На море в Гърция 2025 - I

• 50 083
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте, мнение за хотел  chrousso village mare

# 571
  • София
Момичета, за онлайн чекинг на фериботните билети от падащото меню кое е по правилно да избера предполагам имейл, др опция е телефон 🤔
Благодаря Ви

През телефона мисля,че ще генерира електронен билет през приложението?
Ферихопър ли гледате,или през сайта на компанията?
От ферихопър ме прехвръли на сайта на Blue Star за Наксос са билетите. За пръв път ми е и се притеснявам да не дам грешната опция и да се смотаем нещо на порта 😊

Аз бих дала мейл. И в краен случай на порт би трябвало да има опция за взимаме на билетите. Ние сме взимали от офиса ма Блу Стар на пристанището в Пирея. От Минойците също.
А и предполагам че ще пратят билети на мейл,и ще можете да ги разпечатате

# 572
  • София
Момичета, за онлайн чекинг на фериботните билети от падащото меню кое е по правилно да избера предполагам имейл, др опция е телефон 🤔
Благодаря Ви
Според мен избери това, което ти е по-удобно. Ние заявихме да е като имейл. Отворихме го на телефон и показваме билетите на телефона. Не е нужно да се разпечатват. Става и със скрийншот. При мен имаше екранна снимка, в случай, че ме накарат да сляза предварително, но явно това е практика само на малките кораби.

Добре е, че сайтът те препраща на сайта на компанията. Не помня миналата година през Ферихопър или през Ferries.gr купихме едните билети, но ни взеха по 5 евро за хартиен билет. Нямаше опция за електронен. Първо си помислихме, че е нещо свързано с пристанището и не могат да четат екраните, но всъщност служители от кораба слизат да вършат тази дейност и няма значение дали си на Пирея или на най-затънтения остров без модерна техника. Simple Smile

Вчера най-после спряхме да снимаме птици (остров Лесбос). Надявах се, че ще имаме щастието да ги гледаме от терасата на къщата ни, но лагуната отпред е пресъхнала. А в отзивите бяха писали, че се виждат. Затова спряхме на солниците.

Фламинго:

Не бях виждала от толкова близо в природата.

И малко ги подплашихме, за да литнат:

Черни щъркели:

А това не знам какво е, но е умалено копие на обикновения щъркел, който е по нашите земи. За сравнение съм оставила патицата отзад:

# 573
Жестоки снимки на пилци, Таня. Това заливът на Калони ли е?

# 574
  • София
Жестоки снимки на пилци, Таня. Това заливът на Калони ли е?
Да, но в дъното на залива, до града. Има солници и канал до тях. В канала. Иначе на много места има "локви" с птици и спирахме да снимаме, но тези бяха най-наблизо. Само черните щъркели не бяха на това място.

# 575
Здравейте от Крит, Палеохора.

Времето е топ, от седмица сме тук и няма лош ден до момента. Морето е леко хладничко, но след 3-4 мин. се свиква и може да се плува. Хора има, но не е претъпкано. Намират се лесно места по таверните и кафенетата. Предимно италианци и скандинавци са курортистите, но има и много гърци.
Цена на шезлонг и чадър 7 евро и не всеки ден ми ги вземат. Кога мине чичото, кога не. До момента съм дала 14 евро за плаж, а ходя два пъти на ден.
Цени по заведенията - гръцка салата 7-13 евро
Гирос-10-12
Агнешко - около 14-15
Риба, според вида - около 15
Узо - 8-10
Бутилка вино - 11-50

Наем на Vespa 10 евро на ден, малка кола 15 -20 евро на ден.

Настанени сме в чисто нов апартамент, с чисто нови уреди и всичко работи безупречно. Човекът ни посрещна ето така

# 576
Поздрави от друга точка на Крит. Морето тук е топло и приятно . Вече ги няма и вятъра и вълните. Доста е топло, за мен си е идеално.

Това са Спиналонга, Агиос Николаос и езерото Воулисмени.

Това е от Малия, тук сме отседнали. Хич не ми е по вкуса и не бих го избрала лично, но съм на моминско парти. Никак не ми е гръцко , но хората са мили, туристите не. Цените са доста високо. За съжаление нямаме кола и на никой никъде не му се ходи , но не искам да се оплаквам, иначе щях да съм в офиса.

И едно изгревче

И залезчеее

# 577
  • Sofia
От Пелион за Скиатос има водни таксита от Катигиоргис, в южната част. За Плащания не знам, може и от там да има. Горе от Агиос Йоанис май също има. Елизабет круизес преди спираха на Платания, ама вече не.

# 578
От Пелион за Скиатос има водни таксита от Катигиоргис, в южната част. За Плащания не знам, може и от там да има. Горе от Агиос Йоанис май също има. Елизабет круизес преди спираха на Платания, ама вече не.

Мерси!

# 579
Здравейте! Спомням си, че миналата година се обсъждаше в темата как става смяната на колата към транспондера, но не се справям с търсачката. Моля за помощ Stuck Out Tongue Winking Eye

# 580
  • София
Здравейте! Спомням си, че миналата година се обсъждаше в темата как става смяната на колата към транспондера, но не се справям с търсачката. Моля за помощ Stuck Out Tongue Winking Eye
Навсякъде по групите се твърди, че няма проблем транспондера да се свали и да се сложи на новата кола. И продължаваш да си пътуваш без проблем.
Миналата година като сменихме нашата кола, реших да си питам съпорта на Егнатия. Казаха, че не може да се пътува с друга кола и да им изпратя новия номер, за да го сменят те. За няколко часа го смениха.
Та, в крайна сметка, както си решите.

Последна редакция: чт, 26 юни 2025, 20:03 от yovanka

# 581
И аз им писах и ги информирах, а те смениха рег. номер на автомобила в тяхната система.

# 582
А на кой мейл пишете? Мъжът ми от вчера 2 пъти е писал мейл на съпорта, но досега няма отговор. Да не е някакъв чат?

# 583
  • София
А на кой мейл пишете? Мъжът ми от вчера 2 пъти е писал мейл на съпорта, но досега няма отговор. Да не е някакъв чат?
Не, хора си обслужват. Миналата седмица им писах, защото се оказа, че приложението е блокирано и почти веднага го оправиха. Даже някаква гъркиня се обади на ММ да му каже, че вече е ОК.
Пишете пак.

customercare@egnatia.gr

# 584
  • В полите на Пирин планина
И от Платания има круиз до Скиатос - инфо от този понеделник. 👌🏻😎🏖

Общи условия

Активация на акаунт