На море в Гърция 2025 - I

• 50 297
  • 750
  •   2
Отговори
# 90
Здравейте, какви са цените на шезлонг и чадър на Родос?

# 91
  • Варна
12 Е

'' за уикенда ще бъдем в Златоград и мислим да отскочим до Ксанти. Нужни ли са паспорти за децата ( на 2 г и 11 г)?''
Нищо че са деца , нали трябва да имат някакъв документ за самоличност - все пак пресичат граница и отиват в чужда държава. Не случайно огромна част от членовете на  ЕС искат федерализация от типа на САЩ , но това пък е мн.сложно - само различните езици са поне 30 и едва махнахме различните валути и граници ама има още мноооого - общи данъци , икономика , армия , финанси , и т.н.и т.н.и т.н.и т.н.и т.н.и т.н.

Последна редакция: пн, 12 май 2025, 10:46 от peterky2002

# 92
за чадър и шезлонг или само за едното?

# 93
  • Варна
за чадър и шезлонг или само за едното?

чадър и 2 шезлонга е в комплект 10 - 12 Е може и 15 различните плажове , а те са мноооого. По принцип по всички острови , а и цялата останала Гърция освен СЕВЕРНА е платено от този порядък. За  СЕВЕРНА Гърция  безплатното е остатък отпреди 20 - 30 - 40 г. когато имаше  ЖЕЛЯЗНА ЗАВЕСА  и СЕВЕРНА Гърция беше ПРАЗНА И ПУСТА. Sad

# 94
  • София
Джа̀нъм, на Родос има десетки плажове - няма как да има еднакви цени на всички. Със сигурност варират в голям диапазон - по мое мнение (защото рядко ползвам) от 20 до 100 евро. Зависи и на коя линия са. Освен това има огромни плажове с много плажни заведения и различни цени. Ако искате да се ориентирате, без да е 100% сигурно, може да четете отзивите за съответните плажове в Google maps. Хората обикновено пишат цените, но ако отзивите са от минали години, може да са променени вече.

# 95
Благодаря за информацията,
от 20 години сме основно в северната част.
А старият град може ли/ по-скоро лесно ли е/ да се посети индивидуално, без да се включвам в платена екскурзия от агенция?

# 96
  • София
А старият град може ли/ по-скоро лесно ли е/ да се посети индивидуално, без да се включвам в платена екскурзия от агенция?
Зависи къде са ви настанили. Ако е близо до спирка на градския транспорт или си наемете кола, няма никакъв проблем. Ако са ви забили в някой чукар, далеч от всичко, сигурно няма да е лесно.

# 97
Пише на един км от хотела е старият град.
Близки плажове Акти Канари и Ели.
Още един въпрос 10.9. късно ли е за плаж там. Другата дата е 20.8. но не ни е много удобно.

# 98
Още един въпрос 10.9. късно ли е за плаж там.
Никак, тогава почва времето за почивка. Лятото е непопосима жега.

# 99
Пише на един км от хотела е старият град.
Близки плажове Акти Канари и Ели.
Още един въпрос 10.9. късно ли е за плаж там. Другата дата е 20.8. но не ни е много удобно.
Старият град е прекрасен за разходка индивидуално - невероятна средновековна атмосфера. Има 4-5 обекта, които могат да се посетят с билети (не много скъпи). Ако ви интересуват, просто трябва да видите в интернет работното им време. Има обиколка по крепостната стена (платена) и друга, около нея. Старият град  е пълен е с безброй заведения и сергии, но има и странични улички, по които рядко се мярва човек.
10.09 според мен е рано, а не късно за плаж. Преди няколко години в началото на октомври температурата през деня беше 30 градуса, а през нощта - 25. По плажа го играх нестинарка, а по време на разходката отгоре на крепостната стена щях да получа слънчев удар. Сезонът на Родос свършва на 1 ноември, съдейки по табелите там.

# 100
Благодаря!

# 101
  • Luxemburg
Тези от вас ходили на Санторини може ли да препоръчат какво може да се види/посети за ден и къде препоръчват да се обядва ? Обмислям еднодневна екскурзия с 2 деца.

Ия, може да се разходите за ден, да хапнете там.Разходка по калдерата към Тира от Ия.Но е важно как ще стигнете до там. Много ми е странно как само за ден планирате да сте на острова ли?
Планирам да вземем ферибота и да се разходим от Хараклион. Чудя се дали си струва гимнастиката или си трябва няколко дни.

Аз съм с крещяща нужда от помощ. Cry Бях си харесала хотелче от предложените ми места до Chania и чаках днес да потвърди доктора, че детето може да лети, че преди 1,5м имаше операция на ухото. Веднага след прегледа влизам да купя билети и да резервирам хотелчето и с ужас установявам, че връщането е скочило над 100%. Беше около 130€, а вече в 250€/човек. Няма начин да ги платя и се мятам към Хераклион. Слава Богу от Шарлероа има и до там. Но никога е съм била в долната част на Крит. Изобщо не знам има ли хубави плажове и дали може да препоръчате в кой район да гледам. Притеснява ме да не е ветровито и студено. Уж бягаме от студа и дъжда и имам нужда да се напеча и натопля за седмица. Да заредим малко батериите до лятното море. Но не мога да рискувам с жегите в Египет и затова избрах Крит. Помагайте моля.

# 102
Здравейте,
силно съм затруднена и имам нужда от помощта на вече пътували и обиколили Гърция като дестинация за лятна почивка. Не сме почивали там до сега и предвид цените и качеството напоследък в БГ, решихме да пробваме навън. Доста четох, но не открих съчетание на нещата, които са ни необходими. Ще пътуваме 2 семейства с 5 деца - повечето тинейджъри Simple Smile . Нужни са ни следните неща:
- дестинацията да е около или по-нагоре от Кавала - от Северо източна Бъгария пътуваме и ми се иска пътят ни да е  около 7 часа. Тасос ще ни е под въпрос- ще скочим на 9 часа път.
- мястото за настаняване да е на плажа или много близо до плажа.
- мечтано ми е малки вилички на плажа- чувала съм за такива места в Гърция. Цяла къща също ни устройва.
- същевременно да е място, близо до, където има заведения, да има и децата какво да вършат самостоятелно.

Ако може и кратка информация на актуални цени на храната по заведенията - приблизителна цена за вечеря/обяд за двама възрастни.

Ще съм благодарна на всякакви препоръки, съвети и споделени преживявания.
Благодаря предварително Simple Smile

# 103
Baby1313

Не знам на кое пристанище в Санторини ще спре ферибота от Крит.Едното е доста отдалечено и ще трябва кола за да се придвижите.Другото, на което свалят хората от круизите е подходящо.

От круизите свалят пътниците за ден обиколка, има какво да се види. Хубавата част на Санторини се разглежда за ден.”, самият остров е доста малък, целият може да се обиколи за ден с кола.

# 104
Фериботите винаги и всички спират на едно и също пристанище - Ормос Атиниос, от което не може да се стигне доникъде без транспорт.
https://maps.app.goo.gl/5e1fsqXgUosirmfv8

Общи условия

Активация на акаунт