На море в Гърция 2025 - I

• 50 106
  • 750
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Здравейте! Чета, че Скиатос е много скъп - имате ли такива наблюдения? Вярно ли е, че плажовете му са много красиви?

Дайте ми, моля, идея за дестинация в Гърция, достъпна с 6-7 часово шофиране/ферибот, ние сме двойка без деца. Били сме на Тасос, Халкидики, Корфу, част от Цикладите.

# 601
Ако сте били на по-популярни Циклади, няма да ви катурнат цените на Скиатос. В никакъв случай не са по-високи. (На повечето Циклади вече ми се струва ужасно скъпо, а съм била на двайсетина.) Това, което е непропорционално  като цена, е фериботът от Волос до острова - много пари за някакви си 2 часа плаване. Но вече има и опция със самолет. Иначе плажовете наистина са красиви, макар и пренаселени повечето.

# 602
  • Sofia
Дайте ми, моля, идея за дестинация в Гърция, достъпна с 6-7 часово шофиране/ферибот, ние сме двойка без деца.

Парга или някъде на Евия.

# 603
  • Sofia
Бяхме на Скиатос преди около 2 седмици..Обяд- вечеря.за двама, без да се ограничаваме и без да прекаляваме 40-70 Евро. Със самолет е по-бързо и евтино.. Шезлонги.20-30 Евро за сет има и безплатни зони. Нито е скъпо, нито е евтино.  Но е прекрасно .за храната може да минете и по-евтино.

# 604
  • Варна
Дайте ми, моля, идея за дестинация в Гърция, достъпна с 6-7 часово шофиране/ферибот, ние сме двойка без деца.

Евия

# 605
Здравейте пак, вдъхновихте ме и почнах да чета Honey, olives, octopus, много е приятна

Препоръки за таверни и кафенета на Амулиани? Пътуването е около 20ти юли

# 606
Ние заради цените на фербитите са отказахме от Наксос… Оглеждам се за нещо в Кеа, та в този ред на мисли, как са цените там? Гледала съм страхотни снимки на Параход от там Heart Eyes Сравнително непопулярен Циклад е май. Приемам всякакви препоръки за малки диви плажове.

# 607
Изненадващо ми хареса на мен на Кеа. Плажовете са малки, кафяви, но много уютни - тъмен пясък с естествена сянка и бистра вода. Хората е много красива и пъстра. Писала съм в стари постове за кръчмите в нея, ние там бяхме отседнали и основно там сме консумирали. Само в един плажен бар на Отзия и една гурме таверна на пристанището разнообразихме. Цените са разнообразни - има и по-ниско, и по-високо в зависимост от типа заведение, не е евтино, но не е фрапиращо.

За жалост, през юли и август паркирането пред Хора е адско (градът е изцяло пешеходен и има безплатни паркинги под и над него, но не са големи и като се запълнят, колите се редят по протежение на пътя в километри).

# 608
  • София
Бяхме на Скиатос преди около 2 седмици..Обяд- вечеря.за двама, без да се ограничаваме и без да прекаляваме 40-70 Евро. Със самолет е по-бързо и евтино.. Шезлонги.20-30 Евро за сет има и безплатни зони. Нито е скъпо, нито е евтино.  Но е прекрасно .за храната може да минете и по-евтино.
Monadirs, бихте ли препоръчала градче за отсядане? Вие кола под наем ли взехте?

# 609
Информация ми за Кеа е от миналия септември. Фериботът беше много достъпен, в сравнение с другите Циклади, а цените в заведенията не бяха по-високи от другите туристически места в Гърция.

За диви плажове погледнете на юг и югоизток, много са. След Кундурос няма почти нищо, а от Писес на юг нямаше и никакви магазини и заведения.

# 610
От твоите снимки харесах Кеа, Параход
Heart Ние честно казано рядко сядаме в таверна, но взимаме за вкъщи, тъй като децата се изнервят да седят дълго време в таверни и да ни чакат да си пием узо Grinning Намерихме си много хубава къщичка на километър от Юлида. Дано има къде да шнорхелува голямото дете, че предимно това я вълнува вече. За другата година съм и обещала Закинтос през юни.

# 611
От твоите снимки харесах Кеа, Параход
Heart Ние честно казано рядко сядаме в таверна, но взимаме за вкъщи, тъй като децата се изнервят да седят дълго време в таверни и да ни чакат да си пием узо Grinning Намерихме си много хубава къщичка на километър от Юлида.
По-лесно ще ви е значи да вземате от таверните в Корисия, не си представям на Юлида как търсите паркомясто, после бъхтите до центъра, вземате храна и всичко обратно.

# 612
Ще се оправим с храната май, и в селцето мисля има местна таверничка, а на нас попринцип не ни и пречи да мятаме някаква риба да се готви докато се  оправяме след плаж. Децата след миналогодишното приключение в Крит не знам как се навиват пак да тръгнат на остров, но с умиление си спомнят за козите Joy

# 613
Здравейте, предстои ни почивка в Ставрос и ще кацнем в Солун от Амстердам. От там за престоя ни ще вземем кола под наем. Кой според вас е най-удачния вариант, след края на почивката, да се приберем до България. Има ли транспорт Солун - София или от Солун до най-близкия град в България, от който можем да наемем кола, защото крайната цел е Бургас. Много се извинявам, че развалям темата с тези логистични въпроси, но само тук съм намирала адекватна информация. Благодаря Ви!

# 614
Има автобус на Юнион Ивкони всеки ден до София.
Има и директен транспорт до Бургас, но не знам дали е всеки ден.
https://www.busexpress.bg/bg/destination/sofia/thessaloniki

Общи условия

Активация на акаунт