На море в Гърция 2025 - I

• 50 083
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
.....

Четох назад в темата за Евия, че сезона свършва септемви, а ние ще сме там от 8.09 до 11.09. в Кими по-точно. Дано има работещи заведения по това време в района.

Със сигурност ще има, то си е градче с предимно живущи и по-малко туристи. Поне отседнали туристи, преминаващи заради кораба има.

# 556
Момичета, помагайте. На Китира сме, но си забравих записките които си бях подготвила. За повечето неща ще се оправим, ама с ресторантите закъсахме. В Платонас бяхме,но снощи вечеряхме в единия от двата на плажа в Агия Пелагия и бяхме тотално разочаровани - абсолютен туристически капан. Бях си отбелязала препоръчани места, ама ей на. Нямаме повече време за грешни избори, така че моля за предложения за готини места за похапване, не ми излизат с търсачката нещо.

# 557
  • София
Здравейте група 😊
Кажете как запазвате на Сарти места? Чрез агенция нищо не ни намират . Две години се опитвам да запазя там и се отказвам на 4-5 опит. Или нямата места , или не връщат отговор.Ще съм благодарна за съвети и препоръки за места или сайтове ,където да търся.

Предишни години съм запазвала през booking. Тази година няма да сме там, но предполагам, че все ще се намери нещо добро.

# 558
  • София
Здравейте, тази година искаме да ходим на море в Гърция. До сега не сме ходили там и си нямаме на представа за градовете ,селата ,цените и т.н. Предпочитаме по-населени места. Кои са най-близките градове до България ? Наистина заслужава ли си повече от нашето Черноморие ? Благодаря предварително за информацията !
Това, което казвам като ме питат за Гърция е: Получаваш повече срещу парите си. Може накрая като теглиш чертата да си дал повече пари, но си получил много повече. Има доста места за настаняване тип апартамент или дори цяла къща за доста поносими цени. Дори има къщи с "частен" плаж или двора им свършва на плажа и то за 2-3 хиляди лв. за цяла седмица. Такова нещо по нашето черноморие, ако има ще е в пъти по-скъпо. Обслужването е безкомпромисно. Само кухнята може да е компромисна и то е рядко. Удоволствието да паркираш, където искаш безплатно е безценно. Още ми пригорчява като се сетя как ни изгониха от паркинг в Обзор, докато си хапвахме мекици преди да продължим за Иракли и се наложи да си ги доизядем на гробищата на Обзор, защото само там беше безплатно(но пък имат гледка от гробищата Laughing ). Плажовете, на които съм бил са достаъчно големи и съответно не пренаселени и с достатъчно място да разпънеш тента без да те гледат накриво на плажа, че заемаш много място. Като минус на Гърция е, че трябва да резервираш от рано и да избягваш юли и август месец, защото е по-скъпо и много горещо. Водата е по-топла, с по-малко вълни и без водорасли или щипалки. И медузи не съм виждал.

Последна редакция: ср, 25 юни 2025, 13:09 от чурек

# 559
Винаги съм намирала отговори в тази чудесна тема. Много искам да посетим Спорадите догодина, но се чудя дали да е за море или в началото/извън сезона. Притеснява ни дали не са много популярна дестинация, а за почивка не обичаме такива. Освен това колко дни е добре да отделим за островите? 10-12 дни?
Само Скиатос е силно туристически, Скопелос - средно, а Алонисос - хич.
На мен редът на харесване ми е: Алонисос, Скиатос, Скопелос, но за друг може да е иначе. (Струва си и Скирос, който също е Спорад, но в момента няма директна връзка с тези и се стига по съвсем друг начин.) Със сигурност вторият и третият не са за извън сезон, също и защото са доста на север, зелени и влажни. Вижте втората половина на юни или първата половина на септември, като направите Скиатос първи, ако сте в началото на сезона, и последен, ако сте септември.
Лично за мен 3-4 на дни на всеки е минимумът.

Alia1,
Агия Пелагия си е туристик, да, съжалявам, че сте имали кофти вечер. И на нас там ни беше единственото незадоволително кулинарно преживяване на Китира (даже май два ресторанта пробвахме, че ни беше най-близо до настаняването - и двата не ставаха).
Пиша няколко таверни с уговорката, че са проверени доста отдавна:
О Платанос - Милопотамос
Панаретос - Потамос
Кокино Спалето - Фрилингианика
Фамилия - Фрадзия
Скандия - Палеополи
Филио - Каламос

И не е таверна, но кафенио-то на кръстовището в средата на острова, в Арониадика - няма как да го пропуснете. https://maps.app.goo.gl/iexLawn4ywSfhWf77

# 560
Благодаря,  Параход. После ще дам отчет.

# 561
  • Сред мелниците
За кратка почивка, само шест,  дни в Уранополи какви забележителности бихте препоръчали?
Екскурзиите с кораб са ми приоритет .  Бих отишла на всякакви - близки и далечни.
Как е по-добре на място ли или от тук да направим резервации?
Благодаря!

# 562
Обиколка около Атон - от Уранополи всяка сутрин.
Магарешки острови - водно такси от пристанището на У., малки островчета с плаж и плажен бар.
Амулиани - регулярен ферибот през час-два, от пристанище Трипити, може да ходите и повече от веднъж. На Амулиани плажовете са много по-хубави от тези на брега.

# 563
  • Sofia
Момичета, за онлайн чекинг на фериботните билети от падащото меню кое е по правилно да избера предполагам имейл, др опция е телефон 🤔
Благодаря Ви

# 564
  • София
Момичета, за онлайн чекинг на фериботните билети от падащото меню кое е по правилно да избера предполагам имейл, др опция е телефон 🤔
Благодаря Ви

През телефона мисля,че ще генерира електронен билет през приложението?
Ферихопър ли гледате,или през сайта на компанията?

# 565
  • Сред мелниците
Параход , благодаря !
Какви са цените за ферибота и има ли опция за ходене на Амулиани без колата?
Като пешеходен тур да го правим?

Последна редакция: чт, 26 юни 2025, 13:20 от В (като Вятър)

# 566
  • Sofia
Благодаря Ви

През телефона мисля,че ще генерира електронен билет през приложението?
Ферихопър ли гледате,или през сайта на компанията?
От ферихопър ме прехвръли на сайта на Blue Star за Наксос са билетите. За пръв път ми е и се притеснявам да не дам грешната опция и да се смотаем нещо на порта 😊

# 567
Някой знае ли за лодки за трансфер от Пелион към Скиатос, от Платания например? Да си спестя суперскъпия ферибот, не си заслужава чак толкоз за еднодневна разходка.

# 568
Утре тръгваме на нашата почивка в Корони. Очаква се да пътуваме в най-куцото време- тръгване около 10 часа от София. В последния момент ни се появи още един свободен ден и ще направим 2 междинни нощувки на отиване, една в Каламбака и една в Патра. На Метеора от години му се каним, но все не можехме да го наместим в плановете и сега в големите жеги му дойде реда. Та ако случайно пристигнем в Каламбака в някакво по-прилично време  предвид очакващия се трафик, има ли нещо интересно, което си заслужава да видим?

# 569
Параход , благодаря !
Какви са цените за ферибота и има ли опция за ходене на анулирани без колата?
Като пешеходен тур да го правим?
Сигурно си имала предвид Амулиани и може без кола, но няма смисъл. Островът е малък и общественият транспорт е символичен. Хубавите плажове са извън единственото градче.
Фериботът пътува 10-15 мин. и не е скъп и с кола.

Общи условия

Активация на акаунт