На море в Гърция 2025 - I

• 48 865
  • 750
  •   1
Отговори
# 30
Хотелът има 1774 отзива в Гугъл и 697 в Tripadvisor, очевидно хиляди са отсядалите и можете да прочетете впечатленията им.
Както и на повечето хотели, които се предлагат от бг туристически агенции обаче, средните оценки са критично ниски. Но са достатъчно изчерпателни и многобройни, за да се ориентирате и да вземете решение.

# 31
Здравейте,  лятото наближава и пак ще трябва да обмислям къде да бъде моренцето този път. Тъй като съм на ново работно място и не съм сигурна кога точно ще мога да взема отпуск - май ще го решаваме в последния момент.

До тогава обаче ни се ще да отидем ей така за 2 нощувки само до Гърция в някое морско селце, максимално близо до нашата граница. Препоръчайте някое? Да нещо по-автентично, да има места за хапване и да е максимално близо до  границата? Има ли такова нещо? Кавала и Солун са ни твърде големи и шумни - иначе ги харесваме.

# 32
  • София
Здравейте, момичета!
Нещо съвсем се овъртях в планирането на лятната почивка. Колата ни се счупи и сега не смеем с нея да пътуваме на дълъг път след поправката, че не се знае дали пак няма да ни остави някъде на пътя.
Затова гледам варианти със самолет.
На Крит и Корфу сме били. Скиатос не ни е много по вкуса, остават Додеканезите. Вариант е със самолет до Родос и от там ферибот. И тук е голямата дилема. Отпуските са за края на юли. А тогава са големите жеги. Били сме в Родос по това време на годината и направо не можехме да дишаме.
Въпросът ми е за Кос или Карпатос. Дали и там ще е същата морна жега като на Родос в края на юли?  За жалост не можем да мърдаме в дните.
Знам, че не сте пророци, но все пак се надявам на мнение от готини хора, които пътуват и знаят.

# 33
о-в Кос е точно срещу Бодрум, юли  и август месец в Бодрум си жега, та и на отсрещния остров ще е същото

# 34
Привет. Набелязали сме Лимнос за края на юни.
Необходимома ли ни е резервация за ферибота, с кола сме? Мисля от Кавала да го вземем.

# 35
  • София
Да. Резервирайте. Билетите за пътниците едва ли ще свършат, но за колите не е така.

# 36
Необходимома ли ни е резервация за ферибота, с кола сме?

Вземете си билети предварително. Има и някакъв разумен период за възстановяване на сумата в случай на отказ преди пътуване. Ние преди две години пътувахме през юли и заради чакане до последно, се наложи да отидем с няколко дни закъснение, защото нямаше места за колата.

Игривата слива, на Кос съм ходила през юни и не мога да помогна, беше приятно топло, но водата беше още студена. А по стечение на обстоятелствата в края на юли сме били на Пелопонес, и то на Мани - не беше чак толкова горещо, колкото си го представяхме, а малкото дете беше на 3 години тогава и не помня да сме припадали от жега. Единствено на Елафонисос ни се стори безкраен пътя от плажа до колата през напечените дюни Grinning

# 37
Привет. Набелязали сме Лимнос за края на юни.
Необходима ли ни е резервация за ферибота, с кола сме? Мисля от Кавала да го вземем.
Поне 2-3 седмици по-рано.

ssiillvvyy,
вижте Переа до Солун. На морето е и има връзка с града с корабче (градски транспорт).
За по-автентично, но и по-далече - Афитос.

Игривата слива,
където не е горещо по това време на островите, е ветровито.
Защо не вземете самолет до Атина и оттам - където си искате, щом не държите да е директно до дестинацията, а сте склонни да продължите с ферибот? То и без това Родос-Карпатос далеч не са всеки ден.

# 38
  • София
На мен на Карпатос ми се видя с една идея по-хладно от Родос, но подчертавам, че бяхме в средата на юни. Вероятно причината за това усещане беше, че островът е по-ветровит. Което потвърждава горното правило - където не е убийствено горещо, духа доста.
Действително съчетаването на полетите до Родос с ферибот до Карпатос изисква планиране, тъй  като и двете са само в определени дни от седмицата. Аз лично не посмях да съчетавам самолет и кораб в един и същи ден - твърде рисково ми се видя. По тази причина имахме 2 нощувки на Родос, в които видяхме малко от острова и се получи добре логистиката. Но нямаше силни ветрове, които да ми объркат плановете.

# 39
Ако не се гони по-бюджетно пътуване, от Родос до Карпатос има и полети с Aegean/Olympic по 60-80€ (или даже по-малко за връщане) на посока.

# 40
То и от Атина има Simple Smile
Тези от Родос колко пъти седмично са?

# 41
То и от Атина има Simple Smile
Тези от Родос колко пъти седмично са?
Примерно август само в четвъртък няма.

От сайта на Aegean.

От Атина ще е по-тегаво и като дни, и като цени.

# 42
Полезно, благодаря. Рядко мисля с поглед към самолетите и този вариант въобще не ми е хрумвал.

# 43
Полезно, благодаря. Рядко мисля с поглед към самолетите и този вариант въобще не ми е хрумвал.

Но да се знае, че полетите се изпълняват с малък перков самолет ATR-42. Аз съм летяла с такова, нищо особено не е, лети по-ниско.
Нещо като маршрутка, ето примерен маршрут от 4 май от Flightradar. Родос-Сития с две спирки по пътя на Карпатос и Касос и обратно. Да се чете последователността отдолу нагоре.

Такъв индиректен маршрут пускаха и от Солун до Икария със спирка в Лемнос.

# 44
Знам ги детските самолетчета, да. При вятър не е много приятно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт