пътувахме с такова малко корабче (гръцко), което уж събира 9 коли по спецификация, но на практика бяхме ние и няколко мотора в гаража. Не е имало проблеми, а морето не беше съвсем тихо.
Все пак да се надяваме, че ще пуснат още някой курс от Кавала или Солун, защото много хубави дестинации са си това, а и местните страдат без постоянна връзка.

# 116
Плануваме пътуване до Крит началото на октомври. Притеснявам се да не е студено за плаж, защото децата ще искат. Дали началото на октомври времето е ок за Крит и плаж ?

# 117
  • София
Според мен ще си е съвсем ок, ако не се случат някакви валежи или нещо извънредно. Ни обичайно изкараваме до края на септември на Крит, и времето си е съвсем чудесно за плаж, включително и водата става за къпане. Последно миналата година си тръгнахме ако не бъркам на 2 октомври, и времето си беше супер.

# 118
Запис.  Чакам се кротко края на юни за моето критско приключение.

# 119
  • Luxemburg
На Крит началото на октомври и водата става за плуване.
Миналата година търсих за Анталия или Ханя, но за края на октомври, началото на ноември и накрая от толкова четене се отказах. А времето бе 30°С, че и водата е била топла. Умрях на мъка. Но си беше рисковано.

Някой правил ли е упражнението да кацне на Хераклион и да отиде до Ханя да почива. Нищо не мога да намеря в близост до Хераклуон. Все нещо има дето не е нашето или ние не сме за там.

Общи условия

Активация на акаунт